چگونه ترس از شکست نداشته باشیم ؟

یک نظر اضافه کنید
11 دقیقه زمان مطالعه

چگونه از شکست نترسیم

انسان ها زمانی که از حوزه ی امن و راحت خود خارج می‌شوند احساس ترس می‌کنند. در واقع انسان ها به عنوان موجوداتی که درک بالاتری نسبت به سایر موجودات دارند و نیز به دلیل هویت و شخصیت پیچیده تری که نسبت به سایر موجودات زنده دارند، زمانی که وقایع آنطور که انتظار دارند پیش نمی رود احساس شکست می‌کنند و حتی ممکن است آرزوی مردن کنند!

حال موضوعی که وجود دارد این است که چگونه میتوان به جای وحشت داشتن از شکست، از ایجاد آن جلوگیری کرد و راه های مقاله با آن را یاد گرفت؟ در اینجا پنج استراتژی اثبات شده توسط محققان آورده شده است که می‌توانید با استفاده از آنها با ترس از شکست مقابله کنید. مسلما هر فردی از شکست خوردن می‌ترسد و برای جلوگیری از مواجه شدن با آن تلاش میکند. این طبیعت انسان است که از شکست بترسد و آن را پیشامدی ناخوشایند برای خود تلقی کند.

۱- اهداف تان را مشخص کنید.

اول از همه، با تغییر دادن اهداف تان، راه های ورود به شکست را برای خودتان ببندید. هدف خود را طوری تغییر دهید که بتوانید چیزهای جدیدی در آن بگنجانید. با این کار شما هرگز از نظر فنی شکست نخواهید خورد به این دلیل که شما راه های مواجه شدن با شکست را از لحاظ فنی و تئوری از بین برده اید.

به عنوان مثال، به جای داشتن یک هدف خاص مثل ” کسب سود ۱۰ میلیونی از فروش فلان محصول” سقف هدفتان را گسترش دهید و نیز نحوه ی موفقیت و رسیدن به این هدفتان را هم مشخص کنید. با وجود در نظر گرفتن این دو مورد، شما همان هدف ۱۰۰ میلیونی که مد نظر داشتید را می‌توانید به دست آورید در عین اینکه راه های رسیدن به این هدف را هم یاد می‌گیرید که خیلی ارزشمند است.

اما با وجود تمام این موارد، شما هرگز نباید “شکست” را نادیده بگیرید و همیشه احتمال شکست خوردن وجود دارد. فقط اینکه صرف نظر از نتیجه ی نهایی شما در این راه موظف هستید مواردی که ارزش یادگیری دارند را فرا بگیرید.

اهداف مشخص برای نترسیدن

۲- موانع را تصور کنید.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ که در ژورنال روان شناسی تجربی اجتماعی منتشر شد، از دو گروه از دانشجویان کالج خواست تا درباره آنچه در هفته آینده در انتظارشان قرار خواهد داشت بنویسند. از یک گروه خواسته شد تصور کند که این هفته ی پیش رو عالی خواهد بود. از گروه دیگر فقط خواسته شد که هر گونه افکاری را که در مورد هفته  ی بعد به ذهنشان میرسد، بنویسند.

دانشجویانی که می خواستند هفته ی پیش رویشان را آزادانه تصور کنند، احساس انرژی کمتری داشتند و در طول هفته کم تر از گروه کنترل به انجام این کار ادامه دادند.

تفکر مثبت به تنهایی کافی نیست. تحقیقات نشان داده اند که بهترین نتایج زمانی ایجاد می شوند که تفکر مثبت را با تجسم موانع آینده و چالش هایی که ممکن است با آن مواجه شویم، متعادل کنیم.

رازهای درون

به وضعیتی فکر کنید که در آن از شکست می ترسید. حالا خود را در نظر مجسم کنید که به یک مانع برخورد می کنید، به خودتان اجازه دهید که ترس را احساس کنید، و سپس خود را ببینید که به سمت جلو حرکت می کنید.

سپس، چند دقیقه را صرف برنامه ریزی برای غلبه بر موانع موجود در راه خود کنید. پس با وجود این موانع به دنبال موفقیت در راه رسیدن به هدف خود باشید. در صورتی که فقط به پیروزی و موفقیت فکر کنیم و اصلا به شکست فکر نکنیم ممکن است با مواجه شدن با شکست ضربه ی بیشتری بخوریم و سخت تر از حالت قبل به راه خود بازگردیم.

۳- کشف رازهای درونمان

هنگامی که ما به طور شخصی شکست می خوریم، همیشه با یک داستان بزرگ تر و پیچیده تر در مورد خودمان رو به رو می‌شویم. داستان هایی از این قبیل که مثلا شکست را به این معنا میدانیم که “من به اندازه کافی خوب نیستم”، “من هرگز به عنوان یک کارآفرین موفق نخواهم بود”، “تیم من وحشتناک است”، و داستان هایی شبیه به این.

وقتی در مورد یک شکست خاص احساس ناراحتی می کنید، از خود بپرسید: خب ، عقیده من در مورد این وضعیت چیست و راجع به آن چه فکر میکنم؟” ببینید با این کار می توانید داستان بزرگ و ترسناکی را که برای شما پشت این شکست خاص وجود دارد، کشف کنید یا خیر ؟ سعی کنید داستان را از حقایق جدا کنید. حقایق: برآورد محصول در مقایسه با هدف ۱۰۰ میلیون تمانی، ۲۰۰ میلیون تومانی درآمد ایجاد نمود. داستان: پدرم درست می گفت:

من هرگز این کار را به تنهایی نمی‌توانم انجام دهم. من بازنده هستم.

زمانی که این داستان را کشف کردید، توجه کنید که دقیقا همین قضیه است و بس. یعنی فقط یک داستان پشت این قضیه ی شکست وجود دارد. حال ببینید آیا می توانید این داستان بافی را با ایجاد پاسخ مثبت تری از جمله

” من حاضرم ریسک کنم، از اشتباهات خود درس بگیرم و به راهم ادامه دهم.”

جایگزین کنید یا خیر.

این مورد را اگر به همان صورت که گفته شد انجام دهید و همان مراحل را قدم به قدم انجام دهید باعث می‌شود که انرژی و اعتماد به نفس جدیدی در شما ایجاد کند که تفاوت آن با انرژی و اعتماد به نفس قبل از شکست شما این است که این دفعه شما ورزیده تر و قوی تر شده اید.

۴- سه سوال قدرت بخش

بهترین پاسخ برای درک شکست این است که از خود این سه سوال قدرت بخش را بپرسید:

۱. از این وضعیت چه چیزی یاد گرفتم؟

۲. چگونه می توانم به عنوان یک فردی که شکست خورده و می‌خواهد به راهش ادامه دهد از این تجربه استفاده کنم؟

۳. سه نکته ی مثبت در مورد این وضعیت چیست؟

وقتی اولین تلاش خود را می کنید که سه نکته مثبت را در مورد “شکست” فهرست کنید، ذهن شما ممکن است بسیار مقاوم شود. اما اگر قبل از این که این تمرین را انجام دهید، به این نکته پایبند باشید و همواره به خود بگویید که یک فرصت جدید خواهید داشت که می‌توانید از آن استفاده کنید و از این وضعیت شکست خارج شوید.

به عنوان مثال، در این شرایط این گونه فکر کنید که؛ ” خوب، از دست دادن بزرگ ترین مشتری من به من فرصت می دهد تا بر مشتریان کوچک خود تمرکز کنم و روی آن ها انرژی بیشتری بگذارم و در نتیجه مقادیر بیشتری به آنها بفروشم” و همچنین من وقت بیشتری برای کار کردن روی این مشتری جدید خواهم داشت”

یا اینکه اینطور فکر کنید که ” من فهمیدم که کیفیت محصول من باید بهبود یابد تا بتوانم قبل از هدف قرار دادن این مشتری جدید، تغییراتی را در آن ایجاد کنم.” با محور قرار دادن این فکر که شما فرصت جدیدی در پیش دارید می‌توانید مثال های بیشتری از این قبیل بزنید و با فکر کردن به آنها و عملی کردنشان از شکست خوردن فاصله بگیرید.

۵: تسلیم و احساس ترس از شکست

بسیاری از ما به احساس ترسمان این اجازه را می دهیم که ما را فلج کند چون ما دوست نداریم ترس را حس کنیم. اما اگر به سادگی به خود اجازه دهید که احساس ترس را در زمانی که برایتان نمایان می‌شود واقعا حس کنید، متوجه خواهید شد که این احساس به سرعت از بین می رود و این وضعیت ناگهانی و نابهنگام کاملا قابل مدیریت است.

هنگامی که از شکست بترسیم، به این معنی است که شکست را پذیرفته‌ایم. بنابراین باید به خودمان اعتماد کنیم و با نگرشی مثبت با هدف خودمان روبرو شویم. ریشه‌ی ترس را در خودمان پیدا کرده و آن را از بین ببریم. بنابراین در دفعات بعد اگر متوجه  شوید که استرس دارید و یا احساس ترس از چیزی در وجودتان نهفته است، به آرامی کنار خود و در خلوت خود بنشینید، تایمر را برای دو دقیقه تنظیم کنید و شروع به نفس عمیق کشیدن کنید.

ترس از شکست نیز می تواند شما را به سمت جلو تشویق کند. تشویق شما می تواند نه تنها از شکست نترسید بلکه بتوانید همه چیز را در ذهن خود حلاجی کنید. توجه و تمرکز داشته باشید که در کجای بدنتان احساس ناراحتی یا تنش می‌کنید و فقط برای دو دقیقه به آن منطقه تمرکز کنید و همچنان نفس عمیق بکشید.

زمانی که تایمر بعد از دو دقیقه خاموش می شود، احتمال تغییر در احساساتتان را حس می‌کنید. هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، واکنش آرام و طبیعی بدن شما را تحریک می کند و شما بدون ترس و با آرامش بیشتری به حرکت خود ادامه خواهید داد. ترس از شکست موضوعی نیست که بتوانید به سادگی بدان نایل شوید. ترس از شکست به عنوان یکی از مهم ترین مهارت های شخصی است که می تواند تاثیر بسزایی در زندگی شما داشته باشد.

فراگیری مهارت نترسیدن از شکست می تواند شما را راهنمایی کند تا بتوانید بدون اینکه نگران ناموفق بودن در یک موضوع باشید، بتوانید راه های موفقیت را طی کنید. افرادی می توانند در زندگی خود احساس موفقیت داشته باشند بدون آنکه نگران آینده و نتیجه کار

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx