چگونه به راحتی جلوی دیگران صحبت کنیم؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

وقتی از یک مکان عمومی همچون سالن های همایش، سالن کنفرانس، جمع های خانوادگی و دوستانه و نظیر آن بیرون می آیید، در خلوت از خود می پرسید چرا نتوانستم به راحتی صحبت کنم؟ چرا دستانم می لریزد و اضطراب داشتم؟ چرا مانند افراد دیگر هنگام صحبت کردن در جمع ، آسوده خاطر نبودم و …

این نوع صحبت کردن در جمع را که اکثریت مردم از آن هراس دارند، یک نوع ترس به نام gloss phobia است. این ترس شاید غولی است که خودتان ساخته اید و اعتماد به نفستان را کاهش داده است. با چند روش و تکنیک ساده می توان بر این ترس غلبه کرد.

پس در این مقاله همراه ما باشید تا با ارائه راهکار های بسیار آسان، پنجره ای رو به دنیای عمومی شما باز شود و بدون اینکه به موضوع توجه کنید بدون هیچ گونه اضطراب و با دلی آرام صحبت کردن در جمع را تجربه کنید.

راهکارهای لازم برای صحبت کردن در جمع

معین کردن موضوع صحبت

در ابتدا باید بدانید اصلا چه می خواهید؟! در مورد چه موضوعی قرار است صحبت کنید؟ گاهی باید کنفرانس دهید و موضوع مشخص است. گاهی قرار است در یک مدرسه یا مکانی نظیر این سخنرانی کنید یا گاهی می خواهید درباره موضوعی در محیطی که خیلی هم به آن علاقه دارید صحبت کنید.

  • در وهله اول مطالبی که می خواهید درباره آن صحبت کنید را در ذهن خود مرور کنید و یا به صورت تیتر وار خلاصه نویسی کنید تا روی ان تمرکز داشته باشید.
  • در مرحله دوم باید ببینید برای چه قشری قرار است صحبت کنید تا محتوای مربوط به همان حوزه را آماده کنید. در واقع طوری باشد که به سخنان شما و نحوه گفتار شما علاقه و توجه نشان دهند.
  • ایده های مختلف گروهی که قرار است برایشان صحبت کنید را بشنوید و به قول معروف دست پیش را بگیرید. به عنوان مثال هنگام صحبت کردن در جمع دانش آموزان ابتدایی از در طنز و شیطنت وارد شوید و آنچنان نیاز به آماده سازی سخنان پیچیده و کلمات علمی خاص ندارد.

اما اگر این صحبت کردن در جمع یک اکیپ نظامی باشد طبیعتاً احتیاج به برنامه ریزی و سازماندهی بیشتری دارد.

هدف شما از صحبت کردن چیست؟

گاهی لازم است درباره مطلبی که قرار است صحبت کنید، تحقیق کنید. سپس طرحی کلی آماده کنید که همه آنچه قرار است ارائه دهید آماده داشته باشید و برای شما مبهم نباشد.

می توانید برای جذب بیشتر شنونده از چند حکایت یا طنز نیز در متن خود استفاده کنید. در حالت کلی همه نکات را یادداشت کرده و چندین بار تکرار کنید تا برایتان روان تر شود.

در تمام مراحل یادتان باشد که هدف شما چیست و چرا درباره این موضوع صحبت می کنید و اطمینان حاصل کنید که مطالب شما از موضوع اصلی دور نیفتد و به نحوی در دستان شما مهار شود.

همچنین موضوع را طوری گسترش دهید که مخاطب را جذب کند و دوست داشته باشد درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کند و ترغیب شود.

هر مطلبی که عنوان می دارید سعی کنید کاملا دلیل منطقی برای آن داشته باشید تا شنونده بتواند دقیقا نکاتی را که عنوان می دارید استدلال کند.

قبل از سخنرانی اصلی در مخاطبان ایجاد انگیزه کنید و کنجکاوشان کنید تا برای آنچه قرار است صحبت کنید علاقه و هیجان نشان دهند. می توانید شروع کار را با یک حکایت یا طرح سؤال شروع کنید. همچنین پایان کار را با یک شعر یا نکته اخلاقی یا مطلب واقع گرایانه به پایان برسانید تا مدت ها در ذهن افراد حاضر ماندگار بماند.

زمان و وقت لازم برای موضوع

با توجه به موضوع سخنرانی شما، تعداد تیترها یا در واقع تعداد کلماتی که در مطالب به کار می برید، متفاوت است. به همین دلیل زمان در اینجا بسیار نقش مهمی ایفا می کند و باید بتوانید کاملا مدیریت زمان داشته باشید. مثلاً اگر شما به مدت ده دقیقه قصد صحبت کردن در جمع را دارید، حدود ۱۵۰۰ کلمه نیاز دارید تا موضوع را جمع بندی کنید.

اما اگر سخنرانی شما حدود نیم ساعت باشد نیاز به گفتن عناوین و کلمات بیشتری دارید.

چه قدر باید تمرین کنید تا تسلط داشته باشید؟

اینکه شما تسلط کامل بر متن خود داشته باشید مانند داشتن کلیدی در دستانتان است. تمام آنچه را نوشته اید از رو تمرین کنید و وقتی احساس کردید دیگر بدون نگاه کردن هم می توانید درست و دقیق بر موضوع مسلط شوید به کمک ذهن شروع به طبقه بندی کنید.

ممکن است هنگام صحبت کردن در جمع فی البداهه چیزی به ذهنتان آید که دلیلی بر نگرانی نیست. مهم این است که شما کلید واژه ها را به خوبی حفظ باشید و پرش کلمات شما درست انجام گیرد.

نکته جالب این است که نیاز نیست همیشه از ابتدای مطلب شروع به تمرین کنید. گاهی از تیترهای دیگر شروع به تمرین کنید. اینگونه به صورت مستقل می توانید هر قسمت را به ذهن خود بسپارید.

همچنین حتما نیاز نیست تنها یا داخل اتاق این کار را انجام دهید. می توانید در حضور خانواده با صحنه سازی یا حتی جلوی آینه تمرین کنید. حتی می توانید حین شستن ظرف، یا کاشتن گل و … تمرین کنید. به این ترتیب با آرامش خاطر نکات در خاطر شما می ماند.

سخنرانی در جمع

رسیدگی به ظاهر و آراستگی

شیک بودن و آراستگی برای صحبت کردن در جمع به معنای لباس های خاص یا گران قیمت نیست بلکه ظاهر شما همین که مرتب باشد و لباسی اتو کشیده با رنگ مناسب به تن داشته باشید و استایل خود را در هنگام ارائه حفظ کنید کاملا به شما اعتماد به نفس خواهد داد.

تلقین مثبت از ترس ایجاد شده

چرا فکر می کنید همیشه ترس یا اضطراب نشانه بدی است؟ به این فکر کنید که همه چیز خوب پیش می رود و این آدرنالین خون شما است که ترشح می شود. اتفاق و هیجان خوبی در حال رخ دادن است.

مسلما مخاطب به این فکر می کند هیجان و تکاپوی شما به دلیلِ با عشق و علاقه تعریف کردن موضوع است. تصویر خوبی از رویدادها داشته باشید و همه چیز را به فال نیک بگیرید و با خود بگویید همه چیز روبه راه است.

جمله تکراری اما اثر گذار: نفس عمیق بکشید!

شاید جمله تکراری باشد اما یقین داشته باشید تأثیرگذار است. نفس عمیق بکشید و چندین بار هم نفس عمیق بکشید. این کار باعث آرامش شما می شود. نبض خود را کند کنید و برای این کار چند ثانیه دم و بازدم را ادامه دهید. تند تند نفس نکشید تا فشار خون شما بالا نرود.

دیگر صحبت کردن در جمع برایم راحت است!

دیگر همه چیز مهیا است و شما تمام تلاش خود را کرده اید. هر مخاطبی که جلوی شما باشد چه به شما موج منفی دهد چه مثبت، شما با لبخند و آرامش و تمرکز کار خود را شروع کرده و فکر کنید در حال صحبت کردن در جمع دوستان صمیمی خود هستید و به نحو احسنت صحبت کنید.

شمرده شمرده صحبت کنید و عجله نکنید تا کلمات مفهوم باشد. هر جا که لازم است مکث کنید، لحن خود را زیبا کنید، تعجبی کنید، پرسشی کنید و …

زبان بدن بسیار بسیار مهم است حرکت دستان شما، حالت چهره شما می تواند مخاطبان را مشتاق کند. ارتباط چشمی برقرار کنید و چهره شما طوری نباشد که تصور کنند همه چیز مصنوعی پیش می رود و برایشان کسالت بار باشد.

آنچه تاکنون خواندید گام هایی بود که شما را برای هدف صحبت کردن در جمع آماده می کند.

حال اگر در جمع دوستانه و یا آشنایان باشید تکلیف چگونه است؟! بیایید نکات را یک بار دیگر مرور کنیم.

نکات مهم برای اینکه بدانیم چگونه جلوی دیگران صحبت کنیم؟

  • تسلط بر موضوع
  • طبقه بندی مناسب
  • استفاده از زبان بدن در کنار کلام نفوذ پذیر
  • ارتباط چشمی
  • تن صدای خوب
  • عدم پرگویی
  • به کار گیری کلمات مناسب
  • صادق بودن
  • اعتماد به نفس
  • جمع بندی

آیا فاصله گرفتن از تنهایی به ارتباط مناسب با دیگران کمک می کند؟

در جمع ها بنشینید حتی اگر صحبتی نمی کنید. این عادت تنهایی را از خود دور کنید. آرام آرام عمل کنید عجله نیاز نیست. کم کم وارد بحث شوید. تجربه کسب کنید ببینید نکات مثبت دیگران چگونه است. نه اینکه تقلید کنید اما می توانید یاد بگیرید.

مهارت کسب کنید. با صدای رسا صحبت کنید و مطمئن باشید صحبت کردن در جمع های با تعداد کم یا زیاد چیز سختی نیست. خود را باور داشته باشید و معمولی باشید. حتی اگر عصبی هستید آن را تبدیل به هیجان مثبت کنید. گاهی ممکن است کمبود ویتامینی در بدنتان باشد با یک چک آپ ساده به سلامتی خود واقف شوید.

نکته دیکر اینکه هر کسی نقاط ضعف و قوت خود را می داند اگر اضافه وزن دارید و اعتماد به نفس شما را جلوی دیگران کاهش داده، نقاط دیگر وجوتان را پرورش دهید تا ببینید که چقدر دوست داشتنی هستید و همه منتظر هستند شما در جمع آن‌‌ها باشید و از وجود شما لذت ببرند.

همیشه دقت داشته باشید. به اطراف و به گفته ها و نحوه ارتباط دیگران توجه کنید. اگر صدای ضعیفی دارید بلند بلند آوز بخوانید تا تن صدای شما بالاتر رود. شاید آن کسی که زیر دوش آواز می خواند هدفش همین باشد!

با صبر و تمرین و ممارست همه چیز عادی می شود و خواهید دید چگونه از شما می خواهند هم صحبت آن ها شوید. فقط هیچ چیز را غول تصور نکنید. همه مثل هم هستند با ویژگی های مختلف. هیچ کسی بر کسی برتری ندارد.

هیچ کس کامل نیست پس حتی اگر اشتباه کوچکی رخ دهد کاملا طبیعی است. آسوده باشید زیرا شما بهترین هستید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx