برای غلبه بر ناامیدی این کارها را انجام دهید

نظرات 3
10 دقیقه زمان مطالعه

10 تکنیک کارساز برای غلبه بر ناامیدی

۱۰ تکنیک کارساز برای غلبه بر ناامیدی

همه ما در زندگی پستی و بلندی هایی را تجربه کرده ایم، و تلاش های بسیاری برای رسیدن به آن چیزی که در ذهن خود داریم انجام داده ایم. اما نکته اینجاست که برای محقق کردن آرزوها و غلبه بر ناامیدی باید منطقی بودن بیش از حد را کنار بگذارید.

ما به این باور دست پیدا کرده ایم که رویدادها و فرصت های بهتری پیش روی ما قرار دارد. حتی اگر نتوانیم به آن چیزی که می خواهیم برسیم، اما این باور در ذهنمان نقش بسته است. از همین رو در این مقاله در نظر داریم ۱۰ گامی را معرفی کنیم که به شما در غلبه بر ناامیدی کمک می کند. همچنین به شما یاد می دهد که چگونه افکار منفی و ناامیدانه را به ذهنتان راه ندهید تا به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید. با ما همراه باشید.

۱ – برای خودتان ارزش قائل شوید

اگر حس ناامنی به سراغتان آمده و در احساسات خود غرق شده اید، باید در همان لحظه متوقف شوید و به دنبال راهی برای مراقبت از خود بروید. پیاده روی، صحبت با دوستان صمیمی، سفری کوتاه، گوش دادن به موسیقی، مدیتیشن و… از جمله راه هایی است که می تواند در این غلبه بر ناامیدی نقش موثری داشته باشد.

اگر بتوانید هر پیشرفت کوچکی که به دست می آورید را ارج بنهید و هرگامی که برمی دارید را ارزشمند بشمارید، مطمئنا به رویاهایتان نزدیک تر شده و با تمرکز بیشتری به سمت جلو حرکت خواهید کرد.

۲ – به طور مرتب اهداف و چشم اندازهایتان را بازنگری کنید

اگر در راه رسیدن به اهدافتان با مشکلات و موانعی سخت برخورد کردید، بهترین کار این است که به سراغ بازبینی اهداف و چشم اندازتان بروید. به دقت به بررسی جزئیات آنان بپردازید و مشخص کنید که چه چیزی شما را برای رسیدن به چنین هدفی تحریک کرده است. به عنوان مثال اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آیا داشتن بدنی سالم محرک شما بوده است؟

یکی دیگر از نکات کلیدی که می تواند برای رسیدن به موفقیت در زندگی و غلبه بر ناامیدی به شما انگیزه ای مضاعف بدهد، متعهد و پیگیر بودن اهدافتان است. در واقع اهداف زیر چتر چشم انداز شما می باشد. چشم اندازی که برای مقابله با موانع به شما نیرو می بخشد. اگر بتوانید قلم و کاغذی برداشته و یک صفحه از چشم اندازتان را یادداشت نمائید، مطمئنا رسیدن به خواسته هایتان محقق تر خواهد شد.

انتظاراتی که دارید را مدیریت نمائید

۳ – انتظاراتی که دارید را مدیریت نمائید

یکی از دلایلی که باعث می شود افراد انگیزه خود را از دست بدهند، تعیین انتظاراتی است که محقق کردن آن ها میسر نیست. در واقع در بسیاری از مواقع همین اهداف غیرواقعی ناامیدی را به سراغ افراد می آورد. دقت داشته باشید منظور از واقعی این نیست که نمی توانید به آن دست پیداکنید، بلکه منظور زمانی است که برای محقق کردن آن هدف برای خود در نظر گرفته اید. بنابراین برای این در غلبه بر ناامیدی موفق عمل کنید، بهتر است انتظارات خود را مدیریت نمایید.

۴ –  همواره برنامه جایگزینی در اختیار داشته باشید

این امکان وجود دارد که طرح و برنامه هایی که برای خود در نظر گرفته اید، طبق برنامه پیش نرود و در نتیجه شکست و ناامیدی را برای شما به همراه داشته باشد. اما در این لحظه در اختیار داشتن برنامه جایگزین یا همان پلن B کمک می کند تا با شکست های احتمالی کنار بیایید و از آن ها در جهت رسیدن به نتیجه مطلوب و غلبه بر ناامیدی کمک بگیرید.

در واقع پلن B را می توان همچون چتر نجات دانست که وقتی همه چیز بهم ریخته است به کمک شما می آید. اما نکته اینجاست که برای طراحی پلن B باید به این مسئله پی ببرید که چه چیزی باعث خراب شدن طرح اصلی شده است. چه مواردی می تواند باعث ایجاد تغییر در طرح و رسیدن به نتیجه مطلوب شود؟ در واقع نقشه جایگزین کمک می کند تا شکست نه تنها پایانی بر ماجرا به حساب آید بلکه انحرافی در مسیر برای رسیدن به اهداف به نظر آید.

۵ – منابعی انگیزه بخش برای خود تهیه کنید

امید را می توان همچون شعله شمعی دانست که بدون هیچ گونه پشتیبانی می سوزد و تمام می شود. اما خوشبختانه در دنیای امروز همواره منابع و اطللاعاتی در اختیار داریم که بتوانید امید به آینده را در خود زنده نگه داریم. روش های بسیار زیادی همچون تایید و تشویق موفقیت های کوچک و یادآوری موانع پیش روی ما قرار دارد. بنابراین برای غلبه بر ناامیدی تنها نیاز است که بهترین منبع انگیزشگی را برای خود برگزینیم.

چشم انداز خود را زیر نظر داشته باشید

۶ – چشم انداز خود را زیر نظر داشته باشید

زمانی که چشم اندازی انگیزه بخش برای رسیدن به اهدافتان در ذهن داشته باشید، می توانید این انتظار را داشته باشید که همواره امید در وجود شما قرار دارد. هدف گذاری صفحه چشم انداز و تصویرسازی، فنونی برای شکل دادن به رویاها می باشد. زمانی که تکرار و تمرین را برای انجام بهتر این فنون دستور کار خود قرار دهید، متوجه می شوید که چشم انداز شما ملموس تر و در دسترس تر از گذشته خواهد بود.

۷ – حامیانی قدرتمند برای خود فراهم آورید

انسان که موجودی اجتماعی شناخته می شود برای این که بتواند در یک جامعه به زندگی بپردازد، باید از جانب اطرافیان خود، حمایت شود. در واقع این حامیان در وهله اول خانواده و دوستان او هستند. اما این شبکه بزرگ اجتماعی را مشاوران، راهنمایان و مربی مورد اعتماد او تشکیل می دهند.

آدم هایی که تمایل زیادی به شنیدن داستان های آن ها دارند و برای داشتن یک زندگی بهتر چشم اندازی روشن و باورپذیر تعریف کرده اند. زمانی که توان ادامه دادن مسیر از افراد گرفته می شود، آرامش و امید دوباره را به جان برمی گردانند و باعث می شوند با غلبه بر ناامیدی دوباره به مسیر اصلی زندگی بازگردیم.

۸ – آگاه، مطلع و کنش گرا باشید

بدون اینکه دانش و عملی در اختیار داشته باشید نمی توانید انتظار رسیدن به مطلوب را در ذهن خود بگنجانید. حتی امید نیز به سراغ شما نمی آید. اما نکته اینجاست امید راه رسیدن به خواسته ها و برداشتن گام های حساب شده را در اختیار افراد قرار می دهد.

زمانی که شما دانش و اطلاعات کافی داشته باشید یعنی قدرت استفاده از آنها و اخذ تصمیمات درست و حساب شده را نیز در اختیار دارید. دانش باعث می شود تا به باورهایتان ایمان آورید و آگاهانه به سمت محقق کردن اهدافتان قدم بردارید.

۹ – بر روی زمان حال تمرکز نمائید

زمانی که شما امید را در فکر و ذهنتان راه دهید، متوجه می شوید که همواره به سمت آینده گرایش دارید و همین مسئله باعث غافل شدن از زمان حال می شود. اما نکته اینجاست که نباید زمان خود را بیش از اندازه به صرف برنامه ریزی برای آینده کنید.

ما همواره دوست داریم تا اوضاع بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم. اما برای اینکه بتوانیم چنین خواسته ای را محقق کنیم، باید جریان کنونی زندگی خود را بپذیریم و برای غلبه بر ناامیدی با آن کنار بیاییم. این پذیرش باعث می شود تا آرامش درونی به دست آوریم و این حقیقت را بپذیریم که همه دارایی ما در زمان حال نهفته است.

قدردان زندگی باشید

۱۰ – قدردان زندگی باشید

زمانی که از خود و اطرافیانتان قدردانی می کنید، احساس گرمی و فزونی به سراغ شما می آید. با توجه به قانون جذب هر چقدر که قدردان داشته های مادی و معنوی خود باشید، چیزهای مثبت بیشتری به سراغ شما می آید.

بنابراین برای غلبه بر ناامیدی، بهتر است هر گاه که احساس ناامیدی داشتید، سعی کنید با نفسی عمیق به آدم های شگفت انگیزی که در اطراف شما حضور دارند بیندیشید. مطمئنا در این لحظه و به خاطر حضور آنان از زندگی قدردانی خواهید کرد و نگاهتان به زندگی عوض می شود. برای این کار می توانید به سراغ تهیه دفترچه ای رفته و با یادداشت چیزهای باارزشی که دارید همواره قدردان آنان باشید.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

3 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
3
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx