درمان تنبلی با 10 توصیه ساده اما شگفت انگیز

نظرات 3
10 دقیقه زمان مطالعه

درمان تنبلی؛ چگونه بر تنبلی غلبه کنیم

درمان تنبلی؛ چگونه بر تنبلی غلبه کنیم

تاکنون به این مسئله فکر کرده اید که تنبلی را برای خود تعریف کنید؟ در واقع تنبلی این روزها یکی از پراستفاده ترین واژه هایی است که افراد در زمینه های مختلف زندگی خود به کار می برند، از طرف دیگر درمان تنبلی هم تبدیل به دغدغه افراد زیادی شده است. اما تنبلی چیست؟ تنبلی به طور کلی عقب انداختن کارهایی که باید در هر صورت به انجام رسانده شود.

دلایل مختلفی برای تنبلی تعریف می شود. به عنوان مثال برخی اوقات کارهای خسته کننده بوده و یا انجام مداوم کاری که نتیجه خوبی را با خود به همراه ندارد. هر چند که دلایل مختلفی وجود دارد، اما با این حال درمان هایی برای جلوگیری از آن وجود دارد. زمانی که بتوانید تنبلی را درمان کنید، متوجه می شوید که انرژی شگرفی به سراغ شما آماده و شاداب تر و بانشاط تر از گذشته زندگی را سپری می کنید. از همین رو برخی از راهکارهای درمان تنبلی را شرح می دهیم:

تکلیف خود را مشخص کنید

تکلیف خود را مشخص کنید

۱- اصلی ترین مشکلی که وجود دارد را پیدا کنید

هر زمان که با تنبلی برای انجام کاری مواجه شدید، کمی با خود فکر کنید و مشکل را پیدا کنید. در واقع شما باید علت به تعویق انداختن کار خود را پیدا نمایید. تنبلی همواره همانند یک نشانه عمل می کند. اینکه انجام آن کار به دلایلی همچون بی انگیزگی، خستگی، ترس، بی علاقگی و…. بروز پیدا کرده و خود را با عنوان تنبلی به دیگران نشان می دهد. پیدا کردن علت و مشکل شما را از عقب ماندن در انجام کارها در امان نگه می دارد و در درمان تنبلی بسیار کارساز خواهد بود.

۲- به حل مشکل کشف شده بپردازید

اکنون به این مسئله پی برده اید که دلیل بروز تنبلی در شما چیست. از همین رو مهمترین وظیفه ای که در حال حاضر با آن روبرو هستید، درمان تنبلی است. اما خوشبختانه راه حل هایی برای پیدا کردن درمان تنبلی وجود دارد:

  • اگر خستگی به سراغ شما آمده و علت بی انگیزگی شما می باشد، کمی به خودتان استراحت دهید. مطمئنا همه ما برای انجام کارها در صورت مواجه با زمان اندک به استراحت و آرامش نیاز داریم. اگر زمان شما خیلی محدود است بهترین کار این است که آن را از برنامه های خود حذف نمائید.
  • اگر انجام کارهای زیاد شما را گیج کرده سعی کنید آن را به بخش های کوچکتری تقسیم کرده و با تهیه فهرست اولویت ها انجام آن ها را آغاز کنید.
  • اگر ترس از انجام کارها و عدم دریافت نتیجه مطلوب اصلی ترین دلیل به تعویق انداختن کارهایتان باشد، برای درمان تنبلی باید ترس هایتان را بررسی کرده و ببینید تا چه اندازه می تواند شما را از اهداف و آرزوهایی که برای خود در نظر گرفته اید دور نماید.
  • برای این که بتوانید برای درمان تنبلی با بی انگیزگی مقابله کنید، بهتر است محیط خود را دستخوش تغییراتی کنید. کنار گذاشتن کلیشه ها می تواند شور و اشتیاق تازه ای در شما ایجاد نماید.

نظم را به زندگی تان برگردانید

۳- نظم را به زندگی تان برگردانید

زمانی که بی انگیزه و آشفته هستید متوجه می شوید که انرژی زیادی را از دست داده اید. این مسئله خصوصا از لحاظ بصری نمود بیشتری پیدا کرده و انرژی بیشتری را تلف می کند. خانه نامرتب، ماشین و یا میز کار بهم ریخته و… باعث می شود تا ذهنی آشفته داشته باشید و تنبلی به سراغ شما بیاید.

۴- همواره مثبت اندیش باشید

شاید باور این مسئله کمی سخت و البته شگفت انگیز باشد. اما مغز، به طور غیرقابل توصیفی، افکاری که وارد آن می شود را باور می کند. زمانی که به طور مداوم به تنبلی و ناتوانی فکر کنید، این صفات در مغز شما جای می گیرد و قدرت تغییر را از شما دور می کند. در نتیجه رخوت و تنبلی به سراغ شما می آید. پس برای درمان تنبلی باید مثبت اندیشی را تمرین کنید.

۵- در زمان حال زندگی کنید

اکثر افراد به طور مداوم در حسرت روزهای گذشته و آرزوهای از دست رفته خود هستند. این در حالی است که ارزش لحظه ها فوق العاده بیشتر از آن چیزی است که متصور می شوید. از همین رو توصیه می شود برای درمان تنبلی فکر خود را به سمت افق های روشن باز کنید تا بتوانید به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید.

۶- چشم انداز داشته باشید

یکی از مواردی که می تواند به درمان تنبلی و رخوت در شما کمک کند، داشتن چشم اندازی روشن از انجام کارهایی است که وظیفه انجام آن ها بر عهده شما می باشد. تلاش کنید تا با توجه به امتیازاتی که به دست آورده اید، این چشم انداز را در ذهنتان به وجود آورید.

۷ – شاد و خوشحال از خواب بیدار شوید

مطمئنا دل کندن از بالش نرم و تخت خواب گرم بسیار سخت است. اما باید بدانید که تنبلی از همین جا آغاز می شود. جایی که شما با جمله «۵ دقیقه دیگر بلند می شوم.» به ادامه خوابتان می پردازید. متخصصین بر این عقیده اند که این یکی از بدترین کارهایی است که افراد انجام می دهند. زیرا شروع با انرژی روز باعث می شود تا شب هنگام احساس خوشحالی داشته باشید. هر چند که خوش اخلاق بودن در ساعات اولیه روز کمی سخت است، اما با تمرین هدفمند می توان تغییرات رفتاری خوبی به وجود آورد.

اهدافی را تعیین کنید که دست یافتنی است

۸- اهدافی را تعیین کنید که دست یافتنی است

مطمئنا هر فردی اهدافی را در ذهن دارد. اهدافی که با تلاش و کوشش قابل دستیابی می باشد. از همین رو متخصصان توصیه می کنند برای جلوگیری از سرخوردگی و عدم تحقق اهدافتان، آن ها را با توجه به استعدادها و مهارت هایتان تعیین کنید. این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد. معمولا افراد برای انجام چنین منظوری به سراغ تهیه فهرستی از اولویت ها می روند. آن ها با مکتوب کردن اهدافشان انگیزه و شور و شوق تازه ای را برای رسیدن به موفقیت در زندگی در خودشان ایجاد کرده و به درمان تنبلی می پردازند.

۹- به طور مداوم ارزش ها و اهداف تان را بررسی کنید

همانطور که می دانید برای اینکه اهدافتان را محقق کنید، باید تلاش و پشتکار بسیار زیادی داشته باشید. از مهمترین مواردی که باعث می شود شما نهایت تلاش تان را برای رسیدن به اهداف به کار گیرید، چرایی رسیدن به آن اهداف است. اگر نتوانید هدف نهایی را تعیین کنید و یا آن را به دست فراموشی بسپارید، مطمئنا تنبلی به سراغ شما خواهد آمد و شما را به بیراهه می کشاند.

از همین رو زمانی که در حال تلاش برای محقق کردن رویاهایتان هستید به سراغ فهرستتان بروید و با عهد و پیمان خود تجدید خاطره کنید. مطرح کردن سوالاتی نظیر ضرورت رسیدن به این هدف، انجام تنهایی این اهداف میسر می شود و… می تواند کمک کننده باشد.

۱۰- شعار «تو می توانی» را فراموش نکنید

وقتی هدفی را برای خود تعیین می کنید باید کار خود را آغاز کنید، زیرا دست روی دست گذاشتن هیچ دردی را دوا نمی کند. اگر فکری به ذهن شما رسوخ کرده برای عملی کردن آن باید نهایت تلاش خود را به کار گیرید و از شکست نترسید.

شکست خوردن تاوانی بدتر از تنبلی و یکجا نشستن ندارد. اگر با شکست مواجه شوید بدترین حالتی که میتواند به سراغ شما بیاید کسب تجربه است اما تنبلی روحیه شما را از بین می برد و تمام برنامه هایی که برای زندگی بهتر و رسیدن به اهداف در ذهنتان بود پوچ و بی ارزش تلقی می شود.

پس همین امروز برای درمان تنبلی اقدام کنید و برای تحقق بخشیدن به اهداف خود تلاشتان را شروع کنید؛ مطمئن باشید که می توانید به تمام اهداف خود و موفقیت در زندگی دست پیدا کنید.

۴.۸/۵ - (۳۳۸ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

3 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
3
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx