راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان

یک نظر اضافه کنید
13 دقیقه زمان مطالعه

۱- یک قدم به عقب بردارید.

جیم تیلور ، نویسنده ی کتاب « کودکان شما در حال گوش دادن هستند:نه نکته که آنها نیاز دارند تا از شما بشنوند» می گوید ، راه های بهتری برای ایجاد عزت نفس نسبت به اینکه تنها کودکان خود را برای کاری که انجام می دهند ، ستایش کنید وجود دارد. بنابراین باید یاد بگیرید که یک قدم به عقب بردارید و بگذارید فرزندتان ریسک کند ، انتخاب کند ، مشکلاتش را حل کند و به آنچه شروع می کند ، پایبند باشد.

عناوین مقاله
۱- یک قدم به عقب بردارید.۲- ستایش زیاد کودکان، بیشتر از منفعت، ضرر دارد.۳- اجازه دهید کودکتان خطرات سالمی را تجربه کند .۴- بگذارید بچه ها خودشان انتخاب کنند.۵- اجازه دهید آنها در کارهای خانه به شما کمک کنند.۶- آنها را ترغیب کنید که علایق خود را به طور کامل دنبال کنند .۷- بیش از حد مسائل را سخت نگیرید.۸- به فرزندانتان ثابت کنید که عشق شما بی قید و شرط است.۹- مطمئن شوید که اهداف فرزند شما در دسترس و در سطح مناسبی برای توانایی های او باشد.۱۰- به میزان مناسب کودکانتان را ستایش کنید.در اینجا چند نکته برای کمک به ایجاد اعتماد به نفس در فرزندتان آورده شده است:۱- فرزند خود را دوست داشته باشید۲- در جایی که حس می‌کنید نیاز است از فرزندتان ستایش کنید۳- به فرزند خود کمک کنید تا برای خود اهداف واقعی تعیین کند۴- از او بخواهید عاشق خودش باشد و با خودش گفتگو کند۵- به او انعطاف پذیری را آموزش دهید۶- استقلال و ماجراجویی را وارد زندگی فرزندتان کنیدمنابع:

۲- ستایش زیاد کودکان، بیشتر از منفعت، ضرر دارد.

تیلور می گوید ، عزت نفس از احساس دوست داشته شدن و حس امنیت و رشد مهارتها ناشی می شود ، اگرچه اغلب والدین  فرزندان خود را با دو مورد اول اشباع می‌کنند  ، اما ایجاد حس – خوب بودن در کارها – به زمان و تلاش نیاز دارد. او می گوید: “نباید هرقدر که می‌توانیم فرزندانمان را ستایش کنیم.”

در حقیقت ، با تحسین بیش از حد بچه ها ، ما بیش از خیر به آنها آسیب می رسانیم.

تیلور می گوید: “ما با این کار تعریف خوب بودن را برای آنها پایین می آوریم.” اگر به فرزند خود بگوییم که او در انجام یک کار خارق العاده است ، درواقع شما می گویید که دیگر نیازی به تلاش بیشتر ندارد در صورتی که اعتماد به نفس باید ناشی از تلاش و شکست و تلاش دوباره  باشد. “

سامانتا مک لود ، که چهار پسر ، یک تا نه سال دارد ، معتقد است تعریف و تمجید مداوم می تواند در واقع عزت نفس را از بین ببرد یا بچه ها فکر کنند که کامل هستند یا سعی  کنند همیشه کامل باشند – که این یک استاندارد غیرممکن است .

به علاوه ، تیلور می گوید ، با گفتن این جملات به فرزند خود که او بهترین ، باهوش ترین یا با استعداد ترین است باید آماده ی اتفاقات ناگوار باشید . زیرا شما در حال ایجاد یک هیولای خودخواه هستید که فکر می کند از همه برتر است اما دیر یا زود ، می فهمد که او بهترین نیست.

۳- اجازه دهید کودکتان خطرات سالمی را تجربه کند .

ویکتوریا سوپیک ، مدیر عامل شرکت  مراقبت از کودکان در تورنتو و مادر هشت کودک می گوید: خود را عقب بکشید تا کودکان شما بتوانند ریسک کنند و تجربیاتی به دست آورند.  سوپیک می گوید: “برای ایجاد اعتماد به نفس  ، بچه ها باید شانس این را داشته باشند که انتخاب کنند و مسئولیت کارهایشان را بر عهده بگیرند.” در حالی که می بینیم والدین زیادی همواره در تلاشند فرزندان خود را از شکست نجات دهند.

سوپیک به یاد می آورد که پسرش دو ساله اش ،  ،در یک مهمانی بزرگ آبمیوه نارنجی رنگی را بلند کرده بود و بطری در معرض ریختن بود. او میگوید: “او قرار بود آن را درون لیوان بریزد ، و من فقط در آنجا ایستادم و نفسم را حبس کردم.” سوپیک به جای اینکه سعی کند پسرش را نجات دهد ، تماشا می کرد که آبمیوه روی  زمین می ریزد.

سپس بهترین قسمت پیش آمد: پسرش یک پیشخدمت پیدا کرد ، از او درخواست دستمال کرد و آبمیوه ی روی زمین را پاک کرد. سوپیک می گوید: “او مشکل خود را حل کرد و درست مثل ما بزرگترها موفق شد”!

۴- بگذارید بچه ها خودشان انتخاب کنند.

سوپیک با اشاره به اینکه بچه ها از سن دو سالگی به بعد می توانند عواقب تصمیمات خود را حدس بزنند  ، گفت: وقتی بچه ها انتخاب های متناسب با سن خود انجام می دهند ، احساس قدرت بیشتری می کنند. سوپیک همیشه به بچه هایش اجازه می دهد به تنهایی تصمیم بگیرند که آیا لازم است در زمستان کت ، کلاه و دستکش بپوشند یا خیر. وی گفت: “هنگامی که آنها تفاوت بین گرما و سرما را می فهمند ، بر عهده آنها است که از بدن خود محافظت کنند و مسئولیت انتخابات خود را بر عهده بگیرند. “

۵- اجازه دهید آنها در کارهای خانه به شما کمک کنند.

تیلور می گوید  ، بچه ها نیز برای نشان دادن صلاحیت خود به فرصتهایی نیاز دارند ، حتی اگر کودک شما نوپا است از او بخواهید تا در آشپزی ، چیدن بشقاب روی میز و مرتب کردن تخت به شما کمک کند.

کودک دارای اعتماد به نفس

۶- آنها را ترغیب کنید که علایق خود را به طور کامل دنبال کنند .

راه مطمئن دیگر برای تقویت اعتماد به نفس در بچه ها ، ترغیب آنها به انجام کارهایی است که  به آنها علاقه نشان می دهند ، سپس اطمینان حاصل کنید که آنها کار را – مهم نیست این کار چه کاری  باشد – از شنا کردن گرفته تا بازی های ویدیویی تا پایان پیش ببرند.نکته مهم برای آنها این است که به آنچه شروع می کنند ، پایبند باشند ، بنابراین در پایان آن کار احساس موفقیت می کنند.

۷- بیش از حد مسائل را سخت نگیرید.

وقتی کودکان می  شکست می خورند چه کار باید کرد؟

اگر عزت نفس فرزند شما هنگام قبول نشدن در تیم ژیمناستیک کاهش یابد یا نتواند جداول ضرب را حفظ کند ، چه می شود؟

تیلور می گوید: “بسیاری از والدین آنها فکر می کنند که  شکستها به عزت نفس فرزندانشان صدمه می زند ، اما درواقع  این یک فرصت طلایی برای کمک به ساختن اعتماد به نفس است.

۸- به فرزندانتان ثابت کنید که عشق شما بی قید و شرط است.

بگذارید فرزندتان بدانند که شما آنها را حتی وقتی که شکست بخورند یا تصمیمات بدی بگیرد ،  دوست دارید. سوپیک اظهار داشت اگر تمام آنچه در موردش صحبت می کنید عملکرد آنها باشد  ، کودکان شما فکر خواهند کرد که شما  او را فقط برای کارنامه یا نتایج درخشانش دوست دارید.

۹- مطمئن شوید که اهداف فرزند شما در دسترس و در سطح مناسبی برای توانایی های او باشد.

 مک لئود این درس را هنگامی فرا گرفت که پسرش الکس در کلاس دوم بود. هنگامی که مک لود با خواندن کتاب های درسی اش مشکل داشت  کتاب هایی که کمی پایین تر از سطح پسرش بود را خرید و پسرش خواست هر دو روز یک بار آنها را بخواند . پسر هشت ساله ی او انقدر در خواندن پیشرفت کرد که دیگر در خواندن کتاب های درسی اش مشکلی نداشت.

۱۰- به میزان مناسب کودکانتان را ستایش کنید.

تیلور می گوید اگرچه ستایش اغلب مورد سوء استفاده قرار می گیرد ، اما وقتی خاص و به اندازه باشد . سازنده ی عزت نفس است.

لورنا کراسه ، معلم موسیقی سابق ، به یاد می آورد که از دانش آموزان گروه کر خواست که یک جعبه را پر از ستایش ها و افتخاراتی که کسب کرده اند ،کنند و آنها را نگه دارند. آنها هربار که اسامی خود را در یک  مقاله یا روزنامه می دیدند جدا می‌کردند و در جعبه می‌گذاشتند. “وقتی بچه ها روز بدی داشتند ، آن کلمات  را بیرون می کشیدند و آن ها را می خواندند ، و این باعث می شد احساس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند.”

کودک معتمد به نفس

در اینجا چند نکته برای کمک به ایجاد اعتماد به نفس در فرزندتان آورده شده است:

۱- فرزند خود را دوست داشته باشید

 این امر واضح به نظر می رسد ، اما احتمالاً مهمترین چیزی است که می توانید به فرزند خود بدهید.  -کودک شما باید احساس کند از طرف شما پذیرفته شده است و شما او را دوست دارید، این حس باید در خانواده شروع شود و در گروه های دیگر مانند دوستان ، همکلاسی ها ، تیم های ورزشی و جامعه گسترش یابد. اگر فرزندتان را نادیده گرفته اید یا سرش داد زده اید یا برخی دیگر از اشتباهات والدین را مرتکب شده اید ، او  را در آغوش بگیرید و به او بگویید که متأسف هستید و  او را دوست دارید. عشق بی قید و شرط بنیادی محکم برای ایجاد اعتماد به نفس است.

۲- در جایی که حس می‌کنید نیاز است از فرزندتان ستایش کنید

مهم است که از کودکان خود تمجید کنید و بازخورد مثبتی نسبت به کارهایش داشته باشید زیرا کودکان – به ویژه خردسالان – میزان ارزش و دستاوردهای خود را با آنچه شما فکر می کنید اندازه گیری می کنند. اما در میزان ستایش خود واقع بین باشید.

۳- به فرزند خود کمک کنید تا برای خود اهداف واقعی تعیین کند

وقتی کودکان شما رشته ی فوتبال را شروع می کند ، برای او خوب است که فکر کند سرانجام در تیم المپیک قرار می گیرد. اما اگر او نتواند وارد تیم دبیرستان شود و هنوز هم فکر کند درآینده یک بازیکن المپیک است ، باید روی اهداف واقعی تر تمرکز کند. فرزند خود را راهنمایی کنید تا اهداف معقولی را برای جلوگیری از احساس ناکامی تعیین کند.

۴- از او بخواهید عاشق خودش باشد و با خودش گفتگو کند

۵- به او انعطاف پذیری را آموزش دهید

هیچ کس در همه زمانها موفق نمی شود. مشکلات و شکستها ، انتقادها و دردهایی هم به وجود خواهد آمد. از این موانع به عنوان تجربیات  استفاده کنید نه اینکه  این رویدادها را به عنوان ناکامی یا ناامیدی ببینید. همیشه ضرب المثل قدیمی ، “سعی کنید ، امتحان کنید ، دوباره امتحان کنید” را در نظر داشته باشید .

۶- استقلال و ماجراجویی را وارد زندگی فرزندتان کنید

کودکان با اعتماد به نفس حاضرند بدون ترس از شکست ، چیزهای جدید را امتحان کنند. موقعیت هایی را تنظیم کنید که او بتواند کارهایی را برای خودش انجام دهد و اطمینان حاصل کند که شرایط امن است . به عنوان مثال ، نشان دهید که چگونه یک ساندویچ درست کند و سپس به او اجازه دهید آن را به تنهایی امتحان کند ، بدون اینکه شما مداخله کنید. سفر به یک پارک جدید یا غذاهای جدید و مسافرتهای روزانه ، سرگرمی های جدید ، تعطیلات و مسافرت با هم تیمی یا همکلاسی ها ، همگی می توانند افق فرزند شما را گسترش داده و به توانایی او در اداره شرایط جدید کمک کنند و به او اعتماد به نفس ببخشند.

منابع:

https://www.todaysparent.com/family/parenting/how-to-build-your-childs-self-esteem/

https://www.workingmother.com/content/10-tips-helping-your-child-build-self-confidence

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx