روزی خوب و پُر انرژی پس از یک شب بی خوابی

نظرات 8
8 دقیقه زمان مطالعه

روزی خوب و پُر انرژی پس از یک شب بی خوابی

همیشه نقش خواب در زندگی انسان از اهمیت فراوانی برخوردار بوده. خواب به بدن نیرویی تازه می‌ بخشد، ذهن را تقویت میکند، و اگر به مدت طولانی نخوابیم می تواند مرگ‌ آور نیز باشد. چگونه میشود بعد از یک شب بی خوابی و یا کم خوابی روزی خوب و پرانرژی داشته باشیم؟

پس از یک شب کم خوابی، با این راهکارها می توانیم بیشترین بهره وری را در روز داشته باشیم.

اکثر کسانی که در ادارات و شرکت های خصوصی مشغول به کار هستند باید بین ۸ تا ۹ ساعت به صورت روزانه کار کنند. این مساله وقتیکه ما میزان خواب کافی در شبانه روز گذشته نداشته باشیم، می تواند تا حد زیادی آزار دهنده به نظر برسد زیرا مجبور هستیم برای انجام وظایف خود تمرکز کافی داشته باشیم. برای این منظور شاید بد نباشد با برخی راهکارهای لازم در این رابطه آشنا شویم تا به واسطه آنها بتوانیم بهترین کارکرد را در طول روز ارائه دهیم.

۷:۰۰ صبح: بیدار شدن

روزی خوب و پُر انرژی پس از یک شب بی خوابی

وقتی زنگ آلارم را می شنویم نباید آن را روی حالت Snooze (تکرار آلارم در چند دقیقه بعدی) قرار دهیم چون دقایق اضافه ای که به این صورت برای خود در نظر می گیریم ممکن است ما را به حالت خواب عمیق فرو برده و باعث شوند که دیر در محل کارمان حاضر شویم.

۷:۰۵ صبح: قهوه بنوشیم

شاید در حالت عادی ۱ ساعت پس از بیدار شدن قهوه خود را بنوشیم، اما در مواقعی که مقدار خواب کافی در شبانه روز نداشته ایم و صبح کمی ناهشیار هستیم، بهتر آن است که پس از بیدار شدن یک فنجان کوچک قهوه تلخ بنوشیم. کاملاً طبیعی است که بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ابتدایی پس از بیدار شدن، کمی بی حال و سست باشیم اما به تدریج به حالت عادی باز خواهیم گشت. یک کارشناس اختلالات خواب از دانشگاه نیویورک نیز در این رابطه بیان داشته که نوشیدن قهوه موجب هشیاری ما نمی شود اما  محرکی برای بیداری به شمار می رود.

۷:۳۰ صبح: صرف صبحانه

دانه های خوراکی، پروتئین و میوه برای صبحانه میل کنیم. خوراکی های شیرین همانند بیسکوئیت و کیک فقط برای زمان کوتاه و حداکثر ۲۰ دقیقه می توانند به ما انرژی بدهند. به همین منظور لازم است غذاهایی برای صبحانه انتخاب شود که در تمام طول روز انرژی و تمرکزمان را بالا نگه دارد.

۸:۰۰ صبح: آفتاب بگیریم

روزی خوب و پُر انرژی پس از یک شب بی خوابی

به گفته محققان قرار گرفتن زیر نور خورشید در ابتدای صبح می تواند به افزایش هوشیاری، بالا آمدن دمای بدن و بازسازی ریتم شبانه روزی بدن کمک شایانی کند. اگر به هر دلیلی قرار نیست بیرون برویم، از تلفن همراه یا تبلت خود کمک بگیریم زیرا نور آبی رنگ نمایشگر این دستگاه ها خواهد توانست باعث بازسازی ریتم عادی بدن شده و تا اندازه کمی نقش نور خورشید را ایفا کند. این مساله موجب می شود تا مغز ترشح ملاتونین، هورمون تنظیم کننده ساعت خواب را قطع نماید.

۹:۰۰ صبح: کارهای مهم را در اولویت های نخست قرار دهیم

مارک تواین در این رابطه بیان داشته: “در ابتدای صبح یک قورباغه زنده را قورت دهید و پس از آن دیگر هیچ کار سخت تری برایتان وجود نخواهد داشت.” منظور از این عبارت این است که اول کارهایی را انجام دهیم که سخت تر هستند و به انرژی و تمرکز بیشتری نیاز دارند. علتش هم این است که بین ۱ تا ۳ ساعت اولیه پس از بیدار شدن از خواب، انرژی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود داریم و بهتر است که به کارهای دشوار اختصاص داده شوند.

۱۰:۰۰ صبح: یک فنجان دیگر قهوه بنوشیم

کافئین می تواند به افزایش تمرکز و هوشیاری ما کمک شایانی کند.

۱۱:۰۰ صبح: زمان قرارهای ملاقات خود را تغییر دهیم

بهتر است وقتی در بهترین حالت روحی و جسمی قرار داریم با دیگران معاشرت کرده و ارتباط برقرار کنیم. وقتی خواب آلوده باشیم کمتر می توانیم روی زبان بدن افراد تمرکز کنیم و به نکاتی که در پس صحبت هایشان پنهان است، پی ببریم.

۱۲:۰۰ ظهر: خوردن ناهار سبک

همانند صبحانه، بهتر است از غذاهای ناسالم و آماده دوری کرده و به سراغ غذاهای مفید برویم. سعی کنیم وعده ناهارمان نیز سبک باشد زیرا در غیر این صورت، احساس سنگینی و خواب آلودگی بیشتری خواهیم کرد.

۱۲:۳۰ ظهر: کمی راه برویم

یک روانشناس مشهور به نام “ران فریادمن” در نتیجه تحقیقات خود ثابت نموده که استراحت های کوتاه و هر چند ساعت یک بار، افزایش انرژی بدن شده و کمک می کند تا با داشتن کنترل بهتر روی افکار، تصمیمات و کارهای خود، کارکرد بهتری داشته باشیم. دانشمندان دانشگاه استنفورد نیز اعلام کرده اند که قدم زدن در طول روز می تواند تا ۶۰ % خلاقیت آدم ها را افزایش دهد. وقتی در طول روز احساس خستگی داریم، ۲۰ دقیقه پیاده روی کنیم تا از مزیت های چشمگیر آن بهره مند شویم.

۱:۰۰ بعدازظهر: نوشیدن قهوه

روزی خوب و پُر انرژی پس از یک شب بی خوابی

۶ تا ۸ ساعت پس از بیدار شدن، بسیاری از آدم ها احساس خمودگی و رخوت پیدا می کنند. به همین دلیل بد نیست از گزینه های جانبی برای بازگرداندن انرژی کمک گرفت. مثلاً یک فنجان قهوه بنوشیم.

۲:۰۰ بعدازظهر: چرت زدن

وقتی شب درست نخوابیده باشیم بهتر است پس از ناهار به مدت ۲۰ دقیقه یک چرت کوتاهی بزنیم تا بتوانیم انرژی لازم برای ادامه کارهای خود را به دست بیاوریم.
دانشمندان ثابت کرده اند که خواب نیمروزی می تواند در کاهش احساس عصبانیت و هیجانات لحظه ای و افزایش تحمل نقش مفیدی داشته باشد. هر ۱۰ دقیقه خواب نیمروزی انرژی لازم برای ۲ ساعت کار را به انسان باز می گرداند.

۳:۰۰ بعدازظهر: خوردن یک میان وعده سبک

از آنجا که مغز بیشتر انرژی خود را از گلوکز تأمین می کند، صرف غذاها یا خوراکی هایی که مقدار کمی قند دارند همانند پرک سبوس، باعث می شود تا گلوکز وارد جریان خون شده و در نهایت به افزایش قدرت مغز و تمرکز انسان منتهی شود.

۳:۱۵ تا ۵:۳۰ عصر: کارهایی که به فکر و تمرکز نیاز ندارند را انجام دهیم

از آنجا که در این ساعات قدرت زیادی برای تمرکزمان باقی نمانده، سعی کنیم بیشتر وقت خود را برای انجام کارهایی بگذاریم که به تمرکز چندانی نیاز ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

8 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
8
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx