راهکارهای طلایی افزایش عملکرد – قسمت اول

1 نظر
9 دقیقه زمان مطالعه

راهکارهای افزایش عملکرد

دوستان عزیز و همراهان همیشگی سایت پرورش افکار، در این مقاله قصد داریم به مباحثی در مورد افزایش عملکرد بپردازیم. با رعایت اصول و راهکارهایی که در این مقاله خواهیم گفت، می توانید کارها را با سرعت بیشتر و بازدهی بالاتری انجام دهید. با ما همراه باشید.

بسیاری از افراد کتاب های مدیریت زمان را مطالعه کرده اند و تلاش کرده اند از زمان کاری خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. اما معمولا این کار امکان پذیر نیست و پس از مدتی متوجه می شوند که میزان عملکردشان تفاوت چشمگیری نداشته است. مشکل کجاست؟

مدیریت زمان و مدیریت انرژی

مدیریت زمان یا مدیریت انرژی؟!

اگر می خواهید عملکرد خود را به شدت افزایش دهید، باید به جای تمرکز ۱۰۰ درصد بر مدیریت زمان، بر مدیریت عملکرد یا به عبارتی بر مدیریت انرژی تمرکز کنید. زیرا انرژی باارزش ترین منبعی است که ما انسان ها در اختیار داریم. برای نایل شدن به موفقیت های بزرگ و دستاوردهای عظیم می توانید بر مدیریت انرژی متمرکز شوید.

هنگامی که در مورد انرژی صحبت می کنیم منظور ما چهار جنبه مختلف است و اگر روی این جنبه ها به درستی کار کنیم؛ می توانیم عملکرد خود را چند برابر کنیم. ترکیب این جنبه های انرژی سبب می شود که در زندگی و کسب و کار خود به دستاوردهای بسیار بزرگی نایل شویم.

انرژی فیزیکی

انرژی فیزیکی

اولین و مهم ترین جنبه انرژی، تامین انرژی فیزیکی بدن است. اگر به اندزه کافی انرژی فیزیکی در اختیار نداشته باشیم مطمئنا نمی توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم. در ادامه خواهیم گفت که چگونه با استراحت کافی و تغذیه درست انرژی فیزیکی خود را مدیریت کنیم تا برای انجام کارهای بزرگ و خلاقانه انرژی کافی داشته باشیم.

انرژی تفکر

انرژی تفکر

مغز ما همانند هر دستگاه پیچیده ی دیگری به مراقبت و نگهداری مناسب احتیاج دارد و اگر بدانیم که چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم میزان عملکرد و تمرکز ما بالاتر خواهد رفت. در نتیجه می توانیم کارهای سخت را در زمان بندی کوتاه تری انجام دهیم.

انرژی احساسی

انرژی احساسی

زمانی که انرژی احساسی ما در شرایط مناسبی نباشد نمی توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم. برای مثال در نظر بگیرید با اتومبیل شخصی خود در حال رفتن به یک قرار کاری مهم هستید، پشت چراغ قرمز یک نفر با اتومبیل خود محکم با شما برخورد می کند و همین موضوع باعث می شود باهم مشاجره سختی کنید.

آیا قادر هستید تا پس از آن مشاجرات، قرار کاری خود را به خوبی مدیریت کنید؟ مسلما خیر، زیرا شما در شرایط احساسی مطلوبی قرار ندارید. اغلب افراد در شرایط احساسی نامناسب نمی توانند به خوبی تصمیمات مهم بگیرند و یا کارهای بزرگ انجام دهند، و این مطلب کاملا طبیعی است. بنابراین یکی دیگر از جنبه انرژی که نیاز به کنترل دارد و برای دستاوردهای بزرگ باید بر آن احاطه داشته باشیم، احساسات ما است.

انرژی روحی

انرژی روحیه

زمانی که روحیه خوبی داشته باشیم می توانیم به خوبی از پس کارهای سخت تر و بزرگ تر بربیاییم. روحیه تفاوت زیادی با احساسات دارد. احساسات بیشتر به حالت های گذرا اطلاق می شود به گونه ای که ما حتی با شنیدن یک آهنگ زیبا می توانیم احساس خوبی پیدا کنیم. اما روحیه مبحث وسیع تر و پایدارتری است. افرادی که مشکل خاصی در زندگی خود دارند و روحیه آن ها در شرایط مساعدی قرار ندارد. شاید با قرارگرفتن در یک جمع دوستانه به طور کاملا موقتی احساس خوبی داشته باشند؛ اما پس از گذشت دقایقی باز مجدد به یاد مسئله ناراحت کننده خود می افتند و روحیه آن ها تضعیف می گردد درنتیجه میزان عملکردشان نیز کاهش خواهد یافت.

افزایش ظرفیت بدن

افزایش ظرفیت بدن

اکثر افراد دوست دارند که زندگی خطی و یکنواختی داشته باشند، آن ها همچنین می خواهند به طور پیوسته کارهای طولانی و مشابهی را انجام دهند و به همین دلیل اکثرا کارایی پایینی دارند. برای افزایش عملکرد، انسان باید بازه های متناوبی از فعالیت سنگین و پس از آن، استراحت مناسب داشته باشد.

به عبارتی بدن انسان زمانی می تواند بالاترین کارایی ممکن را از خود نشان دهد، که به صورت متناوب انرژی شدیدی را مصرف نماید و بلافاصله به بازیابی آن انرژی بپردازد. هرچه در بازه های زمانی معین انرژی بیشتری را مصرف نماییم ظرفیت بدنمان بالاتر می رود.

در اینجا با یک مفهوم جدید، به نام ظرفیت مواجه می شویم. بدن انسان به طور مداوم می تواند ظرفیت خود را بالا ببرد. تعریف ظرفیت، توانایی مصرف انرژی بیشتر در بازه ی زمانی محدود است. بنابراین ما می توانیم خود را عادت بدهیم که در مدت زمان کم، انرژی بیشتری را مصرف کرده و بلافاصله آن را بازیابی نماییم. اگر طبق این الگو حرکت نکنیم، دچار عدم تمرکز، اضطراب شدید، خستگی و حتی گرسنگی نابه هنگام خواهیم شد.

مهم ترین مشکلی که در مدیران شرکت و افرادی با عملکرد پایین وجود دارد این است که در مصرف و بازیابی انرژی تعادل ندارند. متاسفانه در این زمینه دیدگاه های اشتباهی وجود دارد زیرا اغلب مردم بر این تصور هستند که اگر همیشه در آرامش به سر ببرند میزان کارایی بیشتری خواهند داشت و این نظریه کاملا اشتباه است چون آرامش همیشگی، میزان عملکرد انسان را اعم از فعالیت های جسمی و ذهنی، تا حد زیادی کاهش می دهد.

حداکثر کارایی خود

ما چه زمانی از روز، به حداکثر میزان کارایی خود می رسیم؟

شروع این زمان دقیقا پس از بازیابی انرژی در هر مقطع زمانی است. مثلا زمانی که از خواب بیدار می شویم و صبحانه می خوریم، به حداکثر میزان عملکرد خود می رسیم. باید بلافاصله پس از آن یک کار مهم و سخت را شروع کنیم، و این کار برای آدم های مختلف باید در حدود ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه طول بکشد.

نکته مهم این است که در طول روز باید زمان خود را به دوره های ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه ای تقسیم کنیم و در هرکدام از این دوره های زمانی یک کار مهم و سخت را انجام دهیم، باید توجه داشته باشیم که در این دوره ها باید همه ی تمرکز خود را به کار اختصاص داده و تمام عوامل عدم تمرکز، اعم از موبایل، اینترنت و … را از خود دور کنیم. سپس بلافاصله بعد از آن چند دقیقه به طور کامل استراحت کرده و به بازیابی انرژی بپردازیم.

تامین انرژی فیزیکی

چگونه انرژی فیزیکی خود را تامین کنیم؟

انرژی فیزیکی به نوع تنفس، نوع تغذیه، زمان غذا خوردن، میزان و کیفیت خواب و استراحت ربط مستقیمی دارد. اگر دقت کرده باشید هنگام اضطراب، تنفس ما کوتاه تر و بریده بریده می شود و همین نوع تنفس سبب می شود انرژی زیادی از ما مصرف شده و دچار خستگی زودهنگام شویم.

  • تنفس عمیق داشته باشیم و اکسیژن بیشتری را وارد بدن خود کنیم.
  • خوردن صبحانه را جدی بگیریم. از خوردن خوراکی های شیرین و چرب اجتناب کرده و بیشتر خوراکی هایی با پروتئین های کم چرب و کربوهیدرات های مرکب مصرف کنیم. مانند: نان و سبزیجات، سیب، گلابی، توت فرنگی
  • در دوره های زمانی کوتاه مثلا هر ۲ یا ۳ ساعت یک بار خوراکی های با کالری کم و ارزش غذایی بالا مصرف کنیم.
  • نوشیدن آب کافی در بازه های زمانی مختلف بسیار مهم است. بدن ما در طول روز به حدود ۵ لیتر آب کافی نیاز دارد.
  • استفاده بیش از حد نوشیدن های کافئین دار را کنار بگذارید. در طول روز نهایت یک یا دو فنجان قهوه استفاده کنیم.
  • از خواب کافی غافل نشویم. بدن تمام افراد در طول شبانه روز به ۸ یا ۹ ساعت خواب کافی نیاز دارد.

ادامه دارد …

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx