چگونه می توان نگرانی از طرز فکر دیگران در مورد خود را نادیده گرفت

نظرات 11
9 دقیقه زمان مطالعه

چگونه می توان نگرانی از طرز فکر دیگران در مورد خود را نادیده گرفت

بسیاری از افراد این حس را در مورد خودشان تجربه کرده اند و برایشان مهم بوده که دیگران در موردشان چه فکری می کنند. این نگرانی اگر همیشگی با ما باشد، مانع از خلاقیت، ایده پردازی و حتی بیان نظر در جمع خواهد شد. به این علت که، افراد از اینکه نظرشان خوب نباشد یا اشتباه کنند یا مورد تمسخر قرار بگیرند، می ترسند.

این نگرانی ها سبب می شوند تا ما خودمان را دست کم بگیریم و ایده هایمان را با کمترین بها در اختیار بقیه قرار دهیم.
نویسنده کتاب پرفروش “ترس از شکست”، به نام “سِث گودین” در کتاب خود نوشته: آنچه ما را کوچک و عقب نگه می دارد، “ترس از انتقاد” است. بنابراین، چگونه می توان نگرانی از طرز فکر دیگران در مورد خود را نادیده گرفت؟

اولین قدم این است که به یاد داشته باشیم که اکثر مردم شاید این فکر را داشته باشند اما همچنان موفق می باشند و علتش هم این است که بر ترس از شکست خود غلبه کرده اند. افراد موفق اجازه نخواهند داد انتقادها مانع از پیشرفت آنها بشود.
اگر تمایل داریم از یک آدم ساکت و ترسو به یک سخنگوی قابل و موفق تبدیل شویم که شهامت طرح ایده های خود را در جمع دارد، پیشنهاد می کنم ۴ راهکار زیر را در زندگی خود به کار بگیریم.

از خودتان بپرسید: اگر هیچ کاری نکنم چه می شود؟

“ماری فورلئو”، مربی آموزش زندگی، در یک برنامه ای زنده در تلویزیون آمریکا بیان داشت: “وقتی فرصتی برای انجام کارهای جدید پیش می آید که زحمت زیادی را در پی دارد، بهترین کار، فکر کردن به بدترین چیزهاست. به زبان ساده تر، قبل از اینکه به دلیل وجود احتمال شکست، بخواهید از ادامه دست بکشید، با خود فکر کنید که بدترین اتفاق در نتیجه این کار چه خواهد بود؟ آیا ممکن است شکست خورده و موجب شرمندگی خود بشوید؟ خب، به این فکر کنید که اگر نظرات خود را بیان نکنید، چه اتفاقی روی می دهد؟”
تمامی احتمالاتی که امکان دارد به موجب پذیرفتن یا نپذیرفتن یک پیشنهاد روی دهند را یادداشت برداری کنیم. حتی در مورد نگرانی خود از مواخذه یا نقد شدن به موجب تصمیمی که قرار است اتخاذ کنیم هم بنویسیم.
در برگه ای دیگر هم بنویسیم که اگر این پیشنهاد را قبول نکنیم یا اگر ایده خود را مخفی کنیم، چه  اتفاق هایی قرار هست که روی دهند یا روی ندهند.
سپس هر دو فهرست را در مقابل هم قرار داده و تصمیم گیرب کنیم که کدام یک بر دیگری برتری دارد و انجام کدام یک منطقی تر خواهد بود.

به یاد داشته باشیم که شغل ما، مبین شخصیت ما نیست

“روهان گاناتیلیک”، بیان داشته که تقریباً همه ما این عادت بد را داریم که اجازه می دهیم، شغلمان معرف شخصیت مان باشد و به همین خاطر، عدم موفقیت در کار موجب می شود تا احساس بدی به خود داشته باشیم.

وی چاره این امر را در جداسازی شغل از شخصیت اعلام نموده است. برای این امر نیز از عبارت های خبری و آگاهی دهنده می توانیم کمک بگیریم. از جمله می توان به تکرار عبارت هایی همانند: “من رزومه خود نیستم”، “من شرکت خود نیستم”، “من شغل خود نیستم” یا “من بیوگرافی اکانت توئیتر خود نیستم” اشاره نمود. با تکرار چنین عبارت هایی به تدریج طرز فکر ما به این مقوله تغییر خواهد کرد و یاد خواهیم گرفت تا تعریف خودمان را از شغلمان جدا کنیم. بعلاوه، با تفکیک این مسائل از هم، ناراحتی های ناشی از اشتباه کردن در محل کارمان نیز کمتر خواهد شد. در این حالت متوجه می شویم که اگر حتی در انجام یک پروژه بزرگ با شکست مواجه شویم هم به این معنی نخواهد بود که ما شخصیت بازنده ای داریم. به این ترتیب به خودمان کمک می کنیم تا مسیر درست را پیدا کنیم.

چگونه می توان نگرانی از طرز فکر دیگران در مورد خود را نادیده گرفت

به دیگران اجازه ندهیم مانع از پیشرفت ما بشوند

نخستین قدم برای آن امر، خاموش کردن انتقادهای درونی خود است زیرا باید خودمان را برای انتقادهای اطرافیان آماده کنیم.

“برنه براون”، یکی از نویسنده های موفق در حوزه آسیب پذیری انسان ها، در این رابطه بیان داشته: “اهمیت ندادن به اینکه دیگران در مورد ما چه فکری می کنند، خودش نوعی تلاش محسوب می گردد.”
او در یکی از سخنرانی هایش یک نقل قول از تئودور روزولت بیان داشته که موجب شده تا از انتقادهای مردم به نفع خود بهره بگیرد:
“این فرد منتقد نیست که باید مورد توجه قرار بگیرد، کسی که می گوید چه کسی باید چه کاری را انجام دهد، یا کارها باید به چه صورتی انجام شوند. بلکه کسی که در دل مشکل یا میدان مبارزه قرار دارد، مهم است، کسی که صورتش با خون، عرق یا خاک پوشانده شده. کسی که در دستاوردها پیروز میدان قلمداد خواهد شد یا در بدترین حالت، اگر شکست بخورد، در نهایت تلاش و شهامت، شکست خورده است.”

مفهوم کلی که از این نقل قول به دست می آوریم این است که: «من ما (منتقدها) را می بینیم، می شنوم اما این راهی است که در پیش گرفته ام و در هر صورت و حالتی آن را به انجام خواهم رساند.”
به این معنی که قرار نیست دیگران را به طور کلی نادیده بگیریم، بلکه فقط کافیست که بی توجه باشیم و مسیری که تصور می کنیم درست است را ادامه دهیم. لازم نیست تظاهر کنیم که آدم های منتقد و ایرادگیر را نمی بینیم، فقط کافیست به برنامه های ذهنی خود وفادار باشیم و آنها را به انجام برسانیم.

از قضاوت ها استقبال کنیم

“سِث گودین”، که در بالا نیز به وی اشاره کردیم، یک موسس و نویسنده ۱۸ جلد کتاب پرفروش است که به ۳۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده اند. وی در این رابطه بیان داشته: “ما تنها دو انتخاب در زندگی داریم: یا مورد نقد قرار بگیریم یا نادیده گرفته شویم.”
این ما هستیم که انتخاب می کنیم جزو کدام دسته باشیم. اگر جزو کسانی هستیم که خودشان را عقب می کشند چون می ترسند مورد قضاوت واقع شوند، این دو سوال را از خود بپرسیم:

۱- اگر برای این موضوع مورد نقد قرار بگیرم، آیا تاثیرات بزرگ و مهمی در روحیه من خواهد داشت؟ آیا شغل خود را از دست خواهم داد؟ آیا روابط دوستانه من از بین خواهند رفت؟ اگر تنها عارضه جانبی نقد شدن این است که از اینکه مورد انتقاد قرار بگیریم، بدمان می آید، بهتر است سود و منفعت های حاصل از کاری که می ترسیم انجامش دهیم را با این ناراحتی مقایسه کرده و ببینیم که کدام یک بر دیگری برتر است. چشمگیر بودن هیجان انگیز، سرگرم کننده و برای شغلمان مفید است. احساس بد داشتن، همه آنها را از بین خواهد برد. سپس، وقتی این دو حالت را مقایسه کنیم، به صورت ناخودآگاه خودمان را در مسیر رقم زدن موفقیت قرار می دهیم.

۲- چگونه می توانم چیزی بسازم که منتقدان آن را نقد کنند؟

اگر از نگاه کردن به بازخوردها به عنوان نقد و ایراد گرفتن دست برداشته و در عوض، آنها را به عنوان وسیله ای برای دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن به شمار بیاوریم، نظرات دیگران، دیگر برایمان آزار دهنده نخواهد بود. در واقع می توانیم این طور فکر کنیم که کاری انجام داده ایم تا دیگران در مورد آن حرف بزنند.
بسیار نرمال و طبیعی است که به خودمان شک کنیم یا گفته های ناراحت کننده دیگران در مغزمان رژه بروند، اما اگر بتوانیم به جای عذاب کشیدن از این حرف ها، بر ترس و نگرانی خود از شکست و تحقیر غلبه کنیم، موفقیت های بسیاری را برای خود رقم خواهیم زد.

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

11 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
11
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx