رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

نظرات 9
6 دقیقه زمان مطالعه

رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

پنج رفتار روزانه‌ ای که باهوش‌ ترین و خوشحال‌ ترین افراد انجام می‌ دهند.

هر روز به تصمیم‌ هایی برمی خوریم که خارج از کنترل ما هستند. دفعه دیگری که یک قرار ملاقات مهم را به علت ناشی بودن راننده در یافتن آدرس از دست دادیم، یا رئیس بد خلقمان سرمان داد و فریاد کرد، بخاطر داشته باشیم که این اتفاق‌ ها خارج از کنترل ما هستند و ما مسئولیتی در قبال آنها نخواهیم داشت.
در ادامه می‌ خواهیم بگوییم که ما مسئول چه چیزهایی هستیم و چه چیزهایی تحت کنترل ما قرار دارد: اینکه چگونه باید به محیط خود و آدم‌ های درون آن پاسخ دهیم. یعنی تصمیمات عاقلانه بگیریم. افراد باهوش و معمولاً خوشحال موفقیت‌ های بزرگتری را در زندگی تجربه می‌ کنند، چرا که  هر روز انتخاب‌ های خوبی انجام می‌ دهند، بدون توجه به این که زندگی چه موانعی را بر سر راه آنان قرار میدهد. تونی رابینسون میگوید ” زندگی، لحظات را به گونه‌ ای تغییر میدهد که تصمیم‌ های جدید، متعهدانه و موافق بگیرید.”

اگر شروع کرده و هر روز تصمیم‌ های خوب بگیریم، از این کار پشیمان نخواهیم شد. این کار را در ترکیب زندگی روزمره خود قرار دهیم، و ببینیم چه اتفاقی می‌ افتد.

رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

۱- گذشته را در گذشته رها کنیم

 “گذشته” ناخوشایند ی داشته‌ ایم؟ برای هر کسی ممکن است اتفاق افتاده باشد. اما اگر امروز خود را به خاطر تصمیم‌ های بد و اشتباهاتی که در گذشته رخ داده‌ اند، سرزنش می کنیم باید بگوییم که مسیر ذهنی اشتباهی را انتخاب کرده ایم تفاوت بین افراد موفق و دیگران در مدت زمانی است که آنها صرف تأسف خوردن برای خود می‌ کنند. باید بپذیریم که شکست‌ ها بخشی از فرآیند یادگیری یک کارآفرین می باشند، از شکست‌ ها درس بگیریم و آن درس ها را به خاطر بسپاریم، گذشته را کنار زده و به مسیر خود ادامه دهیم. این همان کاری است که آدم‌ های موفق انجام می‌ دهند.

رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

۲- معاشرت با آدم‌ های مثبت‌ اندیش را انتخاب کنیم

شایعات سمی‌ترین چیزهایی هستند که می توانند روحیه ما را در محل کار نابود کنند. اگر می‌ خواهیم واقعاً به شایعه‌ سازی‌ ها خاتمه دهیم، آدم‌ هایی که شایعه‌ سازی می‌ کنند را محدود کنیم. دعوت‌ های ناهاری با همتاهای سمی خود را نپذیریم و از گفتگوهایی که معمولاً در پارکینگ‌ ها اتفاق می‌ افتند، دوری کنیم. سعی کنیم بیشتر با افراد مثبت‌ اندیش در ارتباط باشیم. پس از یک مدت آنها را خواهیم شناخت، آنها کسانی هستند که در مورد کسب و کارشان زیاد صحبت می کنند و هرگز به سمت افکار منفی نمی‌ روند. در حالی که همتاهای منفی‌ گرا در حال شکایت و مبارزه با شایعات بی‌ اساس هستند، همتاهای مثبت‌ اندیش به آینده فکر می‌ کنند و اینکه چگونه می‌ توانند موقعیتهای بد را بهبود ببخشند، مسئولیت اعمال خود را برعهده بگیرند، و به دنبال راهکارهایی برای مشکلات سازمانی باشند.

رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

۳- زندگی در آرامش را انتخاب کنیم (قانون جذب)

این یعنی صلح با دیگران، موقعیت فعلی و مسیری که پیش‌ رو داریم. انتخاب زندگی در صلح و آرامش، به ما این امکان را میدهد تا طبق برنامه عمل کنیم حتی وقتی که شکاکان ما را دیوانه خطاب می کنند. صلح و آرامش جلوی حواس پرتی‌ هایی که ممکن است ما را از مسیر برنامه‌ ریزی شده خارج کنند، میگیرد. صلح یعنی مراقبت از کسب و کارمان، یعنی مقایسه نکردن خودمان با دیگران و یعنی سپاسگزار بودن از جایگاهی که در آن قرار داریم.

رفتارهایی که کنترل‌ شان در اختیار ما است

۴- خوشحال زندگی کردن را انتخاب کنیم

انتخاب یک زندگی شاد مزیت‌ های روانی طولانی مدتی در پی دارد. تحقیقات دکتر واتارو ساتو از دانشگاه توکیو در مورد مغز بیانگر آن است که وقتی ما رفتارهای مثبت را انتخاب می کنیم، کلید سیم‌ کشی مجدد منطقه‌ ای از مغز به نام پیشگوه را در دست داریم. با تغییر رفتارهای روزمره خودمان می توانیم حس سعادت و آرامش، هدف و خوشحالی خود را کنترل نماییم. بنابراین اگر گرفتار دور باطل احساسات بد و ناخوشایندی همچون شک و تردید، ترس و عدم اطمینان هستیم، با یک انتخاب آگاهانه و تعمدی، احساساتی همچون خوشحالی، شادی و امیدواری را جایگزین آنها نماییم. از ابزارهای همچون مراقبه، عبادت، یادداشت‌ های روزانه و آگاهی در این مسیر بهره بگیریم. بعد از دو هفته از دوستان نزدیک و خانواده خود بپرسیم که آیا تغییری در رفتار ما احساس کرده‌ اند. حتماً پاسخ آنها مثبت خواهد بود.

۵- به جای واکنش نشان دادن پاسخگو باشیم

ما اغلب در مواجه با رویدادهای منفی گذشته، از خود واکنش نشان خواهیم داد  و حالت دفاعی به خود گرفته و با ترس عمل می کنیم. اگر دلیل ریشه‌ ای واکنش‌ های منفی خود را بفهمیم، می‌ توانیم با اعتماد به نفس و خود کنترلی پاسخگو باشیم. ما با یک مدل‌ سازی درست و ارتباط موثر، الگوی برای دیگران تنظیم  می‌ کنیم تا به عنوان یک رفتار فرهنگی آن را دنبال کنند. به خاطر داشته باشیم که وقتی می‌ خواهیم نسبت به چیزی واکنش نشان دهیم به آنچه که دکمه‌ های ما را فشار میدهد ( علت ریشه‌ ای) فکر کنیم و روش “آرام بودن” را انتخاب نماییم، چراکه ما احساسات خود را برای یک پاسخ بانزاکت‌ تر پردازش می‌ کنیم.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

9 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
9
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx