10 روش تاثیرگذار برای تقویت هوش مالی

یک نظر اضافه کنید
10 دقیقه زمان مطالعه

آشنایی کامل با تقویت هوش مالی

آشنایی کامل با هوش مالی

ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعضی مواقع از خود بپرسید که چرا برخی افراد آنقدر زیاد پول در می آورند و هر روز پولدارتر می شوند؟ در جواب باید بگوییم این افراد دارای هوش مالی هستند و با این خصوصیت، نه تنها از پول آنها چیزی کم نمی شود، بلکه روز به روز به اندوخته پول خود اضافه می کنند.

هوش مالی چیست؟

هوش مالی عبارت است از عملکرد، راهبرد و استراتژی هوشی که با استفاده از آن می توان منابع مالی را به صورت هوشمندانه ای کنترل و مدیریت کرد. و همچنین داشتن راهکارهای کسب درآمد با شیوه ای خاص که می توان ثروت و دارایی را با آن افزایش داد.

بسیاری از مردم طلا، ارز، زمین و … را همچون سرمایه در نظر دارند؛ ولی در صورتی که در دنیای امروز، هوش مالی به عنوان ثروت و دارایی در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، تقویت هوش مالی یعنی شخص در حل مسائل پولی و مجموعه ای از اعمال که به سود ختم شود.

رابرت کیوساکی سرمایه گذار معروف می گوید: «هوش مالی آن رفتاری است که با پولتان می کنید؛ در واقع تقویت هوش مالی توانایی مدیریت مالی و پولی است. نحوه مصرف پول و به دست آوردن پول هم هوش مالی است.»

روش های تقویت هوش مالی

روش های تقویت هوش مالی

۱ – پول خرج کنید تا پولدار شوید

بیشتر افرادی که به مشکلات مالی گرفتار می شوند، تلاش می کنند تا هزینه های جاری زندگی خود را کم کنند. این افراد به جای بالا بردن درآمد و اضافه کردن منابع نو در زندگی، سعی می کنند خرج خود را کاهش دهند و این پروسه گردش پول را قطع می کنند.

رابرت کیوساکی می گوید: «خیلی از صاحبان کسب و کار در هنگام وقوع رکود و کم شدن درآمد مالی، شروع به کم کردن هزینه ها می کنند و اولین کاری که در کم کردن هزینه ها انجام می دهند این است که از تبلیغات صرف نظر می کنند که همین کار باعث می شود منابع و سرمایه جدیدی به هر بیزینسی وارد نشود و خشت ورشکستگی گذاشته می شود.

 یکی از علائم داشتن ویژگی تقویت هوش مالی این است که آگاه باشیم چه زمانی خرج کنیم. آقای کیوساکی در کتاب خاطرات خود گفته است که از دوران رکود اقتصادی به عنوان فرصت استفاده می کرده است و می گوید ما در زمان رکود پرداخت قبوض را عقب می انداختیم و با تمام قدرت به تبلیغات و بازاریابی می پرداختیم تا هزینه های بیزینس افزایش یابد.

راز اشخاصی با هوش مالی زیاد، بودجه بندی مناسب است. حال سوال اینجاست که بودجه چیست؟ در واقع بودجه طرح و نقشه ای است برای هماهنگ کردن هزینه ها و منابع. اگر قادر باشیم تا تهدیدات را تبدیل به فرصت کنیم آنگاه می توانیم بگوییم از هوش مالی بسیاری برخورداریم.

۲ – انواع بدهی؛ بدهی خوب و بد در تقویت هوش مالی

به طور کلی دو نوع بدهی خوب و بد وجود دارد:

۱: بدهی خوبی که ما را سرمایه دار می کند.

۲: بدهی و قرض بدی که ما را در باتلاق فقر گرفتار می سازد که برای بازپرداخت بدهی خود می بایست جان دهیم.

در بدهی بد می بایست قرض و بدهی را که مربوط به یک بدهی دیگر است بپردازیم، چون ما را از دست یابی به فرصت های جدید باز می دارد.

۳ – اطلاعات خود را آپدیت کنید

کتاب های زیادی در بازار وجود دارد که درباره ی تقویت هوش مالی توضیح داده اند که این کتاب ها قادر هستند به ما در تغییر الگوها و متدهای نادرست مالی یاری برسانند. خواندن کتاب هوش مالی یکی از بهترین کارهایی است که به ذهن ما در زمینه های مالی جهت می دهد.

تعیین اهداف پولی

۴ – تعیین اهداف پولی

طبق قانون پارکینسون انجام دادن کاری می بایست در مدت زمان مشخصی که از قبل تعیین کرده ایم به طول بینجامد. در هدف گذاری پولی نیز اگر ما برای یک سال خود درآمد ثابت در نظر بگیریم، بدون مشکل به آن خواهیم رسید ولی با کمی کوشش قادریم هر سال این مقدار درآمد را افزایش دهیم. مشخص کردن استاندارد های درآمدی در اشخاص با مقدار رشد آن ها رابطه ای مستقیم دارد.

۵ – تولید اضافی بودجه

زمانی که میزان درآمد شخص زیاد می شود، به سه روش می تواند برای مازاد درآمد خود تصمیم گیری کند. در راه اول می تواند وام بگیرد و اقسام وام خودش را زیاد کند. در راه دوم شخص قادر است تا هزینه های خود را زیاد کند و در راه سوم فرد قادر است، اضافی بودجه خودش را سرمایه گذاری کند.

۶ – وارد بازی سرمایه داران نشوید

مردم عادی دارای تحصیلات مالی ( تقویت هوش مالی ) کمی هستند و قادر نیستند موقعیت های مناسب سرمایه گذاری را تشخیص دهند. به همین علت به سیستم سرمایه گذاری وارد می شوند که مقررات آن را افرادی دیگر تبیین کرده اند؛ در نتیجه در این بین یا میزان سود بسیار کمی دارند یا اصلا سود نمی کنند.

۷ – عادت هایی که سبب درآمد می شوند

رابرت کیوساکی می گوید می توانید با تقویت پول خود کاری کنید تا با بهره بردن از سرمایه دیگران، سرمایه شما با قدرت بیشتری کار کند و اگر شما سرمایه خود را به خوبی تقویت کرده باشید، قادر هستید میزان مالیات کمتری بپردازید و امنیت سرمایه خود را از طریق درآمدی مولد افزایش دهید.

تمرین: در آغاز از عادت های خود در نحوه برخورد با پول لیستی تهیه کنید، بعد به اصلاح آن عادت ها بپردازید. حدودا یک هفته پیش از هر تصمیم گیری پولی، از خودتان بپرسید که آیا این کار می تواند به من کمک کند؟ زمانی آن کار را تغییر دهید که جواب منفی باشد.

۸ – نقشه ها و الگوهای ذهنی اشخاص موفق

«مجاورت و نزدیکی، شباهت می آورد» این جمله به این معناست که ارتباط داشتن با انسان های موفق و بهره بردن از راهبرد آنها می تواند سرعت پولدار شدن ما را افزایش دهد.

اشخاص موفق از یک الگوی ذهنی ثابتی بهره می برند که به وسیله آن با کمترین میزان سرمایه گذاری و با شریک شدن با سرمایه دیگران به بیشترین میزان رشد اقتصادی خواهند رسید. کمپانی های موفق از مشاوران و مدیران مالی با هوش مالی بالا استفاده می کنند تا به کمترین میزان ریسک مالی برسند و امنیت سرمایه اصلی خود را افزایش دهند.

۹ – راه میانبری وجود ندارد

پروسه سرمایه گذاری عبارت است از آشنایی حیطه صحیح سرمایه گذاری، انعطاف پذیری، ریسک پذیری و صبر و تلاش. پس از طی کردن این مراحل، سرمایه گذار می تواند آنچه را که کاشته است درو کند و درآمدی پایدار نتیجه صبر و پشتکار و حرکت درست اوست.

پدر ثروتمند یا فقیر؟

۱۰ – پدر ثروتمند یا فقیر؟

بسیاری از دیدگاه های ما در مورد تقویت هوش مالی توسط والدین ما به صورت اشتباه به وجود آمده اند. اگر والدین ما پول را به عنوان وسیله ای برای جدایی از خدا و گرفتار شدن در گناه به شمار آورند، ما نیز دیدگاه خوبی نسبت به ثروت نخواهیم داشت و این دیدگاه به طرز ناخواسته ای به نسل بعدی منتقل خواهد شد.

در اینجا منظور از عبارت پدر پولدار فردی نیست که پول زیادی دارد، بلکه فردی است که نگاه و دید مثبتی به پول و سرمایه دارد. کسی که از نظر هوشی ثروتمند است، قادر است هوش مالی فرزندان خود را نیز افزایش دهد.

دسته بندی هوش مالی توسط رابرت کیوساکی

  1. کسب درآمد بیشتر: کسی که میزان پول بیشتری بدست آورد از هوش مالی بالاتری برخوردار است
  2. حفظ و صیانت پول: کسی که توانایی حفظ پول بیشتری داشته باشد هوش مالی بالاتری دارد
  3. بودجه بندی پول: این قسمت از هوش مالی بر پایه میزان ثروتی که پس از پرداخت هزینه ها باقی می ماند اندازه گیری می شود.
  4. اهرم سازی برای پول: براساس راندمان سرمایه گذاری اندازه گیری می شود
  5. افزایش اطلاعات مالی: که شامل دانش مفاهیم پولی و مالی و اطلاعات دقیقی از میزان سرمایه گذاری ها
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx