اعتماد به نفس کاذب چیست؟

یک نظر اضافه کنید
10 دقیقه زمان مطالعه

اعتماد به نفس کاذب

داشتن اعتماد به نفس همیشه خوب است. بسیاری از ما از نداشتن اعتماد به نفس رنج می بریم. از این رو، بسیاری از روانشناسان داشتن اعتماد به نفس را بسیار مهم می دانند. با وجود این که خیلی ها از نداشتن اعتماد به نفس کافی رنج می برند. برخی دیگر هم هستند که اعتماد به نفس کاذب دارند. داشتن اعتماد به نفس دروغین به همان اندازه نداشتن اعتماد به نفس می تواند مشکل ساز باشد. خیلی جاها اعتماد به نفس کاذب می تواند فرد را با مشکل مواجه کند و دردسرهایی را به وجود آورد.

اعتماد به نفس

همه ما اصطلاح اعتماد به نفس را شنیده ایم. حتی گاهی خود را فردی دارای اعتماد به نفس و یا فاقد آن حس کرده ایم. داشتن اعتماد به نفس خیلی مهم است. اعتماد به نفس می تواند سبب موفقیت ما شود. در صورتی که فردی اعتماد به نفس نداشته باشد، در رسیدن به موفقیت با مشکل مواجه خواهد شد. از این رو، اگر در اینترنت گشتی بزنید به انواع مقاله ها و افراد روانشناس و غیره برخورد می کنید که در مورد اعتماد به نفس و راه های افزایش آن صحبت می کنند. با این که داشتن اعتماد به نفس خوب است، نداشتن آن و داشتن اعتماد به نفس دروغین بسیار مضر می تواند باشد.

اعتماد به نفس یک حالت و یا شرایط روحی و روانی است. اعتماد به نفس به این معنی است که انسان خود باوری داشته باشد. فرد همیشه خود را مهم بداند و از انجام کارهایی که به نظرش درست می باشد، ترسی نداشته باشد. یعنی این که ما به خودمان در این که توانایی انجام کاری و رسیدن به موفقیتی را داریم، اعتماد داشته باشیم. به عبارت دیگر اعتماد به نفس یعنی این که ما توانایی ها و استعدادهای خود را به درستی بشناسیم و بر اساس آن عمل کنیم.

داشتن اعتماد به نفس تاثیر زیادی در زندگی انسان دارد و می تواند عامل موفقیت انسان شود. در صورتی که نداشتن آن سبب عقب ماندگی و شکست انسان است. با این وجود داشتن اعتماد به نفس کاذب هم زمینه ساز شکست و نا موفقیت است. اعتماد به نفس دروغین می تواند به انسان بسیار آسیب وارد کند.

اعتماد به نفس کاذب

شاید از خودتان بپرسید که اعتماد به نفس کاذب چیست؟. اگر بخواهید جواب این سوال را بدانید. باید به اطرافیان و دوستان خود توجهی داشته باشید. در این صورت می توانید مشاهده کنید که اعتماد به نفس کاذب چیست. یعنی ما همیشه افراد و دوستانی را در دور و بر خود داریم که از اعتماد به نفس ناکافی برخوردارند. اعتماد به نفس کاذب یعنی این که فرد خود را آنچنان تصور می کند که دیگر این تصور را در مورد او ندارند. اگر بخواهیم مثال واضح تری بزنیم. باید این طور بگوییم که گاهی ما در بین دوستان و آشنایان خود افرادی را می بینیم که خود را خیلی مهم و اثر گذار می دانند. این افراد خیلی خود را باهوش و زرنگ می دانند. در حالی که نظر دیگران در مورد این افراد این طور نیست.

اگر اعتماد به نفس غیر واقعی و بدون در نظر گرفتن نقاط قوت و نقاط ضعف خودمان باشد. در این صورت تبدیل به اعتماد به نفس الکی می شود. برای مشخص شدن فرق بین اعتماد به نفس و اعتماد به نفس کاذب باید گفت که اگر ما خودمان را انسان مهم بدانیم یعنی این که دارای اعتماد به نفس هستیم.

ولی اگر خود را برای دیگران مهم بدانیم در این صورت دچار اعتماد به نفس دروغین می شویم. مانند فردی که فرد می کند کل یک موسسه و یا شرکت وابسته به او است. و اگر او از شرکت و یا موسسه بیرون بیاید، در این صورت شرکت و یا آن موسسه ورشکست می شود. در حالی که در واقع چنین اتفاقی نمی افتد. از این رو، داشتن اعتماد نفس کاذب سبب می شود که در بسیاری از مواقع ما تصمیمات و کارهایی را انجام دهیم که با شرایط سازگار نیست و بر اساس آنچه که ما فکر می کنیم، اتفاق نمی افتد.

 

اعتماد به نفس کاذب

تعریف اعتماد به نفس کاذب

افرادی که اعتماد به نفس دروغین دارند، این خصوصیت را در خود منفی به حساب نمی آورند. در حالی که نوع دیگری از نداشتن اعتماد به نفس، اعتماد به نفس کاذب است. این افراد معمولا دارای شخصیت خود شیفته ای می باشند. این ها به نظر و فکر افراد دیگر اهمیت نمی دهند و این طور فکر می کنند که تنها خودشان هستند که می توانند این کارها را انجام دهند. داشتن رابطه و حتی بر قراری ارتباط با افراد خود شیفته بسیار سخت است و افراد دیگر در ارتباط با آنها معمولا دچار اذیت می شوند. البته نا گفته نماند که گاهی افرادی که دارای اعتماد به نفس دروغین هستند با تمسخر دیگران و یا حتی سوءاستفاده دیگران هم مواجه می شوند.

بنابراین اگر احساس می کنید که اعتماد به نفس کاذب دارید، در این صورت بهتر است برای اصلاح آن و رفع این مشکل و خصوصیت روانی اقداماتی را انجام دهید. اعتماد به نفس دروغین در زندگی برای شما مضر است و سبب نا موفقیت ها و شکست های شما می شود. افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، افرادی متکبر، مغرور و خودشیفته می باشند. این افراد معمولا دوستان و اطرافیان خود را از دست می دهند و تنها می مانند. حتی افرادی که دارای اعتماد به نفس دروغین هستند، توانایی کار کردن درست را ندارند و بسیاری از مواقع به همین دلیل از کار خود اخراج می شوند.

آثار و نتایج اعتماد به نفس کاذب

تا اینجا در مورد اعتماد به نفس کاذب و ویژگی ها و خصوصیات افرادی که دارای اعتماد به نفس دروغین هستند، صحبت کردیم. حتی برخی از آثار و نتایج داشتن اعتماد به نفس کاذب را هم ذکر کردیم. با این حال، داشتن اعتماد به نفس دروغین می تواند آثار و پی آمدهای منفی دیگری داشته باشد. که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱- شکست و خسارت مالی و روحی

همان طور که پیش از این هم گفتیم، یکی از اولین نتایج و پی آمدهای اعتماد به نفس کاذب شکست می باشد. داشتن اعتماد به نفس دروغین سبب ایجاد خسارت های مالی و روحی زیادی به انسان می شود. افرادی که دچار اعتماد به نفس کاذب هستند، توانایی گرفتن تصمیمات درست بر اساس توانایی و شرایط خود ندارند. به همین دلیل با شکست مواجه می شوند.

۲- انزوا و تنهایی

اعتماد به نفس دروغین سبب می شود که دوستان و آشنایان انسان از وی روی گردانی کنند. داشتن اعتماد به نفس دروغین در نهایت منجر به تنهایی و انزوای انسان می شود. چرا که این افراد همیشه در خود تعریف می کنند و تنها خود را می بینند. این گونه افراد دوست دارند از دیگران سوء استفاده کنند و همیشه به دنبال ریاست کردن هستند. البته دلیل دیگری که افراد دارای اعتماد به نفس دروغین را دچار انزوا و تنهایی می کند، رو راست نبودن آنها با خود و دیگران است. چرا که این افراد همیشه دوست دارند خود را برتر از دیگران بدانند و به همین دلیل حرف های بزرگ و کلمات بزرگ بر زبان می آورند.

۳- عدم آگاهی و تلاش برای رفع آن

بسیاری از افراد که از اعتماد به نفس دروغین رنج می برند. نمی دانند که دچار اعتماد به نفس دروغین هستند. این افراد هیچ گونه تلاشی برای اصلاح این مشکل خود ندارند و فکر نمی کنند که دارای مشکل و آسیب می باشند. این افراد معمولا افراد خودشیفته ای می باشند و اصلا نیازی به اصلاح و رفع خود نمی بینند.

در نهایت باید گفت که اعتماد به نفس کاذب به اندازه نداشتن اعتماد به نفس مضر است و برای موفقیت و سلامتی انسان مشکل ساز می شود. این افراد همیشه دوست دارند، نظر و دیدگاه های دیگر را به خود جذب کنند و برایشان مهم است که دیگران آن ها را افرادی باهوش و با مهارت بدانند. در حالی که اصلا چنین چیزی واقعیت ندارد و این افراد به دلیل خود برتر بینی و خودشیفته بودن دچار شکست ها می شوند.

۲.۳/۵ - (۳ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx