چگونه یک فرد خوش صحبت باشیم

نظرات 6
14 دقیقه زمان مطالعه

how-to-improve-spoken-english

چگونه خوش صحبت باشیم

خوش صحبت بودن یک ویژگی خاص است که خیلی ها دوست دارند یک فرد خوش صحبت و دوست داشتنی باشند. مهم نیست با چه دقتی برای کلمات‌ مان برنامه‌ ریزی می‌ کنیم، چرا که در اختیار ما نیست که پیام‌ مان چطور دریافت می‌ شود. البته موارد متعددی در کنترل ما هستند مانند به جا بودن، قوت و میزان صدا. دانستن توانایی‌ ها و از قبل آماده شدن، به ما این امکان را می‌ دهد که از هر فرصت بطور حداکثر برای برقراری ارتباط استفاده کنیم. در ادامه پنج نکته ذکر می‌ شود که در این مسیر به ما کمک می‌ کند:

راه های خوش صحبت بودن

213-118607978_baby_366557c

۱- بدون فکر و فی‌ البداهه سخن نگوییم

هر مکالمه‌ ای که بعدها در مورد آن افسوس می‌ خوریم یک علت مشترک دارند: فکر نکردن پیش از سخن گفتن. قبل از به اشتراک گذاشتن افکارمان، زمان زیادی را برای تحلیل آنها در اختیار داریم. اگر مکالمه یا جلسه ما ارزش برنامه‌ ریزی را دارد، ارزش آن را هم دارد که دقایقی را برای ایجاد طرحی کلی صرف کنیم. برای یک مکالمه مهم، گفت‌ و گو را با یک همکار قابل اعتماد انجام دهیم تا بتوانیم اشکالات را رفع کنیم.

۲- آن را از دید شنونده مورد توجه قرار دهیم

به هنگام ایجاد استراتژی برای صحبت کردن، خود را در موقعیت طرف مقابل قرار دهیم. این کار باعث ایجاد یک رویکرد متعادل می‌ شود و ما را آماده می‌ کند که تنها به موقعیت خود توجه نکنیم و هر عمل متقابلی را مورد چالش قرار دهیم.

۳- برای پاسخ‌ های مختلف آمادگی داشته باشیم

کسی نمی‌ تواند با قطعیت بگوید که پاسخ طرف مقابل چه خواهد بود. با پیش‌ بینی کردن پاسخ‌ های منفی یا سوالی، شانس خود را برای یک گفت‌ و گوی خوب افزایش دهیم در این صورت احتمال کمتری برای غافلگیر شدن وجود دارد.

۴- با دلیل و منطق عمل کنیم

نقطه‌ نظری که با منطق و اطمینان بیان شود، کمتر با خصومت رو‌به‌ رو می‌ شود. نکته این است که گفت‌ و گو را تا جای ممکن با دلایلی که با داده‌ ها و حقایق همراه شده‌ اند پیش ببریم.

۵- جنبه احساسی را فراموش نکنیم

همانطور که مورد شماره چهار اهمیت منطق را تأکید می‌ کند، مهم است بدانیم که احساسات، اغلب از منطق پیشی می‌ گیرد. تأثیر احساسات را در درک پیام‌ مان نادیده نگیریم و بدانیم کلماتمان چه احساساتی را برانگیخته می‌ کنند.

خوش صحبت بودن یک ویژگی خاص است که خیلی ها دوست دارند یک فرد خوش صحبت و دوست داشتنی باشند. مهم نیست با چه دقتی برای کلمات‌ مان برنامه‌ ریزی می‌ کنیم، چرا که در اختیار ما نیست که پیام‌ مان چطور دریافت می‌ شود. البته موارد متعددی در کنترل ما هستند مانند به جا بودن، قوت و میزان صدا. دانستن توانایی‌ ها و از قبل آماده شدن، به ما این امکان را می‌ دهد که از هر فرصت بطور حداکثر برای برقراری ارتباط استفاده کنیم.

درست صحبت کردن یا خوش صحبت بودن نیاز به تمرین دارد. شما می توانید با کمی تمرین سخنران بسیار عالی شوید. تکنیک هایی برای بهبود فن بیان وجود دارد. به طوری که حتی کلاس هایی هم جهت آموزش فن بیان در نقاط مختلف هر شهر برقرار خواهد شد. پس اگر نمی توانید به راحتی صحبت کنید، باز هم نگران نشوید. با تمرین و ممارست به راحتی می توان به نتیجه مطلوب رسید و فردی خوش صحبت شد. در ادامه مقاله چندین نکته ذکر می‌ شود که در این مسیر به ما کمک می‌ کند:

راه های خوش صحبت بودن

۱- بدون فکر و فی‌ البداهه سخن نگوییم

هر مکالمه‌ ای که بعدها در مورد آن افسوس می‌ خوریم یک علت مشترک دارند: فکر نکردن پیش از سخن گفتن. قبل از به اشتراک گذاشتن افکارمان، زمان زیادی را برای تحلیل آنها در اختیار داریم. اگر مکالمه یا جلسه ما ارزش برنامه‌ ریزی را دارد، ارزش آن را هم دارد که دقایقی را برای ایجاد طرحی کلی صرف کنیم. برای یک مکالمه مهم، گفت‌ و گو را با یک همکار قابل اعتماد انجام دهیم تا بتوانیم اشکالات را رفع کنیم. در کل می توان گفت که بیشتر اشتباهات یا برداشت های ما از سر بدون فکر صحبت کردن است.

برای این که بتوانید به درستی قبل از هر صحبت کردنی فکر کنید، کافی است که چند دقیقه به خود مهلت دهید. نفس عمیقی بکشید و اجازه دهید تفکرتان راحت شود. علاوه بر این که می توانید با دوست خود تمرین کنید، در زمان های نبودن یا در دسترس نداشتن فردی می توانید به راحتی با خود تمرین کنید. اما چگونه؟ در این حالت توصیه من به شما استفاده از تکنیک آینه قاانون جذب است.

اما ببینیم این تکنیک به ما چه می گوید. با استفاده از این روش کافی است که در مقابل آینه ای بایستید و تمام سخنان خود را تمرین کنید. سعی کنید قبل از آغاز تمرین، با استفاده از جملات انگیزشی تفکر مثبت خود را در ارتباط با سخن گفتن افزایش دهید.

۲- آن را از دید شنونده مورد توجه قرار دهیم

به هنگام ایجاد استراتژی برای صحبت کردن، خود را در موقعیت طرف مقابل قرار دهیم. این کار باعث ایجاد یک رویکرد متعادل می‌ شود و ما را آماده می‌ کند که تنها به موقعیت خود توجه نکنیم و هر عمل متقابلی را مورد چالش قرار دهیم. می توانید در ذهن خود پاسخ ها را تحلیل کنید. البته خود را درگیر قضاوت ها نکنید. صذفا روندی تحلیلی پیش بگیرید.

شما در هنگام سخن گفتن با افراد باید به آن ها توجه کامل داشته باشید. نمی توانید با فردی صحبت کنید در حالی که از او روی برگردانده اید. سعی کنید در شرایطی که قرار است سمینار یا سخنرانی داشته باشید همه افراد حاضر در محل را مورد توجه قرار دهید. باید دراین حالت بتوانید علاوه بر سخنرانی درست و صحیح، ارتباط چشمی مناسبی هم برقرار کنید. این ارتباط چشمی باعث می شود تا حاضرین با شما راحت تر ارتباط برقرار کنند و سخنان شما را  بهتر متوجه شوند.

در غیر این صورت افراد تصور می کنند شما توجهی به آن ها ندارید. خود را به جای حضار بگذارید، اگر سخنران توجهی به شما نداشته باشد چه فکری می کنید؟ قطعا حس خوبی نخواهید داشت. پس این روش را تمرین کنید.

۳- برای پاسخ‌ های مختلف آمادگی داشته باشیم

کسی نمی‌ تواند با قطعیت بگوید که پاسخ طرف مقابل چه خواهد بود. با پیش‌ بینی کردن پاسخ‌ های منفی یا سوالی، شانس خود را برای یک گفت‌ و گوی خوب افزایش دهیم در این صورت احتمال کمتری برای غافلگیر شدن وجود دارد. این کار به تحلیل شما بستگی دارد. اگر سعی کنید تمام پاسخ ها را تحلیل کنید به هیچ عنوان شگفت زده نخواهید شد. تحلیل پاسخ ها ممکن است کمی زمان ببرد اما به هیچ عنوان آن را اتلاف وقت ندانید. ببینید در صوت گرفت پاسخ منفی، دلیل می تواند چه باشد سپس سعی کنید به برطرف کردن مشکل بپردازید. این کار به رشد شما هم کم بسیاری خواهد کرد.

۴- با دلیل و منطق عمل کنیم

نقطه‌ نظری که با منطق و اطمینان بیان شود، کمتر با خصومت رو‌به‌ رو می‌ شود. نکته این است که گفت‌ و گو را تا جای ممکن با دلایلی که با داده‌ ها و حقایق همراه شده‌ اند پیش ببریم. برای این کار لازم است تا اطلاعات بالایی در زمینه صحبت مورد نظرتان داشته باشید. از این رو پیشنهاد می کنم مطالعه کنید. مطالعه باعث می شود تا شواهد و مدارک دقیقی برای صحبت خود داشته باشید. اگر بتوانید با شواهد و منطق صحبت کنید دیگران به شما اعتماد خواهند کرد.

سعی کنید از هر زمانی برای افزایش اطلاعاتتان استفاده نمایید. اگر سخنی را با منطق و دلیل بیان کنید پذیرش آن از طرف شنوندگان راحت تر خواهد شد. این روش خصوصا برای زمان هایی که محتوای صحبت مهمی دارید یا در جلسه ای مهم حضور دارید بسیار مناسب است. منطقی صحبت کردن همیشه نتیجه خوبی داشته استو سعی کنید در زمان صحبت کردن احساسات خود را کنترل نمایید. کنترل احساسات به افزایش منطق کمک زیادی خواهد کرد.

۵- جنبه احساسی را فراموش نکنیم

همانطور که مورد شماره چهار اهمیت منطق را تأکید می‌ کند، مهم است بدانیم که احساسات، اغلب از منطق پیشی می‌ گیرد. تأثیر احساسات را در درک پیام‌ مان نادیده نگیریم و بدانیم کلماتمان چه احساساتی را برانگیخته می‌ کنند. همان طور که در قسمت قبل هم گفتیم اگر قرار است جایی با امنطق پیش بروید لازم است تا احساسات خود را کنترل نمایید. اما اگر زمانی نیاز است تا با صحبت های احساسی پیش بروید کمی می توانید از منطق فاصله بگیرید. گاهی لازم است تا به احساس های خود اجازه خود نمایی بدهیم.

۶-نیاز نیست از تجربیات خود سخن بگویید!

اگر می خواهید در چشم دیگران فردی خوش صحبت به نظر برسید سعی کنید کمتر از تجربیات خود سخن بگویید. اگر این کار را انجام دهید ممکن است شنونده به این فکر کند که شما قصد بازار گرمی دارید یا می خواهید از خود تعریف کنید. اجازه دهید فرد با شما احساس صمیمیت کند و این احساس صمیمیت می تواند از طریق گفتن تجربه های دیگران بیشتر به وجود بیاید تا تجربه های شخصی خودتان.

این نکته را به خاطر بسپارید که هر تجربه ای جنبه شخصی دارد و لزوما تجربیات شما هر چند مشابه با شرایط دیگران باشد، نمی تواند به درستی به آن ها کمک کند. این را به خاطر داشته باشید که مکالمه جایی برای اثبات شخصی نیست. شما قرار نیست خود را ثابت کنید.

۷- مطالعه کنید.

اگر تمایل دارید به سخنران خوبی تبدیل شوید مطالعه را دست کم نگیرید. اجازه دهید ذهن تان با مفاهیم مختلف آنشا شود. شما می توانید با مطالعه کردن به اطلاعات خود بیفزایید و در زمینه سخنان خود آن را به کار ببرید. شما با مطالعه می توانید هر حرفی را با دلیل و مدرک بزنید. حتی گاهی لازم می شود تا برای فهم مطلب خود از داستان یا سخنی کمک بگیرید، این جا است که نتیجه مطالعات خود را خواهید دید.

۸- عجله نداشته باشید!

باور کنید همیشه نیازی نیست به سرعت پاسخگو باشید یا سرع سخن بگویید. کمی صبوری کنید. اجازه حرف زدن به افراد را بدهید. گاهی نیاز است گوش بدهید تا بتوانید به راحتی نظر بدهید. عجله نداشتن در صحبت کردن باعث می شود تا فکر به آرامی موارد را تجزیه و تحلیل کند. تجزیه و تحلیل هم باعث می شود تا بهتر بتوانیم سخن بگوییم.

نیازی نیست با عجله تمام راه حل هایی که به ذهنمان می رسد را ارائه کنیم. شاید با بیشتر گوش دادن متوجه شویم که به هیچ عنوان نیازی به ارائه راه حل نیست و صرفا با گفتن حرف هایی آرام بخش یا ساده می توانیم به راحتی با افراد سخن بگوییم. بهتر است عجه نکنیم تا بدانیم چه مدل صحبت کردنی برای این شرایط لازم است.

۹- همیشه نیازی به گفتن جزئیات نیست.

اگر تمایل دارید خوش صحبت باشید، سعی کنید در استفاده از جزئیات دقت لازم را به خرج دهید. گاهی برخی افراد با کشاندن صحبت به جزئیات غیر مهم، رشته سخن را از بین می برند و تمام موضوع از دست خارج می شود. از این رو بهتر است که در ارائه جزئیات کمی تامل کنیم. گاهی واقعا نیاز به گفتن تاریخ یا محل خاصی نیست. پس سعی کنید خوش صحبت بودن خود را با حفظ شرایط بهبود بخشید.

۲.۸/۵ - (۱۵ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

6 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
6
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx