تمرینات درست صحبت کردن را بیاموزیم

1 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه

تمرینات درست صحبت کردن را بیاموزیم

آشنایی با روشهای درست صحبت کردن

تمرینات درست صحبت کردن را بیاموزیم

کمی تمرینات آوازی انجام بدهید

برای بهتر و جذاب به نطر رسیدن صدایتان، بسیار تمرینات آوازی توصیه می شود. برای شروع این تمرین به شما کمک خواهد کرد جلوی آینه دهان خود را شل کرده و تارهای صوتی تان را به حالت استراحت نگه دارید، برای استراحت به تارهای صوتی یه خمیازه ی طولانی بکشید فک خود را به راست و چپ تکان دهید یا مثلاً آهنگی را که دوست دارید را با همان حالت تست کنید و بخوانید حتی می توانید ماهیچه های گلویتان را به آرامی با انگشت های خود ماساژ دهید و تحریک کنید.
همچنین بهتراست ظرفیت و حجم تنفس خود را بالا ببرید. تمام هوای فرو برده در هنگام بازدم را یک جا بیرون دهید. سپس یه نفس عمیق کشیده و قبل بازدم ۱۵ ثانیه نفس خود را محبوس کنید. نکته ی دیگر این است که روی گام صدایتان بیشتر تمرین کنید. برای شروع تمرین صدای “آ” را ابتدا با گام معمولی به شکل آواز بخوانید و به کم کم، گام صدا را پایین بیاورید. حتی می توانید عباراتی که تلفظ دشوار، دارند را با خود تکرار کنید. مثلاً چندبار پشت سرهم جمله ی “چه ژست زشتی” تکرار کنید.

باصدای بلند تمرین کنید

تمرین با صدای بلند، به شما کمک خواهد کرد که، به روی تلفظ کلمات و سرعت، بلندی صدای خود متمرکزتر باشید. متنی را انتخاب کنید و با صدای بلند، آن را بخوانید. حتی این تمرین را با یک متن سخنرانی مهم و معروف، هم می توانید انجام دهید. لازم به ذکر است که در هنگام تمرین صاف بایستید، نفس عمیق بکشید و هنگام خواندن متن دهانتان را کامل باز کنید.
اگر حس کردید ایستاده بهتر می توانید این تمرین را انجام دهید، پس حتما جلوی آینه بایستید و انجام دهید. اینقدر این تمرین را تکرار کنید که خود احساس رضایت کنید. بعد از اینکه، به صدای خود مسلط شدید مهارت های کسب شده را در مکالمات روزمره به کار ببرید.

صدایتان را ضبط کنید

یکی از روشهای طرز درست صحبت کردن ضبط صدای خودمان است. اگر در امر تقویت صدای خود، جدی هستید توصیه می کنیم از مربی صدا، کمک بگیرید. مربی صدا بسیار سریع می تواند، مشکل صدای شما را تشخیص داده و به شما کمک کند تا بتوانید مشکلات خود را برطرف کنید. کسانی که دارای لهجه های محلی هستند دراین زمینه بسیار دچار مشکل هستند و بهتر است با مراجعه به مربی صدا، لهجه ی صدای خود را کنتر کنند و بدانید که اصلا کار آسانی نیست که بتوانید لهجه ی خود را اصلاح نمایید.
اگر احساس می کنید به هر دلیل نیازی به مربی صدا ندارید، حتما از یکی از اعضای خانواده و یا دوستان خود بخواهید در این مورد به شما کمک کنند.
باید مقابل کسی که تمرین می کنید، آن فرد خود، در سخنوری تبحر داشته باشد و بتواند روان و بدون مشکل سخنرانی کند و تکنیک های لازم را به خوبی بداند. تا بتواند به شما کمک کند و اشکالات شمارا یادآوری و اصلاح نماید. وقتی مقابل این افراد حرف می زنید اعتماد به نفستان نیز بسیار افزایش می یابد.

هنگام صحبت کردن لبخند بزنید

تمرینات درست صحبت کردن را بیاموزیم

اگر جذاب و منعطف و عالی صحبت کنید، شنونده ی مطالب و محتوای شما احساس بسیار خوبی بعد از شنیدن حرف های شما دارد، این در حالی است که اگر به عکس این موارد سخنرانی کنید، یعنی خشونت انگیز و با لحن تند یا کسل کننده، تاثیر بسیار منفی را به روی مخاطب خود خواهید گذاشت.
لبخند زدن هنگام صحبت کردن همیشه امکان پذیر نیست، مثلا وقتی موضوع مورد نظر جدی یا دارای بار غمگین باشد، جالب نیست از لبخند در سخنرانی استفاده کرد. کافی است فقط صدایتان دلنشین به نظر برسد.
مطمئن باشید که صدای با احساس و دلنشین، بسیار تاثیرگذار تر و به یاد ماندنی تر خواهد بود.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx