راهکارهای عملی تغییر زندگی

نظرات 5
10 دقیقه زمان مطالعه

راهکارهای عملی تغییر زندگی

راهی برای تغییر زندگی با استفاده از قانون جذب

در جهان هستی قانونی جریان دارد به نام قانون علت و معلول که طبق آن برای هر علتی، معلولی وجود دارد و هر چیزی که اتفاق می افتد بنا به دلیلی است و به طور کلی هیچ چیزی در نظام هستی بدون علت رخ نمی دهد. این مفهوم در علم قانون جذب بسیار مطرح است.

رازهایی برای رسیدن به حقیقت زندگی

برای رسیدن به نتایج دلخواه در زندگی، موفقیت را می توان اندازه گیری نموده و برنامه ریزی کرد. تمامی علت و معلول ها ذهنی هستند، به یاد داشته باشید که شما به همان چیزی تبدیل می شوید که درباره ی آن بیشتر می اندیشید.

چیزی که برای ما انسان ها واضح و روشن است این است که هرگز کاری را بی دلیل انجام نمی دهیم، ممکن است در نگاه اول دلیل کارها برای مشخص نباشد، ولی بدون شک پشت هر کاری که انجام می دهیم علتی نهفته است؛ برای کسب لذت یا اجتناب از رنج!

درک درست از رنج و لذت

باید درک درستی از رنج و لذت زندگی داشته باشید

درک درست از نیروی رنج و لذت و به کارگیری آن ها سبب می شود که یک بار برای همیشه بتوانید تغییراتی پایدار و پیشرفت های بزرگی در زندگی خود و اطرافیانتان ایجاد کنید. چرا برخی انجام از کارهایی را به تعویق می اندازید در حالی که می دانید باید آن ها را انجام دهید؟ ساده ترین دلیل آن است که احساس می کنید در حال حاضر انجام دادن کار بسیار دردناک تر از انجام ندادن آن است. البته به تعویق انداختن کارها حد و اندازه ای دارد، ممکن است زمانی برسد که انجام ندادن کارها دردناک تر از انجام آن شود.

ترس از شکست یا میل به پیروزی؟!

ترس از شکست یا میل به پیروزی؟!

در اغلب انسان ها ترس از شکست بسیار قدرتمندتر از میل به موفقیت است. کدام انگیزه در شما قوی تر است؟! این که اجازه ندهید ۲۰ میلیون تومانی که طی سه سال گذشته پس انداز کرده اید، از دست برود؟! یا این که بتوانید در طول سه سال آینده ۲۰ میلیون تومان و یا بیشتر پس انداز کنید؟!

حقیقت این است که اغلب افراد تلاش می کنند دارایی خود را حفظ کنند تا این که ریسک کنند و به چیزهایی که واقعا در زندگی می خواهند برسند.

رنج و عذاب

چرا مردم حاضرند رنج را تحمل کنند اما تغییر نکنند؟

به این دلیل که در زندگی به اندازه ی کافی رنج را احساس نکرده اند یا به اصطلاح به آخر خط نرسیده اند. در زندگی هر انسانی ممکن است زمانی فرا برسد که با خود بگوید دیگر کافی است! آنچه آن ها را به گرفتن تصمیم جدید وادار کند، این است که می خواهند رنج را از زندگی خود دور کرده و لذت را جایگزین نمایند.

رنج و لذت

رنج و لذت دارای شدت و ضعف هستند!

برای مثال تصور کنید برای لاغری و تناسب اندام، خود را مقید کرده اید که باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید. اما در این بین، به یک مهمانی دعوت می شوید. انواع خوراکی ها و غذاهای خوشمزه و رنگارنگ در دسترس شماست. ممکن است رژیم خود را نادیده بگیرید و از آن غذاها بخورید به این دلیل که رنج چاقی را به نخوردن این خوراکی ها ترجیح می دهید. یا این که ممکن است باحالت ناراحتی و پریشانی خودتان را کنترل کنید که چیزی نخورید، تا انتهای مهمانی آرام در گوشه ای بنشینید و به گونه ای خودتان را مشغول کنید. زیرا در این موقعیت رنج نخوردن را بر چاقی و عدم تناسب اندام مقدم می دانید.

چیزهایی که به صورت رنج و لذت در ذهن شما پدیدار می شود، می تواند تعیین کننده سرنوشت شما باشد.

برای آن که تغییر رفتار به عادتی همیشگی تبدیل شود، باید رنج را ه رفتارهای گذشته و لذت را به رفتارهای تازه نسبت دهید. سپس آن ها را شرطی کنید تا به صورت ثابت و همیشگی درآید. همه ی ما برای دوری از رنج و درد نسبت به کسب لذت آمادگی بیشتری داریم بنابراین برای این که این تغییر مداومت داشته باشد باید هرچه را که می خواهید تغییر دهید رنج آور تلقی کنید! مثلا به جای احساس لذت و آرامش از سیگار کشیدن، آن را امری رنج آور تلقی کنید.

 

راهکارهای عملی تغییر زندگی

تغییر با روش شرطی سازی

ایوان پتروویچ پاولوف عصب شناس و روان شناس روسی است که در ۱۹۰۴ برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد. وی بیشتر در زمینه بازتاب شرطی کار کرده است و در این راستا آزمایش هایی بر روی سگ خانگی خود انجام داده است.

معروف ترین این آزمایش ها این بود که پاولوف هر بار که برای سگش غذا می برد همزمان زنگی را نیز به صدا درمی آورد. ابتدا بزاق دهان سگ با دیدن غذا ترشح می شد و صدای زنگ نیز به همراه تصویر غذا در ذهن او به صورت بازتاب شرطی ثبت می شد. پس از چند بار تکرار عمل شرطی سازی، او مشاهده کرد که تنها با شنیدن صدای زنگ حتی بدون دیدن غذا بزاق دهان سگ ترشح می شود!

امروزه از مفهوم انعکاس شرطی سازی استفاده های زیادی در تبلیغات صورت می گیرد. توجه داشته باشید که اگر اندیشه ها و افکار خودتان را هدایت نکنید، دیگران شما را نسبت به رفتارهایی که دلخواه خودشان است شرطی می کنند! نتیجه این می شود نوشابه ای که مضر است و به دستگاه گوارش و دندان های شما به شدت آسیب می رساند را به نوشیدنی های اصیل ایرانی مانند شربت سکنجبین و … ترجیح می دهید.

اگر در نظر دارید کنترل زندگی خود را به طور کامل در دست بگیرید، باید رفتارهایی را که می خواهید ترک کنید را با احساس رنج همراه نمایید و رفتارهایی که می خواهید در خود نهادینه کنید را با لذت توام سازید.

اگر این کار به اندازه ی کافی تکرار شود و احساسات رنج و لذت به قدر کافی قوی باشند، کم کم حالت شرطی به وجود خواهد آمد. بنابراین «اولین گام برای ایجاد هرگونه تغییر، آگاهی از الگوی رنج و لذت و تاثیر این احساسات بر تصمیم ها و رفتارهای شما می باشد». ایراد کار بسیاری از افراد این است که تصمیمات خود را بر اساس رنج ها و لذت های کوتاه مدت و گذرا می گیرند، در صورتی که برای موفقیت در زندگی و رسیدن به اهداف و آرزوهای ارزشمند باید دیوارهای رنج و لذت کوتاه مدت فروبریزد.

این نکته ی مهم را همواره به یاد داشته باشید که اگر در زندگی طالب چیزهای ارزشمندی هستید ناچارید که رنج های کوتاه مدت را تحمل کرده تا به خوشی های درازمدت برسید. همیشه رنج ها را می توان به سرعت از طریق روش شرطی سازی برطرف کرد. به عبارتی برای دست یابی به هر چیز ارزشمندی در زندگی، باید بتوانید در حالت های شرطی که قبلا در ذهنتان به صورت شرطی درآمده اند تغییراتی به وجود آورید.

تمرین عملی برای کارهای عقب افتاده

یک تمرین عملی جالب!

  • ابتدا چهار کار عقب افتاده ای که باید آن ها را انجام می دادید را روی کاغذ یادداشت نمایید.
  • در زیر هریک از این کارهای عقب افتاده پاسخ این سوالات را بنویسید:

به چه علت این کار را تاکنون انجام نداده ام؟

چه رنج هایی را با انجام این کار مرتبط دانسته ام؟

در این مرحله سعی کنید با خودتان روراست باشید، اگر اعتقاد دارید رنجی را مرتبط نمی دانید، دوباره فکر کنید امکان دارد آن رنج مورد ساده ای باشد.

  • تمام لذت های ناشی از انجام ندادن کارها را یادداشت کنید. برای مثال تصور کنید قصد داشتید وزن خود را کاهش دهید، چرا هنوز به خوردن غذاهای فست فود و سرخ کردنی ادامه می دهید؟ شاید این کار برایتان یک لذت زودگذر باشد، تحمل گرسنگی و دوری از غذا برایتان به مراتب رنج آورتر باشد.
  • در چند مورد بنویسید که اگر الآن برای ایجاد تغییر اقدام نکنید، چه زیان هایی می بینید؟
  • یادداشت کنید که اگر همین الآن شروع به تغییر کنید، چه لذت هایی به دست می آورید؟ سپس لیستی تهیه کنید که ازلحاظ احساسی برایتان انگیزه بخش باشد و شما را به هیجان بیاورد.
  • این تمرین عملی را همین الآن شروع کنید زیرا هیچ زمانی بهتر از الآن نیست.
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

5 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
5
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx