آشنایی با تکنیک های مثبت اندیشی – قسمت دوم

نظرات 2
10 دقیقه زمان مطالعه

آشنایی با تکنیک های مثبت اندیشی

روش های مثبت اندیشیدن با استفاده از قانون جذب

همراهان همیشگی سایت پرورش افکار، با یکی دیگر از سری مقالات روش های مثبت اندیشیدن و موفقیت در خدمت شما هستیم. در مقاله ی قبل در مورد روش های کنترل مغز و تسلط بر احساسات صحبت کردیم و یاد گرفتیم چگونه با تغییر جهت افکار خود، روی احساساتمان تاثیرات مثبتی برجای بگذاریم. در این مقاله قصد داریم در مورد بهبود تصوراتی که از خود داریم صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

راجع به خودتان چه تصوری دارید؟

همه ی ما اکنون در دوران جالبی زندگی می کنیم. دنیای ما هرروز دچار تغییر می شود. تغییرات تکنولوژی و علمی پیرامون ما با سرعت سرسام آوری در حال افزایش است. ما انسان ها از فواصل بسیار دور باهم در ارتباط هستیم. دنیای اطرافمان را می گردیم و آن را تغییر می دهیم. محاسباتی که انجام آن ها چندین سال طول می کشید، سفرهایی که چندین ماه زمان می بردند را اکنون در عرض چند ساعت انجام می دهیم.

تکامل در حال رخ دادن است و ما با سرعت بسیار زیادی در حال پیشروی هستیم. همین الان در عصر ارتباطات دیجیتالی زندگی می کنیم. دستگاه های فکس، رایانه ها، ماهواره ها، اینترنت و… همه ی اجزای جدانشدنی از زندگی مدرن در قرن ۲۱ هستند. اتفاقی در گوشه ای از جهان می افتد و ما در گوشه ی دیگر، تنها چند دقیقه بعد آن را در تلویزیون می بینیم.

سیستم های ارتباطی دنیا می تواند ذهن های ما را با هم مرتبط کند. دقیقا مثل اعصاب داخل یک مغز بزرگ و جهانی! ما در اوج تکامل خود قرار داریم. من معتقدم که مرحله ی بعدی پیشرفت بشر، حرکت به خارج از عصر ارتباطات و ورود به عصر جدیدی است که مردم منابع داخلی خود را توسعه می دهند.

عصر تکنولوژی روانشناسی

عصر تکنولوژی روانشناسی

در آن زمان قابلیت های قدرتمند درونی ما که با آن ها متولد شدیم، بروز می کنند. هرچند الان آدم ها هنوز زمان بیشتری را برای یادگیری کار با اینترنت و شبکه های اجتماعی صرف می کنند، به جای این که یاد بگیرند چگونه با مغز خودشان کار بکنند. فهم و یادگیری تکنیک هایی که در سیستم مثبت اندیشی بود، برای خودشناسی و کشف استعدادهای شما می تواند خیلی مفید باشد.

مثبت گرایی سنتی کارایی زیادی ندارد. به جای این که جلوی آینه بایستید و صحبت کنید، تا وقتی که خودتان احساس بهتر شدن را ایجاد نکنید، چندان موثر نیست. برای همین است که برنامه های رفتاری انسان و عادت ها و تصورات از منطق و اراده خیلی قوی تر هستند. برای مثال اگر به ضربان قلب خود بگویید که سرعت ضربانش را بالاتر ببرد، او این کار را نمی کند. اما اگر تصور کنید که در اواخر شب از کوچه ی تنگ و تاریکی در حال عبور هستید و پشت سر شما صدای پا می آید، ضربان قلبتان بالاتر می رود، به این دلیل که احساس ترس می کنید.

بدن شما به تصورات زنده ی شما، نسبت به یک فرمان گفتاری پاسخ بهتری می دهد. از طرف دیگر به شما توصیه نمی کنم که مغرور شوید. بعضی از مردم همیشه می گویند که چه قدر خوب هستند و دائم از خود تعریف می کنند. علت این کارشان این است که احساس ناامنی دارند.

من پیشنهاد می کنم که به جای حرف زدن، خودتان را اثبات کنید.

اگر دیگران از شما تعریف می کنند، تعریف ها ی آن ها را قبول کنید.

و از موفقیت های خودتان احساس غرور کنید. این احساس غرور کاذب است که شما را گمراه می کند؛ نه غرور واقعی!

فکر می کنید اگر پیش افراد موفق بروید و از آن ها تعریف کنید، آن ها به شما می گویند از من تعریف نکنید؟ خیر! همه ی افراد موفق استعدادهای خود را قبول می کنند و خجالت نمی کشند. وقتی که تمجیدهای دیگران را قبول نمی کنید در اصل به خود صدمه می زنید. پس بار دیگر که کسی از شما تعریف کرد از او تشکر کنید.

«در اصل شما انسانی منحصر به فرد هستید و هیچ کس نمی تواند کارها را دقیقا مانند شما انجام بدهد»

تعهد عمومی داشته باشید

تعهد عمومی داشته باشید

یک مثال از این که تصور مثبت از خودتان تا چه اندازه می تواند راحت باشد، تعهد عمومی است. در یک تحقیق سعی شده بود که داوطلبان یک منطقه مشخص را که برای جمع آوری کمک به جامعه سرطانی های آمریکا کار می کردند، افزایش دهند.

با چند نفر از اهالی آنجا تماس گرفتند و از آن ها پرسیدند: اگر از آن ها درخواست شود برای جمع آوری کمک خانه به خانه شرکت کنند، حاضر می شوند یا خیر؟ همه داوطلب شدند. چند روز بعد که جامعه سرطانی های آمریکا با آن ها تماس گرفتند، تعداد داوطلب ها حدود ۷۰۰ درصد رشد پیدا کرده بود.

برای همین اگر کسی از شما بپرسد حالتان چطور است؟ مهم است که به او جواب مثبت بدهید. مثلا می گویید خیلی علی هستم. برای این که عبارتی که انتخاب می کنید تصویری ذهنی شما در ذهن دیگران است که به طور اتوماتیک باعث می شود که در مورد شما قضاوت کنند. پس کاری کنید که تصویر ذهنی آن ها از شما مثبت باشد. لازم نیست همیشه لباس رسمی پوشیده باشید، فقط کافی است مرتب و تمیز باشید تا اثر خوبی برجای بگذارید.

دیگران به گونه ای با شما رفتار می کنند که شما دوست دارید آن گونه باشد، و این مطلب به شما احساس اعتماد به نفس می دهد. اغلب برای گرفتن مشورت از کسی که برایش احترام قائل هستید هم مفید است. تصویر از خودتان حاصل تعهدی است که به خودتان دارید. برای همین باید خودتان را بشناسید.

تعریف شخصیت خود

تعریف شخصیت خود

راه های زیادی برای تعریف کردن شخصیت خودتان وجود دارد. شما می توانید خودتان را یک آدم ثروتمند، جوان، با شخصیت، کارآفرین، خجالتی یا معاشرتی، و یا هر چیز دیگری تصور کنید. لباسی که می پوشید، برنامه هایی که می بینید، ماشینی که دارید، شغل و تجارتتان، همه و همه نمایی از این است که معتقدید چه کسی هستید؟!

یک دقیقه فکر کنید و ببینید کی هستید؟!

یک ورقه کاغذ بردارید و از خود بپرسید من کی هستم؟

چطور خودم را می شناسم؟

فقط بعضی چیزهای واضح را بنویسید مانند شغل و موقعیت.

حالا خودتان را تصور کنید که در مقابلتان نشسته اید و از خودتان بپرسید، که شخص مقابل من چه جور آدمی است؟

داشتن یک تصور مثبت و خوب از خودتان، باعث می شود روابط شما با دیگران نیز بهبود پیدا کند. برای این که اگر تصوراتتان مثبت تر باشد، اعتماد به نفس شما نیز بالاتر می رود و این حس به مردم اطرافتان نیز انتقال پیدا می کند.

به خود ایده آل تان تبدیل شوید

به خود ایده آل تان تبدیل شوید

به شما نشان خواهیم داد که چگونه خودتان را برنامه ریزی کنید تا به آن شخصی که می خواهید، تبدیل شوید. هر روز تا حداقل تا یک هفته باید این را تمرین کنید:

تصور کنید که یک نسخه دیگر از خودتان مقابل شما نشسته، آن نسخه ای که ایده آل شماست و دوست دارید آن گونه باشید. احتمالا آن نسخه، باهوش تر، مهربان تر و خلاق تر است. کسی است که راجع به خودش احساس خوبی دارد و موفق شده خودش را کند.

اکنون به خود ایده آل تان نگاه کنید. طرز ایستادنش را ببینید. نفس کشیدن ها، لبخند، حرف زدن و راه رفتنش را با دقت نگاه کنید. ببینید چگونه با دیگران حرف می زند و دیگران با او چگونه رفتار می کنند و احترام می گذارند؟! دقت کنید که توی ارتباطاتش چقدر خوشحال و راحت است؟! و در کارها چه اندازه سربلند و موفق است؟!

حالا آن خود ایده آل تان را از تصور بکشید درون خود واقعی تان، و از چشمان خود ایده آل تان ببینید. از گوش های او بشنوید و او را حس کنید. حالا از نقطه نظر خود ایده آل تان به این فکر کنید که زندگی تان چقدر بهتر می شود. حالا می خواهم مثل یک بازیگر همه ی کارها و رفتارهای خود ایده آل تان را بازی کنید و تا یک هفته این کار را انجام دهید تا تبدیل به طبیعت دوم شما شود.

ادامه دارد …

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx