چگونه بهانه جویی را کنار بگذاریم

نظرات 5
11 دقیقه زمان مطالعه

چگونه بهانه جویی را کنار بگذاریم

برطرف کردن بهانه جویی و ذهنیات منفی با قانون جذب

دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم در مورد بهانه جویی افراد مختلف صحبت کنیم و ببینم چرا بعضی افراد به خوبی از پس کارها و مسئولیت های خود بر می آیند و در هر کاری به موفقیت می رسند ولی دیگران همواره بهانه جویی می کنند و در زندگی درجا می زنند. این مبحث را با انجام یک آزمایش شروع می کنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

برای شروع دو نفر از افرادی که به عنوان موفق ترین آدم های اطراف خود می شناسید را در نظر بگیرید، اسم آن ها را داخل یک دفترچه یادداشت کنید. سپس دو نفر از ناموفق ترین آدم هایی که می شناسید را در نظر بگیرید. هر از گاهی به این اسامی نگاه کنید و ترفندها و آموخته های خود را با آن ها بررسی نمایید.

هر زمانی که با یکی از عادت ها و خصوصیات افراد موفق مواجه شدید آن ها را با لیست خود مقایسه کنید که ببینید در مورد کدام یک بیشتر صدق می کند. سپس همین کار را با خصوصیات افراد ناموفق هم انجام دهید و با تک تک اعضای لیست مقایسه کنید. مثلا خودباوری یکی از خصوصیات فوق العاده با اهمیت افراد موفق می باشد. ببینید این خصوصیت در مورد هریک از افراد لیستتان تا چه اندازه صدق می کند. اگر نتایج آزمایشات با تجربیات و مشاهدات دیگرانی که قبل از شما آن ها را انجام داده اند شبیه باشد می بینید که تفکر مثبت و داشتن افکار بزرگ جزو بارزترین خصلت ها و ترفندهای آدم های موفق است.

در حالی که افراد ناموفق دائما دچار ذهنیات منفی هستند و از موضع ضعف با مسائل رو به رو می شوند. یکی از بدترین آفت هایی که ممکن است زیاد آن ها را دیده باشید و تقریبا تمام افراد ناموفق به نوعی دچار آن هستند، عارضه ای است که ما به آن بیماری بهانه جویی می گوییم!

نشانه های افراد بهانه جو

افرادی که به بیماری بهانه جویی دچار هستند، همیشه این جملات را می گویند:  

من مطمئن نیستم که بتوانم این کار را انجام دهم!

این کار از توانایی من خارج است! باید خیلی نابغه باشم تا بتوانم این کار را انجام دهم!

من واقعا دوست دارم مسئولیت های بیشتری قبول کنم اما نمی دانم که آیا وقت این کار را دارم یا نه؟! چون به شدت درگیر کارهای فعلی خودم هستم و اصلا فکرش را هم نمی کنم که بتوانم چیز بیشتری در برنامه کاری خودم بگنجانم!

از سن و سال من دیگر گذشته و دیگر وقتی برای راه اندازی یک کار جدید ندارم! نمی توانم بیشتر از این ها به خودم فشار بیاورم!

اکنون اگر بخواهیم تمام دستاوردهای زندگی این افراد را جمع کنیم به شما قول می دهیم که نمی توانیم چیز خاصی از آن ها در بیاوریم. تا جایی که چشم کار می کند کارهای متوسط و درجا زدن می بینیم. وقتی زندگی افراد بهانه جو را مورد بررسی قرار می دهیم می بینیم که دقیقا همین بهانه تراشی ها هستند که بین آدم های موفق و ناموفق تفاوت ایجاد می کنند.

نشانه های افراد موفق

نشانه های افراد موفق

اگر افراد موفق را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که بر اساس قانون جذب هرچه افراد موفق تر و برجسته تر باشند میزان بهانه جویی آن ها هم به مراتب کمتر از سایر افراد است. اکنون برای شما می گوییم که بیماری بهانه جویی برای خودش انواع و اقسامی دارد و مثل اکثر بیماری ها اگر درمان نشود وخیم تر خواهد شد. فکر کسی که قربانی این عارضه ی فکری است این گونه کار می کند:

در این شرایط اقتصادی مطمئنم که شرایط آن طور که باید خوب نیست! چه کار کنم و چه بهانه ای بیاورم که بتوانم مسئولیت این کار را نپذیرم! باید ببینم چه گزینه هایی پیدا می کنم … خانواده و بچه ها، بی پولی، سن و سال بالا، وضعیت جسمانی نامساعد، تحصیلات کم!

همین طور که می بینید وقتی به دنبال بهانه باشید بر اساس قانون جذب بهانه های فراوانی به ذهنتان می رسد و انگیزه شما را برای رشد و ترقی به مراتب کمتر می کند. هر موقع که انسان یکی از این بهانه ها را می آورد و آن بهانه در ذهن و فکر او عمیق تر و قوی تر می شود. شاید اولین باری که عذر و بهانه ای می آورد، خودش به خوبی می داند که همه ی این ها بهانه هستند ولی به مرور زمان به قدری آن بهانه را تکرار می کند که کم کم خودش هم باورش می شود و قانع می شود که دلیل شرایط فعلی اش تمام بهانه هایی است که برای خودش تراشیده است.

یکی از شایع ترین نوع بهانه جویی وقت ندارم است

اکنون ما از شما دوستان عزیز سایت پرورش افکار می خواهیم که خودتان را در برابر این عارضه بهانه جویی واکسینه کنید. عارضه ای که از آن به عنوان بیماری شکست یاد کنیم بیراه نگفته ایم. اکنون برای این که با انواع و اقسام این بیماری آشنا شده و در برابر آن مقاوم تر باشیم، چند مورد آن را با هم مرور می کنیم:

من واقعا دوست دارم برای کارهای مورد علاقه ام وقت بگذارم اما نمی دانم چه زمانی وقت آن را پیدا می کنم که بتوانم این کار را انجام دهم.

مورد اول شاید یکی از رایج ترین شکل از بیماری بهانه جویی باشد، بهانه ی زمان! حتما شما هم تاکنون خیلی از این حرف ها به گوشتان خورده است: وقت نمی کنم و الان سرم خیلی شلوغ است! کسانی که این بهانه را برای خودشان می تراشند، حرف حسابشان این است که می گویند کار و وضعیت فعلی شان برای آن ها فرصتی برای انجام کار جدید نمی گذارد. اما این طرز فکر یک ایراد خیلی بزرگ دارد و آن هم این است که همه از مدیران شرکت ها تا نگهبان ها به یک اندازه زمان دارند! ۲۴ ساعت در طول روز و ۱۶۸ ساعت در طول هفته! نه یک ساعت کمتر و نه یک ساعت بیشتر!

اکنون سوال اینجاست که شما با زمانی که دارید چه کار می کنید، بیشتر مردم بیشتر از ۵۰ ساعت از هفته را در خواب به سر می برند و ۵۰ ساعت دیگر هم با احتساب زمان رفت و آمد در محل کارشان هستند. اینجا تقریبا ۱۰۰ ساعت از هفته را مصرف کرده اند. آن ها حدود ۱۵ تا ۱۶ ساعت را هم صرف غذا خوردن می کنند. به طور متوسط هفته ای ۲۴ ساعت برای کارهایی مانند استراحت، مطالعه، بازی با کودکان و گذراندن وقت با خانواده و مقداری هم ورزش سپری می شود. حدود ۵ ساعت هم به تماشای تلویزیون و کارهای دیگر می گذرد. تا این جا جمع تمام این ها ۱۴۴ ساعت می شود.

ولی اگر یادتان باشد گفتیم یک هفته کامل ۱۶۸ ساعت است و ما ۱۴۵ ساعت آن را صرف انجام کارهای مختلف زندگی خود کرده ایم. با تمام این تفاسیر هنوز هم ۲۴ ساعت وقت باقی مانده که می شود از آن بیشترین استفاده را کرد. بنابراین زمانی که مردم بهانه ی کمبود وقت را می گیرند دارند به خودشان و دیگران دروغ می گویند و این کار به جز یک بهانه ی واهی برای متوسط ماندن چیزی نیست.

زمان

زمان برای همه انسان ها یکسان است

بنابراین نتیجه می گیریم زمان یک بهانه برای کم کاری این افراد است. گویی می خواهند خودشان را عمدا از موفقیت محروم کنند. آدم های موفق هرگز نمی گویند وقت انجام کاری را ندارند. بلکه با چالش های مختلف روبه رو می شوند و بر اساس قانون جذب هم یک راهی برای عبور از آن پیدا می کنند. در وادی کسب و کار یک سخن قدیمی وجود دارد که می گوید:

«اگر خواستید کارتان انجام شود آن را به پرمشغله ترین آدمی که می شناسید بسپارید!»

حقیقتی که در این سخن نهفته است این است که یک آدم پرمشغله و موفق هیچ گاه خودش را پشت عذر و بهانه پنهان نمی کند. چنین آدمی می داند که برای موفقیت باید تلاش و تکاپوی بیشتری داشته باشد پس این راه را دنبال می کند و بر اساس قانون جذب به موفقیت در تمام زمینه های زندگی دست پیدا خواهد کرد.

یک توصیه کاربردی برای شما

پس اگر شما هم دچار این بهانه جویی ها هستید درمان آن مقابل شما قرار دارد، البته کار ساده ای نیست ولی کاملا مشخص است که باید چه کارهایی انجام دهید. سعی کنید این عادت ها را از سر خود بیندازید و تحت هیچ شرایطی نگویید وقت ندارم!

همیشه در کارتان به دنبال چالش ها و مسئولیت های جدید باشید. برای روابط خود زمان مناسب بگذارید. بعضی اوقات ممکن است حس کنید دوباره به سمت بهانه جویی کشیده می شوید جلوی خودتان را سریعا بگیرید و به سرعت فکر خودتان را تغییر دهید. یادتان باشد که زمان را دقیقا مانند پول می توان سهمیه بندی کرد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

5 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
5
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx