زندگینامه سوئی چیرو هوندا – هوندا

نظرات 6
13 دقیقه زمان مطالعه

soichiro-honda-1

بیوگرافی سوئی چیرو هوندا

در زندگی نامه سوئی چیرو هوندا اینگونه آمده است که: چیرو هوندا در سال ۱۹۰۶ در روستایی کوچک، در ژاپن به دنیا آمد.نام او «سوئیچر هوندا» است. او بنیانگذار شرکت هوندا و سازنده اتومبیل ها و موتور سیکلت هایی به همین نام می باشد. چیرو هوندا مطالعه خود را به مجله ای بنام دنیای چرخ ها محدود کرد. روزی هنگام ورق زدن آن مجله چشمش به یک آگهی استخدام افتاد. شرکت آرتی شوکاتی توکیو، به یک شاگرد تعمیر کار نیاز داشت. او از آن شرکت تقاضای کار کرد، که موافقت شد.

بیست ساله بود که مدیر به او پیشنهاد داد شعبه ای از شرکت آرت شوکاتی در دهکده اش باز کند. چیرو هوندا مجبور بود که گاهی تمام شب را نیز کار کند.

چیرو هوندا به این فکر افتاد که در ۳۰ سالگی نخستین اختراع خود را به ثبت برساند. او به این فکر افتاد که از رئیس خود جدا شود، تمام اندوخته خود را به خرید توکای شویکی اختصاص داد. در سال ۱۹۳۸ آقای چیرو هوندا دانشجوی فقیری بود که آرزو داشت یک حلقه پیستون طراحی کند و آن را برای تولید به شرکت تویوتا بفروشد.

او هر روز به دانشگاه می رفت و شب ها تا دیروقت به طراحی پیستونش می پرداخت پس انداز کمش را هم صرف خرید قطعه برای طرحش میکرد. اما باز هم به جایی نرسیده بود، سرانجام مجبور شد جواهرهای زنش را هم بفروشد، پس از سالها تلاش چیرو هوندا پیستونی را که مطمئن بود کارخانه تویوتا خواهد خرید، طراحی کرد اما تویوتا پیستون را نخواست.

هوندا در دانشگاه با تحقیر و تمسخر دانشجویان و استادان روبرو شد که او را بخاطر ساختن چنین وسیله مضحکی دیوانه می پنداشتند.

آیا چیرو هوندا ناراحت و عصبانی بود؟ خیلی

آیا وضع مالی اش هم بد بود ؟ بله خیلی بد!

آیا از کار دست کشید ؟ به هیچ وجه

soichiro-honda-2

بر عکس او دو سال دیگر صرف ادامه تحقیق های خود برای ساختن حلقه پیستونی بهتر کرد. او کلید موفقیت را داشت:

۱- تصمیم گرفت که چه می خواهد

۲- به فعالیت پرداخت

۳- مدام روش کار خود را تغییر می داد و قابلیت انعطاف داشت

نخستین رینگ و پیستونهای چیرو هوندا آنطور باید و شاید با استاندارد های معمول آن زمان مطابقت نمی کرد و قابل عرضه نبود. سنگینی بار مسئولیت کمی او را خم کرده بود. پس از گذراندن دوره نقاهت، هوندا با کوله بار مختصری از اطلاعات فنی به کارخانه بازگشت تا تولید رینگ و پیستون رابا کیفیت برتر از سر بگیرد. او در این بازی برنده شد او مؤسسه تحقیقات هوندا را پایه گذاری کرد. سرانجام، پس از بیش از دو سال، طرح خود را بهبود بخشید و این بار تویوتا آن را خرید. پس از آن آقای چیرو هوندا تصمیم گرفت کارخانه تولید حلقه پیستون را تأسیس و راه اندازی کند.

 اما برای ساختن کارخانه احتیاج به سیمان داشت و دولت ژاپن هم که خود را برای جنگ جهانی دوم مهیا می کرد، دچار کمبود شدید سیمان شده بود اما هوندا عزم خود را جزم کرده بود تا این کارخانه را بسازد. او با گروهی از دوستانش هفته ها شبانه روز کار کردند تا راهی برای ساختن سیمان یافت.

او کارخانه اش را ساخت و سرانجام توانست حلقه های پیستونش را تولید کند. داستان چیرو هوندا به همینجا ختم نمی شود، در طول جنگ آمریکا کارخانه را بمباران کرد و بیشتر آن را نابود ساخت و او مجبور شد کارو کسبش را به تویوتا بفروشد.

وقتی جنگ پایان گرفت، وضع کشور ژاپن بسیار آشفته بود، ذخایر کشور بسیار پایین آمده بود. گازوئیل جیره بندی شده و در بعضی مناطق، نایاب شده بود « آقای چیرو هوندا » حتی برای اتومبیلش گازوئیل نداشت تا برای خانواده اش از بازار خرید کند اما او بجای ناامید شدن، سؤال برای نیرومندی از خودش پرسید:

چه راه دیگری برای تأمین غذای خانواده ام دارم ؟ چگونه می توانم با استفاده از چیزهای کمی که هم اکنون دارم به بازار برسم؟

«هوندا» موتور کوچکی در اتاقش دید. ناگهان به فکرش رسید آن را بر روی دوچرخه اش سوار کند، در آن لحظه بود که اولین موتور سیکلت جهان ابداع شد. او با اختراع جدیدش به بازار میرفت و برمی گشت، در طی زمان او تصمیم گرفت کارخانه جدیدی تأسیس کند و به تولید موتور سیکلت بپردازد، اما او پولی نداشت و وضع مالی ژاپن هم بسیار آشفته بود.« هوندا » چگونه میتوانست موفق شود؟

ولی چیرو هوندا بجای اینکه بگوید هیچ راهی نیست و ناامید شود، به ایده ای جدید رسید. او تصمیم گرفت نامه ای به صاحبان فروشگاه های دوچرخه در سراسر ژاپن بنویسد و بگوید که برای تولید وسیله نقلیه جدید و ارزان و قابل استفاده برای همگان، طرحی دارد که می تواند تمام ژاپن را به حرکت در آورد، هوندا در نامه اش خواسته بود که صاحبان فروشگاهها در طرح او سرمایه گذاری کنند. از ۱۸ هزار صاحب فروشگاه دوچرخه که نامه هوندا را دریافت کردند ،۳ هزار نفر برایش پول فرستادند و او توانست اولین سری موتور سیکلت خود را تولید کند. به طور حتم فکر می کنید این طرح با موفقیت فراوانی روبرو شد، مگر نه؟ خیر این طور نیست.

چند سال بعد تولیدات شرکت هوندا همه جا پیچید و مدلهای گوناگون آن به بازار های جهان عرضه شد. شرکت هوندا در سال ۱۹۶۲ به طور رسمی اعلام کرد که به جرگه تولید کنندگان اتومبیل پیوسته است.

soichiro-honda-4

زندگی هوندا را با دستور العمل هایی که برای کسب موفقیت در پنج عبارت زیر خلاصه کرده به پایان می رسانیم.

۱- همواره بلند نظر و با نشاط باشیم.

۲- به نظرهای معقول اهمیت دهیم، به اندیشه های تازه توجه داشته باشیم و اوقات خود را صرف بهبود تولید کنیم.

۳- کارمان را دوست داشته باشیم و بکوشیم تا آنجا که ممکن است کار را برای خود دلپذیر کنیم.

۴- بی وقفه تلاش کنیم تا آهنگی موزون و آرام به کار خود بدهیم.

۵- ارزش تحقیق و تلاش را در نظر داشته باشیم.

عشق موتور از همان کودکی در خون او بود و یکی از بزرگترین سرگرمی‌ های وی، تماشای موتور کوچکی بود که به منظور تأمین نیروی محرکه کارخانه برنج‌ کوبی مجاور منزل آنها به کار می‌ رفت. سر و صدای موتور برای همگان سرسام‌ آور و برای سوئی چیرو سحرانگیز بود.

سوئی چیرو ساعت‌ ها در مقابل کارخانه برنج کوبی به سر و صدای موتور گوش می‌ داد و به رویای بزرگ خود یعنی کسب مقام و شهرت جهانی در مسابقات موتور‌ سواری می‌ اندیشید.

عرصه جدید موفقیت‌ های سوئی چیرو

چیرو هوندا باور داشت که کمپانی‌ ها و شرکت‌ های ژاپنی می‌ توانند از دستور‌العمل‌ های مبتنی بر تجارت آمریکایی و تکیه بر سود شخصی بهره‌ مند شده و موفقیت‌ های بیشتری را کسب کنند. سوئی چیرو در سال ۱۹۵۹ به تحقیقاتی همه‌ جانبه در جهت شناسایی و کشف پتانسیل‌ های خارجی اقدام کرد.

اراده آهنین، تلاش بی‌ وقفه، روح ریسک‌ پذیر، درایت و آگاهی ذاتی و بهره‌ گیری از استعدادهای خدادادی عواملی بودند که موفقیت و شهرت را برای این چشم بادامی ‌ریز نقش به ارمغان آورده بودند. چیرو هوندا، تلاش‌ های بشردوستانه و خیرخواهانه زیادی انجام داد که شهرت او را بیشتر کرده و باعث نقش بستن نام او در افکار جهانیان شد.

شلیک نهایی؛ تسلط بر صنعت خودروسازی

در سال ۱۹۶۹ کارخانجات آمریکایی هوندا، محصولات اتومبیل و کامیون خود با عنوان N600 سدان را وارد بازار کرد. اما این سؤال در افکار عمومی‌ که سال‌ ها با محصولات موتورسیکلت هوندا آشنا بودند، نقش بست: «آیا کارخانجات معتبر تولید موتورسیکلت می‌ تواند خودروهایی مرغوب با کیفیت و ایمنی لازم را وارد بازار کند؟»

در سال ۱۹۷۲ همزمان با رشد صنعتی کشورهای در حال پیشرفت و روند رو‌به‌ رشد ساخت کارخانجات، مسأله آلودگی محیط‌ زیست مطرح شد و محصولات هوندا به دلیل تولید آلودگی کمتر مورد حمایت گسترده قرار گرفتند. حمایت رسمی‌ دولت آمریکا از محصولات این کارخانجات یکی از این موارد بود.

سوئی چیرو هوندا تولید‌کننده‌ ای بود که در اکثر موارد منتظر درخواست بازار نمی‌ ماند. او محصولات شرکت را با نهایت دقت و با در نظر گرفتن سلایق موتور سواران طراحی کرده و به بازار عرضه می‌ کرد. بسیاری معتقد بودند او خواسته تمام موتور سواران را می‌ داند.

Benly در سال ۱۹۵۹‌، CB77 در سال ۱۹۶۱، CB750 در سال ۱۹۶۹ و Gold wing Gllooo در سال ۱۹۷۵ نمونه‌ هایی از تولیدات کارخانجات هوندا هستند که مورد توجه جوانان و موتور سواران قرار گرفته و با تقاضای شدید بازار مواجه شدند.

کارخانجات موتور‌ سازی هوندا از دیر باز به تولید محصولاتی بر پایه مهندسی و فناوری معروف بوده است. چیرو هوندا به منظور موفقیت در قبضه بازار، ارتباطی نزدیک با مشتریان موتورسیکلت‌ های خود داشت و همین امر باعث موفقیت روز افزون او می‌ گشت‌.

کارخانجات هوندا سال‌ ها پس از بازنشستگی وی نیز بر پایه همان اصول یعنی تولید محصولاتی با کیفیت برتر، تکیه بر دانش و فناوری جدید‌، در نظر گرفتن سلایق و توقعات موتورسواران و احترام به حقوق شهروندی در تولید محصولاتی با آلودگی کمتر گام برمی‌ دارند.

soichiro-honda-3

عملکرد محدود‌، تفکر جهانی

کارخانجات موتورسیکلت هوندا با تولید بیش از ۱۰۰ میلیون دستگاه، جایگاه بزرگترین کارخانجات تولید موتورسیکلت جهان و در صنعت خودرو‌سازی مقام هفتم را از آن خود کرده‌ اند. هم‌ اکنون کارخانجات هوندا با تولید سالانه بیش از ۱۰ میلیون موتورسیکلت، اسکوتر، دستگاه‌ های چمن‌ زنی،‌ تراکتور و تجهیزات فنی جایگاه محکمی‌ را در این صنعت به خود اختصاص داده است.

افتخار کسب تمام این موفقیت‌ ها از آن مردی است که پس از جنگ جهانی دوم و مشکلات ناشی از رکود اقتصادی دهه ۱۹۶۰ قاطعانه بر اصول خود- تولید ملی در گرو بازاریابی جهان- اصرار ورزید. چیرو هوندا معتقد بود اقتصاد کشورها تنها با زیر نظر داشتن بازارهای جهانی می‌ توانند به موفقیت دست پیدا کنند. سوئی چیرو مدیری بود که نمی‌ توانست میز کار خود را برای دو ساعت متوالی تحمل کند.

وی همیشه در سالن تولید کارخانجات یا مؤسسه تحقیقاتی هوندا به‌ سر می‌ برد و معتقد بود که موفقیت‌ های بزرگ اقتصادی در سالن‌ های تولیدی رقم می‌ خورد.

سوئی چیرو هوندا بزرگ مرد صنعت موتور و خودرو‌سازی در سال ۱۹۹۱ در سن ۸۵ سالگی از دنیا رفت.

۴.۵/۵ - (۱۷ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

6 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
6
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx