زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

نظرات 7 1
10 دقیقه زمان مطالعه

زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

پادکست زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

بیوگرافی نیکی کریمی بازیگر (زندگینامه هنرمندان)

دوستان عزیز سایت پرورش افکار، در این مقاله قصد داریم به شرح زندگی نامه نیکی کریمی، هنرپیشه محبوب و ستاره سینمای کشور بپردازیم. این هنرپیشه زن با بازی در فیلم ها و سریال های مختلف موفقیت شده محبوبیت بسیاری در سینمای کشور به دست آورده و طرفداران زیادی را نیز به خود جلب کند. وی به دلیل ایفای نقش در فیلم های ماندگار، برای دریافت بسیاری از جایزه های کشوری و بین المللی نامزد شده است که در ادامه لیست برخی از فیلم ها و جوایز وی را ذکر خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

دوران کودکی نیکی کریمی

دوران کودکی

نیکی کریمی، در ۱۹ آبان ماه سال ۱۳۵۰ خورشیدی در شهر تهران متولد شد. او یک برادر به نام خشایار و یک خواهر به نام نازنین دارد.

نیکی در خانواده ای بزرگ شده که همواره مفهوم خانواده برایشان از اهمیت و ارزش فراوانی برخوردار بوده است.

نیکی کریمی نخستین بار بازیگری را در دوران دبستان و در مدرسه تجربه کرد و به میزانی در این کار استعداد داشت که تصمیم گرفت به طور حرفه ای وارد دنیای بازیگری شود.

زندگی خصوصی نیکی کریمی

زندگی خصوصی

نیکی کریمی هنوز ازدواج نکرده است، و خانواده ی او هم اکنون در انگلیس زندگی می کنند، و نیکی برای دیدار خانواده اش دائما بین تهران و لندن، رفت و آمد می کند.

نیکی کریمی برای تحصیل در رشته ی طراحی لباس مدتی به آمریکا مهاجرت کرد، ولی پس از گذشت یک سال آن را نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت.

او علاوه بر بازیگری، فعالیت های دیگری در زمینه ی عکاسی، نویسندگی و کارگردانی دارد.

آغاز فعالیت حرفه ای نیکی کریمی

آغاز فعالیت حرفه ای

اولین فیلم سینمایی که نیکی کریمی بر عهده گرفت به سال ۱۳۶۸ بر می گردد، جایی که وی با بازی در فیلم «وسوسه» به کارگردانی جمشید حیدری، به دنیای بازیگری وارد شد. یک سال بعد اولین نقش پررنگ خود در فیلم های سینمایی را تجربه کرد و این بار به کارگردانی بهروز افخمی، در فیلم عروس به ایفای نقش پرداخت.

بسیاری بر این عقیده هستند که نیکی کریمی در کنار ابوالفضل پور عرب، به عنوان اولین ستاره های سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی محسوب می شود.

وی پس از آن فیلم توانست با بازی در فیلم های داریوش مهرجویی به نام های «پری» و «سارا»، نگاه همه را به سمت خود معطوف نماید و در سال ۱۳۷۱ به دلیل ایفای نقش در فیلم سارا، موفق شد جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره های سن سباستین و نانت فرانسه را به دست آورد.

وی در سال ۱۳۷۲ برای تحصیل در رشته طراحی لباس، به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تا زمانی که در فیلم پری به کارگردانی داریوش مهرجویی ایفای نقش کرد، به کشور برنگشت.

نیکی کریمی بازهم در این فیلم بازی قابل قبولی ارائه داد و توانست نظر بیشتر مخاطبان را جلب کند و به دلیل ایفای نقش در این فیلم توانست برای سومین بار نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین در جشنواره فیلم فجر شد.

نیکی کریمی پس از این که در تعدادی از فیلم های بهروز افخمی، داریوش فرهنگ و ابراهیم حاتمی کیا ایفای نقش کرد، در سال ۱۳۷۷ به کارگردانی تهمینه میلانی و در فیلم ماندگار «دو زن» به ایفای نقش پرداخت.

وی به دلیل حضور موفق در این فیلم سینمایی، در کارهای بعدی تهمینه میلانی، به صورت ثابت به ایفای نقش می پرداخت و این همکاری تا زمان بازی در فیلم سینمایی «واکنش پنجم» ادامه دار بود.

پس از هنرپیشگی در فیلم سینمایی دو زن، برای بار پنجم جهت دریافت جایزه سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر، کاندید شد و به دلیل ایفای نقش در همین فیلم، توانست از جشنواره تائورمینا در کشور ایتالیا، جایزه بهترین بازیگر زن را به دست آورد.

پس از آن نیکی کریمی در فیلم «ای بی سی آفریقا» به عنوان دستیار عباس کیارستمی مشغول به فعالیت شد و در سال ۱۳۸۰، یک فیلم مستند کوتاه به اسم «داشتن یا نداشتن» تولید کرد. این مستند توانست جایزه باران را به دست آورد.

همچنین وی در سال ۱۳۸۱ به خاطر بازی در فیلم های سینمایی «واکنش پنجم» به کارگردانی تهمینه میلانی و «دیوانه ای از قفس پرید» ساخته احمدرضا معتمدی، موفق شد جایزه سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر را به دست آورد.

نیکی کریمی برای اولین بار یک فیلم بلند به اسم «یک شب» را در سال ۱۳۸۳ کارگردانی کرد. این فیلم به دلیل شرایطی که داشت نتوانست در ایران به روی پرده سینما برود، ولی در جشنواره های معتبر خارجی توانست نگاه همه را به سمت خود معطوف کند. ازجمله این جشنواره ها می توان به جشنواره فیلم کن اشاره کرد.

وی پس از آن در سال ۱۳۸۵ فیلم بعدی خود به اسم «چند روز بعد» را کارگردانی کرد و در شرایطی که هنوز وضعیت اکران این فیلم مشخص نشده بود، در فیلم دیگری ایفای نقش کرد ولی این فیلم نیز به دلیل شرایط خاصی که داشت، اجازه اکران در کشور را به دست نیاورد.

نیکی کریمی سابقه داوری در جشنواره های مختلف، برگزاری نمایشگاه های عکس، ترجمه برخی از کتاب ها به زبان فارسی، بازیگری تئاتر، سینما و تلویزیون، تهیه کننده و کارگردانی در فیلم های بسیاری را دارد.

بازیگری در تلویزیون نیکی کریمی

بازیگری تلویزیون

کیمیا (سریال، به کارگردانی جواد افشار، تولید شده در سال ۱۳۹۴)

سرزمین کهن (سریال، به کارگردانی کمال تبریزی، تولید شده در سال ۱۳۹۲)

خرده جنایت های زن و شوهری (تله تئاتر، به کارگردانی فرهاد آییش، تولید شده در سال ۱۳۸۷)

زندگی (مجموعه تلویزیونی، به کارگردانی محمدرضا اعلامی، تولید شده در سال ۱۳۷۴)

عکس های نیکی کریمی

عکس های نیکی کریمی

زندگینامه نیکی کریمی

نیکی کریمی

زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

تعدادی از فیلم های سینمایی نیکی کریمی

وسوسه

عروس

ردپای گرگ

سارا

پری

بوی پیراهن یوسف

سایه به سایه

برج مینو

روانی

تختی

دو زن

بازیگر

سیب

دختران انتظار

نسل سوخته

هزاران زن مثل من

نیمه پنهان

دیوانه از قفس پرید

واکنش پنجم

باج خور

پرونده هاوانا

گریز

چه کسی امیر را کشت؟

شام عروسی

نوک برج

ستاره ها

زن ها فرشته اند

چند روز بعد

سه زن

جعبه موسیقی

زن دوم

دو خواهر

تله تئاتر خرده جنایت های زن و شوهری

زندگینامه نیکی کریمی – بازیگر

سابقه ی کارگردانی در فیلم های

شیفت شب (۱۳۹۳)

روزی روزگاری فوتبال (مستند، ۱۳۹۱، شبکه نمایش خانگی)

سوت پایان (فیلم، ۱۳۸۹)

چند روز بعد (فیلم، ۱۳۸۵)

یک شب (فیلم، ۱۳۸۳)

داشتن یا نداشتن (مستند، ۱۳۸۰)

نیکی کریمی

برخی از افتخارات هنری نیکی کریمی

نامزد دریافت تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن (برای فیلم واکنش پنجم) از هفتمین دوره جشن خانه سینما، در سال ۱۳۸۲

برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن (برای فیلم دیوانه ای از قفس پرید)، در سال ۱۳۸۱

نامزد دریافت جایزه تندیس زرین برترین بازیگر نقش اول زن (به خاطر بازی در نیمه پنهان) پنجمین دوره جشن خانه سینما، در سال ۱۳۸۰

نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (برای بازی در فیلم روانی)، در سال ۱۳۷۶

نامزد کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (فیلم پری)، در سال ۱۳۷۳

نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (به خاطر بازی در فیلم سارا)، در سال ۱۳۷۱

نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین برترین بازیگر نقش اول زن (به دلیل ایفای نقش در فیلم عروس)، در سال ۱۳۶۹

برخی از افتخارات خارجی نیکی کریمی

برخی از افتخارات خارجی نیکی کریمی

برنده جایزه برترین فیلم از جشنواره بین المللی فیلم مانهایم – هایدلبرگ برای کارگردانی در فیلم سینمایی سوت پایان (آلمان، سال ۲۰۱۲ میلادی)

برنده جایزه عصای سفید از جشنواره فیلم تورین به خاطر کارگردانی در فیلم سینمایی یک شب (ایتالیا، سال ۲۰۰۵ میلادی)

کسب جایزه برترین هنرپیشه از جشنواره فیلم قاهره به خاطر ایفای نقش در فیلم سینمایی نیمه پنهان به کارگردانی تهمینه میلانی (مصر سال ۲۰۰۱ میلادی)

برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم تائورمینا به دلیل ایفای نقش در فیلم سینمایی دو زن (ایتالیا، سال ۱۹۹۹ میلادی)

کسب جایزه صدف نقره ای برای نقش اول زن به صورت مشترک از چهل و یکمین جشنواره فیلم سن سباستین به خاطر ایفای نقش در فیلم سینمایی سارا (اسپانیا، سال ۱۹۹۳ میلادی)

برنده جایزه مونگولفیه نقره ای به دلیل ایفای نقش اول زن به صورت مشترک از یازدهمین جشنواره سه قاره نانت برای ایفای نقش در فیلم سینمایی سارا (فرانسه، سال ۱۹۹۲ میلادی)

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

7 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
7
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx