راه های عذرخواهی به چند روش ساده

نظرات 5
3 دقیقه زمان مطالعه

apology-3  

راههای عذرخواهی به چند روش ساده

“متأسفم”. چند بار این جمله را می شنویم، اما بی تأثیر بودنش را هم می بینیم، کمبود عذرخواهی “واقعی”، و پوچی کلی موجود در این پاسخ، مخصوصاً وقتی که مربوط به موضوعی مکرر است در این پوزش ها حس می شود. با تجربه‌ای که از کارکردن با پدر و مادرها، نوجوانان و جوانان دارم، چند نکته ی زیر را توصیه میکنم که اساسی هستند و به ما در یادگیری و رشد کمک کرده و ارتباط را حفظ می نمایند.

۱-عذرخواهی کنیم و مسئولیتش را بپذیریم

بله، یکی از بهترین راههای معذرت خواهی این است که عذر بخواهیم و بگوییم که متأسفیم. مؤدبانه و احترام برانگیز است و بیشتر احتمال دارد که راه آینده را باز نگه دارد. ” متأسفم، کاری که کردم اشتباه/ نادرست بود/ کار درستی نبود و می خواهم که مسئولیتش را تقبل کنم”. این یک نمونه از یک پوزش مؤثر و مسئولانه است.

apology-1

۲-یکی دیگر از روش های عذرخواهی جبران و دلجویی کردن است

ما با جبران، برای کاری که کردیم و اشتباه بود، دلجویی می‌کنیم و مسئولیت کاری را که می توانیم برای جبران اشتباه انجام دهیم می پذیریم. برای نمونه،” من بابت جبران اینکه دیر به خانه برگشتم، سه روز آینده را یک ساعت زودتر به خانه خواهم آمد” یا ” بابت جبران اینکه لباس تو را بدون اجازه پوشیدم، لباسشویی هفته بعد را خودم انجام خواهم داد”. دلجویی کنیم و این کار را با عمل کردن به حرف مان نشان دهیم تا اشتباه مان را جبران کنیم.

apology-2

۳-برای آینده درس بگیریم

سومین بخش شیوه عذرخواهی مؤثر ،گفتن این است که برای اجتناب از تکرار این اشتباه در آینده چه کار خواهیم کرد. اگر بی ادبی کردیم حرف نکوهشگرانه ای زدیم، سعی کنیم مکث نماییم، و پیش از واکنش کمی فکر کنیم، یا پیش از آن که دهان مان را باز کنیم، اندیشه کنیم. اگر تأخیری داشتیم، بگذاریم طرف مقابل بداند چه کاری برای پیشگیری از دیرکردن در آینده می خواهیم انجام دهیم. نشان دهیم می توانیم و قادریم از اشتباهات مان درس بگیریم.

گاهی یک عذرخواهی ساده کافیست، اما بابت اشتباهات یا رنجاندن های مکرر، باید یک مرحله جلوتر رفته و نشان دهیم می دانیم کاری که کردیم برای آن فرد، چقدر نادرست یا ناراحت کننده بوده است، قدم اول را برای جبران برداریم و قادر باشیم تغییراتی در آینده ایجاد کنیم تا دیگر آن اتفاق نیفتد؛ این یک شیوه برای ارزش گذاشتن برای کسی است که از او عذرخواهی می کنیم. همچنین وجهه بهتری پیدا خواهیم کرد و نشان می دهد ما توانایی ایجاد تغییرات اولیه را داریم.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

5 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
5
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx