نصیحت پدرانه موفق ترین افراد دنیا

نظرات 40
18 دقیقه زمان مطالعه

both-bill-gates-and-steve-ballmer-are-scaring-away-microsoft-ceo-candidates-wsj-415398-2

نصیحت پدرانه موفق ترین افراد در جهان

۲۱ ژوئن، روز جهانی پدر بود. وب سایت بیزنس اینسایدر به مناسب این روز، بهترین نصیحت پدران ۱۴ تن از افراد فوق موفق دنیا را گردآوری و منتشر کرده است. بزرگ ترین و موفق ترین افراد در دنیا هم بعد از عمری صدرنشینی و موفقیت، هنوز نصیحت پدرانشان را به یاد دارند و از آن الگو گرفته اند.

معمولاً پشت سر هر مدیر اجرایی، یک کمیته ی غیررسمی مشورتی وجود دارد که باعث و بانی موفقیت های این افراد هستند.

مربیان، هم دانشگاهی ها، شرکای زندگی و در مواردی، پدران، عضو این کمیته های مشورتی هستند.

احتمالاً پندهای پدرانه به تنهایی ما را ریچارد برانسون و بیل گیتس نمی کند، اما دوز به اندازه ی نصیحت های پدرانه، ضرری هم نخواهد داشت.

نصحیت هایی از پدر موفق ترین افراد دنیا که صحبتش شد، این ها هستند:

meg-whitman

مگ ویتمن (Meg Whitman): خوب باش

شاید فکر کنیم “خوب بودن” نصیحت سطحی و پیش‌ پا‌ افتاده ای است اما مدیرعامل اچ پی (Hewlett-Packard) این طور فکر نمی کند. مگ ویتمن می گوید این پند، یکی از مهم ترین نصحیت های عمرش بوده است.

مگ ویتمن در مصاحبه با مجله فورچن (Fortune) می گوید: “هیچ‌ وقت زمانی که پدرم این حرف را به من زد فراموش نخواهم کرد”. مگ ویتمن به خاطر می آورد که: آن روز با کسی بدرفتاری کرده بودم. پدرم به من گفت: “بد بودن با هیچ کسی در هیچ زمانی، هیچ فایده ای ندارد. تو نمی دانی نفر بعدی که در زندگی با او ملاقات خواهی کرد، چه کسی است. ضمن اینکه تو با بد بودن نمی توانی چیزی را تغییر بدهی. معمولاً هم به هیچ جایی نخواهی رسید.”

Key Speakers At The SALT Conference

تی. بون پیکنز (T. Boone Pickens): نقشه ای داشته باش

رئیس شرکت مدیریت سرمایه BP یا همان BP Capital Management در ایالت اوکلاهاما دانشجو بود و مشغول یک جشن دانشجویی، که پدرش به محوطه ی دانشگاه آمد و پیامی به ون پیکنز داد که زندگی وی را متحول کرد.

پدرش به تی. بون پیکنز گفت: “احمقی که نقشه ای برای خودش داشته باشد، همیشه می تواند از یک نابغه هم جلو بزند.” پدرش ادامه داد: “من و مادرت فکر می کنیم تو هم احمق هستی و هم هیچ نقشه ای در سرت نیست. ما فکر می کنیم تو داری این جا در شهر استیلواکر وقتت را تلف می کنی. تو به هیچ جا نمی رسی.”

پیکنز در لینکدین نوشته است که حق با پدرش بود: “باید اقرار کنم که آن جا خیلی کار مهمی انجام نمی دادم.” اما به فاصله ی یک ماه از آن ملاقات، همه چیز تغییر کرد. پیکنز راهی را انتخاب کرد و زمینه ی کارش را تغییر داد. تی. بون پیکنز تأکید می کند: “آن جا بود که نقشه ای برای خودم پیدا کردم و از آن زمان تا امروز همان نقشه را دارم.”

bill-gates

بیل گیتس (Bill Gates): کاری که بلد نیستی را انجام بده

این روزها، بیل گیتس، مدیرعامل سابق مایکروسافت و پدر وکیلش، در قالب رؤسای مشترک بنیاد بیل و ملیندا گیتس به یکدیگر مشورت می دهند. اما قدیم ها، این گیتس بزرگ بود که به پسرش پند و نصیحت می داد.

مهم‌ترین درسی که بیل گیتس از پدرش آموخت چه بود؟ در کارها سرمایه گذاری کن، حتی اگر آن کارها را خوب بلد نیستی. بیل گیتس در مصاحبه ای که با مجله ی فورچن داشته است، به یاد می آورد که هم پدر و هم مادرش “او را به انجام ورزش های بسیار متفاوتی مثل شنا، فوتبال و فوتبال آمریکایی تشویق می کردند.” بیل گیتس می گوید: “آن زمان فکر می کردم که انجام این ورزش ها کار بیهوده ای است، اما بعدتر معلوم شد که این طور هم نیست. در واقع همین ورزش کردن من را در معرض موقعیت های مختلف مدیریتی قرار داد. ورزش کردن باعث شد به جای چسبیدن به اموری که انجام دادنشان برایم بسیار راحت بود، بفهمم که در انجام دادن بسیاری کارها، خوب و کارآمد نیستم.”

پدر بیل گیتس هم موافق است که فشارهای آن زمان برای عضویت در تیم سافتبال، ظاهراً مفید بوده است. وی می‌گوید: “معلوم شد که در نهایت نصیحت خوبی بوده است.”

richard-branson-header-1

ریچارد برانسون (Richard Branson): کم تر حرف بزن و بیش تر گوش کن

ریچارد برانسون، مؤسس و خالق گروه ویرجین در پستی در لینکدین نوشت، می گوید: “خانه ای که من در آن بزرگ شدم، پر بود از فعالیت های مختلف. مادرم مدام در حال طرح ریزی فعالیت های کارآفرینی جدید بود و من و خواهرانم به شدت مشغول اجرای آن ها بودیم.”

در میان این هرج و مرج، پدر برانسون اما، لنگرگاه آرامش و ثبات و مسئول پشتیبانی از خانواده بود. ریچارد برانسون می نویسد: “پدرم فرد ساکتی نبود. اما به اندازه ی بقیه ی ما حرف نمی زد. این حالت، باعث ایجاد یک تعادل معرکه در خانواده شده بود. ما می دانستیم هر اتفاقی که بیفتند، می توانیم به او تکیه کنیم.”

یکی از بهترین و ساده ترین پندهایی که از پدرم گرفتم این بود که گفت: “بیش تر از این که حرف بزنی، گوش کن. هیچ کس با شنیدن حرف های خودش چیزی یاد نگرفته است.”

steve-jobs

استیو جابز (Steve Jobs): پشت حصار را هم رنگ بزن

اگر همه شرکت اپل را برای تعهدش به طراحی زیبا می شناسند، احتمالاً فردی که باید مورد تشکر قرار گیرد، پاول جابز، پدرخوانده ی استیو جابز است.

والتر ایزاکسون، زندگی نامه نویس جابز، در مصاحبه اش با شبکه ی CBS گفت: “پاول جابز یک مکانیک فوق العاده بوده است. او به پسرش استیو یاد داده است که چطور چیزهای معرکه بسازد.”

“آن ها روزی در حال ساختن یک حصار بودند. پاول به پسرش گفت: “تو باید پشت حصار را هم به همان خوبی جلوی آن درست کنی. هر چند که ممکن است هیچ کس آن جا را نبیند، اما خودت که می بینی. درست کردن پشت حصار نشان می دهد که تو می توانی وسائل را کامل و بی نقص بسازی.”

martha-stewart

مارتا استوارت (Martha Stewart): تو از پس هر کاری بر می آیی

غول حوزه ی سبک زندگی، می گوید که اگر نصیحت پدرش نمی بود، هیچ وقت جرأت خطر کردن پیدا نمی کرد. و همین خطر کردن ها بوده که او را به موفقیت های امروزش رسانده است.

مارتا استوارت در پستی در لینکدین نوشت: “پدرم به من گفت با توجه به خصوصیات شخصیتی که تو داری، اگر ذهنت روی چیزی متمرکز باشد، هر کاری که انتخاب کنی را می توانی انجام بدهی.” مارتا استوارت اضافه می کند که: “این نصیحت پدرم باعث شد که کم کم حس اعتماد به‌ نفس در من افزایش پیدا کند، و با این که گاهی عصبی و دست پاچه هم می شدم، اما توانستم بر آن غلبه کنم. و هر زمان که تصمیم به انجام کاری گرفتم، توانستم از پس آن بربیایم.”

Mohamed El-Erian, CEO and Co-Chief Investment Officer of PIMCO, speaks at the 2011 The Milken Institute Global Conference in Beverly Hills

محمد العریان (Mohamed El-Erian): دیدگاه دیگران را در نظر بگیر

محمد العریان که هم اکنون مشاوره ارشد اقتصادی در شرکت آلیانز (Allianz) است، در پاریس بزرگ شده است. همان زمان بود که ارزش بیرون آمدن از حصار راحتی اش را از پدرش که بعدتر سفیر مصر در فرانسه شد، آموخت.

محمد العریان به مجله‌ ی فورچن می گوید: “ما عادت داشتیم هر روز حداقل چهار روزنامه بخریم. از روزنامه ی فیگارو که در زمره ی راست های سیاسی قرار داشت تا اومانیته که روزنامه ی حزب کمونیست بود.”

محمد العریان ادامه می دهد: “به خاطر دارم روزی از پدرم پرسیدم، چرا ما به چهار روزنامه ی مختلف نیاز داریم؟ و او پاسخ داد: “اگر دیدگاه های متفاوت دیگران را دنبال نکنی، نهایتاً ذهنت بسته خواهد ماند و تو به زندانی یک تفکر خاص تبدیل خواهی شد که هیچ گاه سؤالی درباره ی آن نمی پرسد.”

walt-bettinger

والتر بتینگر (Walt Bettinger) : شهرت خریدنی نیست

مدیرعامل و رئیس شرکت چارلز شواب (Charles Schwab) به مجله‌ی فورچن می گوید که پند پدرانه ای که زندگی اش را شکل بخشیده است، اتفاقاً نصیحت ساده ای است. پدرش به او گفته بود که: “اغلب چیزهای دنیا قابل خرید و فروش هستن، اما شهرت، این طور نیست.”

والتر بتینگر توضیح می دهد که: “پدرم با همین چند کلمه پند پر حکمت، باعث ایجاد چهارچوبی در شخصیت من شد که نوع تعاملاتم با دیگران، نحوه ی رفتار و شیوه ی تصمیم گیری هایم که به فعالیت های روزانه ام شکل می داد را ایجاد کرده است.”

barbara-corcoran

باربارا کرکران (Barbara Corcoran): از رهبر پیروی نکن

سوپر استار دنیای معاملات املاک، ضعف امور کارآفرینی را به واسطه‌ ی پدرش کشف کرد.

باربارا کرکران در مجله ی Inc توضیح داده است که: “اگر رئیس پدرم از او می خواست که مثلاً فلان کار را انجام بدهد، ممکن بود که شغلش را ترک کند. این موضوع یک مسئله ی تکراری بود. اگر قبل از ساعت ۵:۳۰ به خانه می آمد، ما می فهمیدیم که اخراج شده است. سپس چون مادرم مثل یک نظامی بود، خیلی زود، ساعت ۶ پای میز شام می نشستیم. سر میز پدرم به ما می گفت: “حدس بزنید چی شده بچه ها؟” و ما همه با هم فریاد می زدیم که “اخراج شدی؟!” و این‌ طوری بهترین و هیجان انگیزترین شام ماه اتفاق می افتاد.”

باربارا کرکران می گوید که این روحیه مسری بوده است و دلیل جایگاه فعلی وی نیز همین روحیه می باشد. “پدرم ما بچه ها را با همین روحیه ی نافرمانی تریبت کرده است. و شاید دلیل این که ما نمی توانیم زیر دست هیچ کس کار کنیم، همین است.”

indra-nooyi

ایندرا نویی (Indra Nooyi): نیت ها را مثبت فرض بگیر

رئیس و مدیرعامل شرکت پپسی (PepsiCo) از پدرش نصیحتی گرفت که شیوه ی برخورد وی با دنیا را تغییر داده است. پدرش به ایندرا نویی گفته بود: “هر کس، هر کاری انجام می دهد یا هر حرفی می زند، تو نیت او را مثبت فرض بگیر.”

ایندرا نویی در مصاحبه ای که با مجله ی فورچن داشت، گفت: “این مسئله در ظاهر تغییر کوچکی بود، اما نتایج آن گسترده و بزرگ است.” ایندرا نویی اضافه می کند که: “از میزان تفاوتی که این نوع نگاه، در طرز برخوردمان با آدم ها و مشکلات زندگی ایجاد می کند، شگفت زده خواهیم شد. زمانی که ما نیات افراد را منفی فرض می گیریم، عصبانی هستیم. اگر عصبانیت را کنار بگذاریم و نیات دیگران را مثبت فرض کنیم، از تأثیر این کار شگفت زده خواهیم شد.”

به جای این که گارد دفاعی در برابر دیگران داشته باشیم، قادر خواهیم بود به دیگران گوش دهیم و از آن مهم تر، دیگران هم می توانند به ما گوش کنند. زمانی که نیات را مثبت فرض می گیریم، گمان می کنم اغلب اوقات، چنین چیزی اتفاق می افتد که دیگران می گویند: “آهای. یک لحظه دست نگه دار. شاید واکنش من به این فرد اشتباه بوده است. به نظر می آید که این شخص واقعاً دارد تلاش می کند”.

mark-cuban

مارک کوبان (Mark Cuban): خوش بگذران

مارک کوبان، کارآفرین میلیاردر دنیای تکنولوژی، سرمایه گذار و مالک تیم بسکتبال دالاس ماوریکس (Dallas Mavericks) به خوبی می داند که خوشی های بسیاری برای زندگی کردن هست. مارک کوبان این نکته را از پدرش آموخته است.

“پدر من ۸۷ ساله است و هر روز قوی تر می شود. او مثل یک ماشین است.” در سال ۲۰۱۴، وی در جمعی به مخاطبانش گفت: “پدر من همیشه تکرار می کرد که: “امروز، جوان ترین سنی است که در عمرت تجربه خواهی کرد. باید همین طور زندگی کنی. باید هر روز جوان زندگی کنی.”و این همان چیزی ست که سعی در انجامش دارم.”

TIME 100 Gala, TIME'S 100 Most Influential People In The World - Red Carpet

سارا بلیکلی (Sara Blakely): شکست هایت را جشن بگیر

اگر به خاطر برنامه ی همیشگی پدر سارا بلیکلی سر میز شام نمی بود، امکان داشت امروز اسپانکس(Spanx) یک شرکت چند میلیارد دلاری نباشد.

سارا بلیکلی در حین برنامه ی آموزش کارآفرینی که در نیویورک برگزار می شد، رو به مخاطبانش گفت: “پدرم عادت داشت سر میز شام از من و برادرم بپرسد که این هفته چه شکست هایی خورده ایم.” سارا بلیکلی ادامه داد: “به خاطر می آورم که از مدرسه به خانه برمی گشتم و به او می گفتم که پدر، من می خواستم فلان کار را انجام بدهم ولی اصلاً از پسش بر نیامدم. پدرم با خوش حالی می گفت: “بزن قدش!” در واقع اگر آن هفته چیزی برای تعریف کردن نمی داشتم و در کاری شکست نخورده بودم، ناراحت می شد.”

همین طرز رفتار بود که به سارا بلیکلی جرأت پذیرفتن ریسک های بزرگ تر را داد. سارا بلیکلی توضیح می دهد که: “پدرم با این کار، این هدیه را به من داد که افکارم را در مورد شکست هایی که می خورم بازآموزی کنم. برای من، شکست یعنی زمانی که به اندازه ی کافی تلاش نمی کنم.”

kenneth-chenault

کنت چنالت (Kenneth Chenault): تنها چیزی که قادر به کنترلش هستی، عملکرد خودت است

مسائل بسیاری در این جهان وجود دارند که از کنترل ما خارج هستند. اما، اگر یک چیز باشد که مدیرعامل امریکن اکسپرس (American Express) از پدرش آموخته باشد، آن است که انرژی خودت را روی کارهایی که قدرت انجامشان را داری متمرکز کن.

کنت چنالت خطاب به حضار در مدرسه تجارت مک کامب دانشگاه آستین تگزاس تأکید می کند که: “اگر بنا داریم روی مسئله ای تمرکز کنیم، روی چیزی تمرکز کنیم که قادر به کنترل و مدیریت آن هستیم.” و یادآور می شود که: “تنها چیزی که می توانیم بر آن کنترل داشته باشیم، عملکرد ماست.”

کنت چنالت اشاره می کند که این نکته، باعث توانمندسازی روحیه ی انسان می شود. و ادامه می دهد که: “چیزی که این نوع نگاه به یک شخص می گوید این است که تو هم می توانی واقعاً تغییر ایجاد کنی. تو به واسطه ی عملکردت می توانی واقعاً باعث ایجاد تغییرات بشوی.”

steve-ballmer

استیو بالمر (Steve Ballmer): با همه‌ی وجود کار کن

مدیرعامل سابق مایکروسافت و مالک فعلی تیم بسکتبال لس آنجلس کلیپرز (Los Angeles Clippers) می گوید بهترین نصحیتی که در عمرش شنیده، از سوی پدرش بوده است.

استیو بالمر در مصاحبه ای که در مدرسه تجارت آکسفورد داشت، تعریف می کرد که: “پدرم می گفت اگر تصمیم داری کاری انجام بدهی، درست انجامش بده و اگر تصمیم داری هیچ کاری نکنی، هیچ کار نکن. و به نظر من این کلید همه ی مشکلات است.”

استیو بالمر ادامه داد که: “به عبارت دیگر: با همه ی وجود کار کن. اگر کاری انجام می دهی، با همه ی اعضا و همه ی توانت انجام بده. با قلبت، با بدنت و با روحت.”

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

40 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
40
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx