13 روش برای رسیدن به خودباوری

نظرات 7
13 دقیقه زمان مطالعه

13 روش برای رسیدن به خودباوری

چگونگی رسیدن به خودباوری با قانون جذب

هر بار که کاری را به اتمام می رسانیم، حتی اگر خیلی هم کوچک و ناچیز بود، به خود یادآوری کنیم که موفق به انجام کاری شده ایم. و به آنچه از انجام آن لذت می بریم فکر کنیم و تا حد امکان آنها را در برنامه خود بگنجانیم.

خودباوری مزیت های متعددی دارد. حتماً همه ما در بین اطرافیان یا همکاران کسانی را می شناسیم که به قابلیت های خود یا به عبارتی به خودشان باور و ایمان دارند و روزانه فعالیت های متعددی را به پایان می رسانند.

این افراد مملو از انرژی می باشند و اهل به تعویق انداختن امور نیستند. و به طور معمول انسان های خوبی هستند، دیگران را قضاوت نمی کنند و در عوض تشویق دیگران از خصوصیات بارز آنهاست.

روش های موثر برای رسیدن به خودباوری و اعتماد به نفس

13 روش برای رسیدن به خودباوری

۱. در مورد اهداف خود واقع گرا باشیم

دستیابی به اهداف حس خوبی را در ما به وجود می آورد. در نظر گرفتن اهداف روزانه و یا هفتگی ما را در مسیری که به سوی موفقیت می پیماییم هدایت می کنند و ما را به این باور خواهد رساند که دستیابی به اهدافمان برای ما بسیار سهل و ممکن است.

۲. با افرادی با تفکر و نگرش مثبت وقت بگذرانیم (قانون جذب)

با رفت و آمد با افرادی که دید ما را به زندگی و رویدادهای آن منفی می کنند، نمی توانیم حس خوبی به خود داشته باشیم. زمانمان را با افراد مثبت و شاد بگذرانیم و تا حد امکان از منفی گرایی دوری کنیم، دوستانی که در بین ما منفی گرا هستند را کنار بگذاریم!

13 روش برای رسیدن به خودباوری

۳. به دستاوردها و علایق خود اذعان کنیم

هر بار که کاری را با موفقیت به اتمام می رسانیم، حتی اگر خیلی هم کوچک و ناچیز باشد به خود یادآوری کنیم که موفق به انجام کاری شده ایم. و، به آنچه از انجام آن لذت می بریم فکر کنیم و تا حد امکان آن ها را در برنامه خود بگنجانیم.

۴. دانش و مهارت خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم

آیا در زمینه خاصی تخصص داریم؟ همه ما حداقل در یک زمینه اطلاعات و مهارت زیادی داریم و به خوبی از زیر و بم آن آگاهیم. این دانش و مهارت خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم. کمک به دیگران در یادگیری یک مهارت جدید حس خودباوری را در ما ایجاد میکند.

۵. اهداف بلند پروازانه داشته باشیم

ممکن است به نظر خیلی کلیشه ای برسد اما به دنبال شغلی که همیشه آرزویش را داشته ایم باشیم، مهارت سخت و دشواری را بیاموزیم که همیشه به علت سخت بودن از یادگیری آن صرف نظر کرده ایم.

حتی اگر در دستیابی به دوردست ترین هدف خود ناکام شویم، از این تلاش خود قطعاً نتایج مثبت بسیاری خواهیم گرفت.

13 روش برای رسیدن به خودباوری

۶. از اظهار نظر باکی نداشته باشیم

اگر سوالی داریم یا نیاز به توضیح بیشتری در خصوص یک موضوع داریم، آن را مطرح نماییم. اگر فکر می کنیم که روندی در محل کار ما می تواند موثرتر و با کارآیی بیشتر انجام شود نظر خود را بیان کنیم.

۷. مراقب خود باشیم، ما آدم مهمی هستیم

این مورد از اهمیت خاصی برخوردار است. به این ترتیب خودباوری در ما شکل می گیرد و در طول مسیر زندگی ما را همراهی خواهد کرد. برای خود حدودی تعیین کنیم که در آن احساس راحتی و آرامش می کنیم. یادگیری را هرگز متوقف نکنیم، و از همه مهمتر وقت خود را با خانواده و دوستانی که ما را دوست دارند و در هر شرایطی ما را حمایت می کنند بگذرانیم.

۸. به صدای درون خود گوش دهید.

وقتی در مورد خودتان افکاری در سر می پرورانید ، برای خود تعیین کنید که آیا آنها مثبت یا منفی هستند. اگر در ارزیابی این مسئله مشکل دارید، به الگوی افکارتان توجه نکرده اید. سعی کنید به مدت چن روز به صورت روزانه یا هفتگی افکار خود را درباره خودتان بنویسید. سپس مثبت یا منفی بودن آنها را مشخص کنید. زیرا افکار شما در واقع صدای درونی شما هستند.
صدای درونی کسانی که افکار منفی دارند در شخصیتشان نیز تجلی میابد و در واقع تعیین کننده نحوه ی رفتار دیگران با آنها می باشد. بنابراین اگر افکار مریض یا منفی داشته باشید با توجه به رفتاری که اطرافیان شما با شما در پیش می گیرند، ممکن است به تصور نادرستی درباره خود برسید و در شناخت توانایی های خود دچار مشکل شوید.

خاموش کردن صدای درونی منفی اولین قدم برای ایجادخودباوری در شماست. سپس جایگزین کردن آن با افکار مثبت هدف بعدی خواهد بود.

به عنوان مثال ، صدای درونی شما ممکن است بگوید “من شغلی را که اخیراً درخواست کردم ، پیدا نکردم، بنابراین دیگر هرگز شغلی نخواهم داشت و تلاش هایم بی فایده هستم.” اگر می خواهید این فکر منفی را در ذهنتان به شکل دیگری بپرورانید باید آن را به این صورت تغییر دهید “من از پیدا کردن این شغل ناامید نشده ام و برای یافتن آن سخت تلاش کرده ام و کار متناسب با توانایی های منبیرون منتظر من است، فقط باید آن را پیدا کنم.”

۹. هدفی را به منظور ایجاد خودباوری در خود تنظیم کنید.

نکته اصلی در ایجادخودباوری این است که صدای درونی خود را از یک صدای منفی و مهم به صدای مثبت و دلگرم کننده تبدیل کنید. هیچ کس در دنیا وجود ندارد که بدون هدف بتواند به موفقیت هایی که در نظر دارد دست یابد. بنابراین اگر می خواهید به شناخت خوبی از خود دست یابید باید تمام تمرکزتان را به کار گیرید و هدف مشخصی را برای خود تعیین کنید. زیرا تعیین هدف به شما انگیزه ی حرکت می دهد، در نتیجه در راه رسیدن به هدفتان به شناخت هایی از خود دست پیدا می کنید که پیش تر متوجه آنها نشده بودید.

به عنوان مثال ، هدف شما می تواند این باشد که “من نسبت به خودم مثبت تر می شوم و مانند یک دوست با خودم صحبت می کنم تا یک دشمن”

۱۰. ویژگی های مثبت خود را برای خود برشمارید.

روی چیزهایی که برای خودتان دوست دارید متمرکز شوید تا به خود یادآوری کنید که آنها بیشتر از افکار منفی که صدای درونی شما روی آنها تمرکز دارد ، برایتان ارزش دارد. این کار باعث می شود که ویژگی های مثبت خود را بهتر بشناسید. سپس در ذهن خود ویژگی های مثبتتان را مرور کنید و خود را به پاس داشتن آنها تشویق کنید. این کار نیز باعث می شود که شما حس مثبت تری نسبت به خود پیدا کرده و با دید بهتری به ویژگی های خود نگاه کنید. از طرف دیگر این امر باعث می شود که شما با دیدن ویژگی های مثبت تان بپذیرید که دارای ویژگی های منفی هستید و در صدد اصلاح آنها بر آیید. بدین منظور می توانید لیست ویژگی های مثبت خود را مانند جایی در آینه حمام که قابل مشاهده است بنویسید و بچسبانید. سپس به صورت روزانه به آن نگاه کنید.

۱۱. ژورنالی از موفقیت های خود تهیه کنید.

دستاوردهای خود را یادداشت کنید، تعریف هایی که مردم درباره شما می گویند و افکار خوبی که درباره خودتان دارید را می توانید یادداشت کنید. در حالی که ممکن است با وجود تلاش های زیاد افکار منفی کاملاً از بین نروند، اما صرف وقت بیشتر و تمرکز روی ویژگی های مثبت ، باعث می شود احساس کلی را جع به خود و نیز ارزش خود را بهبود بخشید. تهیه ی ژورنالی از موفقیت هایی که تا کنون کسب کرده اید نه تنها باعث دستیابی شما به خودباوری می شود، بلکه عزت نفستان را در زندگی و جامعه ای که با آن در ارتباط هستید بالا می برد. همچنین سعی کنید ژورنال ویژگی های مثبت خود را بر روی مخالفت با افکار منفی درونی خود متمرکز کنید. برای مثال، اگر یکی از ویژگی های مثبت شما صبور بودن است و یکی از ویژگی های منفی شما پرحرف بودن است می توانید در راستای پایبند بودن بر صبری که پیشه می کنید، کم حرف بودن را لازمه ی آن بدانید.

۱۲. برای تنظیم هدف از ژورنال خود استفاده کنید.

هر فرد برای دستیابی به اهدافش باید در ابتدا به توانایی هایش دقت کند. اگر شما در چیزی خوب نیستید هرگز نخواهید توانست به هدفی در آن راستا دست یابید. بنابراین با توجه به ویژگی های مثبت تان و دستاوردهای موفقیت آمیزتان که پیش تر در ژورنال نوشته اید، می توانید اهدافتان را تعیین کنید و مطمئن باشید که با تلاش لازم به آنها خواهید رسید زیرا توانایی آن به صورت بالقوه درونتان وجود دارد. در واقع اگر تعیین هدف شما درست باشد می توانید به خودباوری برسید، زیرا در راه رسیدن به آن هدف شناخت هایی را از خود بدست می آورید، اما اگر هدفتان به درستی تعیین نشده باشد و بر اساس توانایی هایتان نباشد، نه تنها بارها شکست می خورید؛ بلکه دچار سردرگمی و گمان های نادرست از خود نیز می شوید.

۱۳. کاستی ها و نواقص خود را بپذیرید.

به یاد داشته باشید که شما مانند همه انسان ها هستید. لازم نیست که حتما از عزت نفس بسیار بالایی برخوردار باشید. اگر بتوانید خود را همانطور که هستید بپذیرید، حتی اگر در برخی زمینه ها سعی در بهبود دارید ، عزت نفس بسیار بالاتری خواهید داشت. برای مثال اگر شما فردی هستید که زود عصبانی می شوید و از کوره در می روید و در عین تلاش های زیاد به نتیجه چندان خوبی دست نیافته اید. می توانید به جای سرزنش خود، راه کارهایی را پس از عصبانیت در پیش بگیرید. مثلا اگر از دست کارمندتان عصبانی شدید و او را رنجاندید سعی کنید هنگامی که آرام هستید از او عذرخواهی کنید. این کار به این معنی است که شما پذیرفته اید که مرتکب اشتباه شده اید و در صدد جبران آن بر آمده اید. علاوه بر این باعث می شود که این کار در شما تبدیل به عادت شود و به مرور زمان این رفتار نادرست را در خود اصلاح کنید.

۱/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

7 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
7
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx