زندگینامه شاهرخ خان – بازیگر

نظرات 7
10 دقیقه زمان مطالعه

زندگینامه شاهرخ خان – بازیگر

پادکست زندگینامه شاهرخ خان بازیگر

بیوگرافی شاهرخ خان (زندگینامه هنرمندان)

اگر به دنیای بالیوود علاقه داشته باشید به خوبی به این مسئله واقف هستید که پس از «آمیتا باچان» و همچنین خانواده کاپورها، هیچ کس نمی تواند منکر این قضیه شود که شاهرخ خان نیز از جمله بزرگترین بازیگران سینمای هند به حساب می آید. در واقع این بازیگر مسلمان سینمای هند در کنار عامرخان و سلمان خان، جزو سه خان بزرگ بالیوود لقب گرفته است.

با اطمینان می توان گفت که همه ی دنیا او را می شناسند، اما شاید کمتر کسی بداند که او از بازیکنان مطرح کریکت تیم ملی هندوستان بوده است. همچنین فارغ التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه دهلی نو و فوق لیسانس فیلمسازی نیز می باشد. و به صورت کاملا اتفاقی وارد دنیای بازیگری شده است. این بازیگر معروف که اکثرا او را با نام سلطان خان می شناسند ۱۷۵ سانتی متر قد دارد و توانسته ایفای نقش در بیش از ۵۵ فیلم و مجموعه تلویزیونی را در کارنامه خود جای دهد. جالب است بدانید که اولین فیلم سلمان خان نیز یک کار تلویزیونی با نام آنی جیوس ایت توس آنس این ویچ نام داشت.

دوستان عزیز سایت پرورش افکار اگر در نظر دارید اطلاعات بیشتری از زندگی نامه شاهرخ خان این بازیگر دوست داشتنی و مشهور سینمای هند به دست آورید، به شما توصیه می کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

دوران کودکی و نوجوانی شاهرخ خان

دوران کودکی و نوجوانی شاهرخ خان

شاهرخ خان در ۲ نوامبر ۱۹۶۵ در دهلی نو در خانواده ای ۴ نفره چشم به جهان گشود. خواهر بزرگتر او شهناز لاله رخ نام دارد که حدود ۵ سال از خودش بزرگتر است و شاهرخ خان همواره احترام بسیار زیادی برای ا قائل بوده است.

پدر شاهرخ خان اهل کشور پاکستان و از فعالان استقلال هند در این کشور بوده است و مادرش نیز لطیف فاطمه نام دارد و دختر خوانده شاهنواز خان از فرماندهان ارتش هند در پاکستان می باشد که طی یک مراسم کاملا سنتی با یکدیگر ازدواج کردند.

خانواده شاهرخ خان از ابتدا جزو قشر متوسط جامعه محسوب می شدند، اما با این حال کمتر کسی می تواند ثروت این خانواده را برآورد کند و در آن زمان شاید کمتر کسی به این فکر می کرد که شاهرخ خان روزی به این درجه از محبوبیت و معروفیت دست پیدا کند.

در سنین نوجوانی علاقه شدید شاهرخ خان به ورزش باعث شد تا او در کنار تحصیل به ورزش بپردازد و شاید کمتر کسی بداند که او روزی کاپیتان تیم ملی کریکت هندوستان بوده است. هر چند که او هیچ گاه تحصیل را رها نکرد و بنا به خواسته والدینش در دانشگاه هنسراج دهلی نو، در رشته اقتصاد به ادامه تحصیل پرداخت و پس از آن در مقطع فوق لیسانس به فیلمسازی روی آورد.

قرار گرفتن در این مسیر باعث شد تا او پس از طی کردن مسیر موفقیت در عرصه فیلمسازی به سمت بازیگری سوق پیدا کند و انقدر در این مسیر پیشرفت کند تا سرانجام به یکی از سرشناس ترین بازیگران دنیای بالیوود تبدیل شود. 

آغاز فعالیت حرفه ای شاهرخ خان

آغاز فعالیت حرفه ای شاهرخ خان

شاید برایتان جالب باشید که بدانید شاهرخ خان فعالیت خود را در عرصه بازیگری از تلویزیون آغاز کرد. در واقع او در سال ۱۹۹۱ به همراه یکی از دوستانش به بمبئی می رود و مورد توجه یکی از ستارگان زن دنیای بالیوود به نام «هما مالینی» قرار می گیرد. هما از شاهرخ خان می خواهد که بازیگر نقش اول فیلمی شود که او برای اولین بار کارگردانی آن را بر عهده دارد. و حتی شاید خود هما در آن زمان فکرش را هم نمی کرد که شاهرخ خان تا سوپر استار شدن تنها ۱۲ سال فاصله داشته باشد.

شاهرخ خان در ۲۳ سالگی زیر نظر کارگردان مشهور تئاتر هنر به نام بری جان به نمایش گروه اکشن پرداخت و برای اولین بار، بازی در یک سریال تلویزیونی به نام «دل دریا» را تجربه نمود؛ اما به دلیل طولانی شدن تولید آن در سال ۱۹۸۸ با سریال فاوجی وارد تلویزیون شد. این سریال در نهایت توانست تحسین بسیاری از منتقدان را به دست آورد و بسیاری از منتقدان شاهرخ خان را به عنوان یک جوان تازه کار بشناسند.

شاهرخ خان در سال ۱۹۹۲ برای بازی در فیلم «دیوانا» علاوه بر این که توانست عنوان دومین فیلم پرفروش سال را به دست آورد، موفق شد جایزه نقش مکمل بهترین بازیگر تازه وارد را نیز از آن خود کند. وی در سال ۲۰۰۴ نیز توانست لقب بهترین بازیگر هند را از سوی مجله تایم برای خود دست و پا کند.

بیوگرافی شاهرخ خان

در فیلم پرطرفدار و معروف «گاهی خوشی گاهی غم»، پسرش «آریان» نقش کودکی شاهرخ خان را بازی کرد. در سال ۲۰۰۳ در جریان فیلمبرداری به دلیل صدمه در ستون فقرات یک آسیب جدی به وی وارد شد که در نهایت منجر به عمل گردید، و همین مسئله در کاهش فیلم های او نقش بسیار زیادی داشت.

نکته بسیار جالب در رابطه با شاهرخ خان این است که همواره در فیلم های آدیتیا چوپرا بدون خواندن فیلمنامه بازی می‌کند و غالبا زوج سینمایی او کاجول می باشد. در طی چندین سال گذشته نقش های بسیار کمی را از شاهرخ خان شاهد هستیم که یکی از اصلی ترین دلایل آن را می توان اداره کردن کمپانی تولید فیلم «دریمز آنلیمیتد» دانست. البته او در اداره آن با جوهی چاولا و عزیز میرزا همکار و شریک است. آن ها تاکنون ۴ فیلم با نام های: پهیربهی دل های هندوستانی، آشوکا، یک دو کا چهار و چلته چلته تولید کرده اند. شاید لازم باشد که بدانید شاهرخ خان تا به حال ۸ بار برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشواره فیلم فیر شده ‌است.

همسر شاهرخ خان

زندگی خصوصی شاهرخ خان

شاهرخ خان عشق را تنها زمانی که ۱۸ سال داشت، تجربه کرد. در واقع او به پیشنهاد یکی از دوستانش به یک میهمانی مفصل دعوا شده بود که در آنجا با «گوری چیبر» که دانش آموخته مدرن اسکول بود، آشنا شد. آشنایی آن ها سرانجام پس از گذشت ۸ سال و زمانی که شاهرخ خان ۲۶ سال سن داشت، به ازدواج انجامید.

در سال های اولیه زندگی، گوری به شدت با بازی کردن شاهرخ مخالف بود و هیچ تمایلی نداشت که شاهرخ خان به دنیای بالیوود وارد شود؛ اما شاهرخ خان همچنان مصمم به راه خود ادامه داد و گوری پس از مشاهده موفقیت های روز افزون شاهرخ از موضع خود کوتاه آمد. لازم به ذکر است که حاصل ازدواج آن ها سه فرزند به نام های آریان، سوهانا و آبرام می باشد.

عکس های شاهرخ خان

عکس شاهرخ خان

عکس های شاهرخ خان

زندگینامه شاهرخ خان

زندگی نامه شاهرخ خان

همسر شاهرخ خان

بیوگرافی شاهرخ خان

شاهرخ خان

لیست جوایز و افتخارات شاهرخ خان

شاهرخ خان تاکنون موفق به دریافت جوایز و افتخارات زیادی از جشنواره های متعددی شده است. در این جا تنها به تعدادی از مهمترین این جوایز اشاره می کنیم:

کسب جایزه فیلم فیر برای بهترین بازیگر مرد فیلم گاهی آره گاهی نه در سال ۱۹۹۵

کسب جایزه فیلم فیر برای بهترین بازیگر مرد فیلم دل دیوانه است در سال ۱۹۹۸

کسب جایزه فیلم فیر برای بهترین بازیگر مرد فیلم محبت ها در سال ۲۰۰۱

کسب جایزه ویژه آیفا به عنوان بهترین بازیگر محبوب در سال ۲۰۰۱

کسب جایزه فیلم فیر برای بهترین بازیگر مرد فیلم دوداس در سال ۲۰۰۳

کسب جایزه استار اسکرین برای بهترین بازیگر مرد فیلم دوداس در سال ۲۰۰۳

کسب جایزه زی سینه به عنوان سوپر استار مرد سال ۲۰۰۴

کسب جایزه استار اسکرین برای بهترین بازیگر مرد فیلم ویرزارا در سال ۲۰۰۵

کسب جایزه استار اسکرین برای بهترین بازیگر مرد فیلم برو هند در سال ۲۰۰۸

کسب جایزه آیفا به عنوان ستاره مرد دهه در سال ۲۰۰۹

کسب جایزه آپسارا برای بهترین بازیگر مرد در فیلم خداوند زوج ها را می سازد در سال ۲۰۱۰

کسب جایزه فیلم فیر برای بهترین بازیگر مرد فیلم من خان هستم در سال ۲۰۱۱

کسب جایزه زی سینه به عنوان چهره بین المللی مرد در فیلم مادامی که زنده ام در سال ۲۰۱۳

کسب جایزه استار اسکرین برای بهترین بازیگر مرد فیلم چنای اکسپرس در سال ۲۰۱۴

۴.۵/۵ - (۶۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

7 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
7
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx